Situație TENSIONATĂ în Venezuela: Armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas. Procurorul general a fost demis / UPDATE

aug. 6, 2017 7545 0 http://bit.ly/2qGUHZG

Vezi imaginea pe Twitter

UPDATE: Noua Adunare Constituantă din Venezuela, dotată cu puteri nelimitate, a demis-o sâmbătă pe Luisa Ortega Diaz din funcţia de procuror general, după ce ea a devenit unul dintre principalii opozanţi ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro, relatează AFP şi Reuters.

Luisa Ortega Diaz va fi înlocuită provizoriu în funcţie de către ”apărătorul poporului” (ombudsman) Tarek William Saab, a anunţat Adunarea Constituantă.

*

Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega Diaz, care a devenit unul dintre principalii adversari ai preşedintelui Nicolas Maduro, a afirmat sâmbătă că armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas, relatează AFP, Reuters şi DPA, scrie agerpres.ro..

”Resping asediul Ministerului Public. Denunţ acest act arbitrar în faţa comunităţii naţionale şi internaţionale”, a scris dna Ortega Diaz pe Twitter.

Guvernatorul BNR, critici dure pentru iniţiatorii legilor care protejează clienţii băncilor

Procurorul general a postat fotografii pe Twitter cu militari desfăşuraţi în jurul clădirii din centrul capitalei Caracas, spunând că este ”un asediu al Biroului Procurorului general”.

Dna Ortega Diaz a anunţat miercurea trecută că va deschide o anchetă în legătură cu presupuse nereguli la controversatele alegeri ce au avut loc duminica trecută pentru desemnarea unei Adunări constituante, care are drept scop să rescrie Constituţia.

Opoziţia şi criticii din ţară şi străinătate au denunţat alegerile, considerându-le o încercare a preşedintelui Maduro de a se agăţa de putere.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up