Situație TENSIONATĂ în Venezuela: Armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas. Procurorul general a fost demis / UPDATE

Aug 6, 2017 7307 0 goo.gl/sifN31

Vezi imaginea pe Twitter

UPDATE: Noua Adunare Constituantă din Venezuela, dotată cu puteri nelimitate, a demis-o sâmbătă pe Luisa Ortega Diaz din funcţia de procuror general, după ce ea a devenit unul dintre principalii opozanţi ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro, relatează AFP şi Reuters.

Luisa Ortega Diaz va fi înlocuită provizoriu în funcţie de către ”apărătorul poporului” (ombudsman) Tarek William Saab, a anunţat Adunarea Constituantă.

*

Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega Diaz, care a devenit unul dintre principalii adversari ai preşedintelui Nicolas Maduro, a afirmat sâmbătă că armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas, relatează AFP, Reuters şi DPA, scrie agerpres.ro..

”Resping asediul Ministerului Public. Denunţ acest act arbitrar în faţa comunităţii naţionale şi internaţionale”, a scris dna Ortega Diaz pe Twitter.

Guvernatorul BNR, critici dure pentru iniţiatorii legilor care protejează clienţii băncilor

Procurorul general a postat fotografii pe Twitter cu militari desfăşuraţi în jurul clădirii din centrul capitalei Caracas, spunând că este ”un asediu al Biroului Procurorului general”.

Dna Ortega Diaz a anunţat miercurea trecută că va deschide o anchetă în legătură cu presupuse nereguli la controversatele alegeri ce au avut loc duminica trecută pentru desemnarea unei Adunări constituante, care are drept scop să rescrie Constituţia.

Opoziţia şi criticii din ţară şi străinătate au denunţat alegerile, considerându-le o încercare a preşedintelui Maduro de a se agăţa de putere.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu