X

NUMĂR-RECORD de evrei pe MUNTELE TEMPLULUI, cu ocazia sărbătorii Tisha B’Av.

de null

Marți, cu ocazia sărbătorii evreiești din ziua a noua a lunii Av, un număr-record de 1300 de evrei s-au suit la Muntele Templului, făcând din cea mai îndurerată zi a distrugerii Templului un catalizator de înființare a celui de-al Treilea Templu. 

“Știu că, dacă s-ar fi dat un anunț la radio de strângere și zidire, mai multe mii de evrei ar fi fost gata să o facă”, a declarat rabinul Yisrael Ariel, rabin senior al Hebronului, pentru Breaking Israel News, cu privire la atmosfera fascinantă de pe Munte.

via breakingisraelnews.com
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rabinul Ariel, o figură reprezentativă pentru mișcarea Muntelui Templului, care a luptat alături de Forțele de Apărare Israeliene (IDF) pentru cucerirea țării sfinte în 1967, a fost cuprins de emoție în momentul în care s-a suit la Zidul Plângerii, alături de mii de evrei, în ziua a noua a lunii Av – un eveniment necunoscut timp de un mileniu, conform spuselor acestuia.

“Locul sfânt nu a mai văzut atât de mulți evrei strângându-se laolaltă de Tisha B’Av încă de când cel de-al Doilea Templu a fost distrus cu precizie în urmă cu 1947 de ani”, a menționat dumnealui.

Într-adevăr, deși în ultimii ani s-a constatat un număr crescător al evreilor care au venit la Muntele Templului în ziua a noua a lunii Av, anul acesta a bătut toate recordurile. Fără îndoială că interesul evreilor față de Muntele Templului a crescut. The Jerusalem Post a raportat că, în cadrul anului evreiesc precedent, 14.908 de evrei au vizitat locul, cu o creștere de 15% față de anul anterior. Anul acesta, în ciuda restricțiilor privind vizitarea locului de către evrei, aproape 18.500 de evrei au vizitat Muntele Templului până acum; o creștere cu aproape 25%.

Rabinul a explicat că, pe măsură ce Israelul se îndreaptă spre construirea Templului, antisioniștii actuali își asumă rolul dușmanilor biblici ai Israelului, care se opuneau revenirii israeliților din Egipt. Un astfel de dușman este Iordania, care, aflată deja la un incident cu ambasada Israelului din Amman, a criticat prezența evreiască înregistrată la locul sfânt, cu ocazia sărbătorii Tisha B’av. Ayman Safadi, Ministrul iordanian de Externe, s-a adresat unei reuniuni islamice convocată marți la Istanbul, care s-a referit la situația de pe Muntele Templului. Safadi a descris mulțimea sumbră care jelește distrugerea Templului drept “extremiști care au ucis Al-Aqsa”.

“Numărul extremiștilor care au atacat astăzi (moscheea) Al-Aqsa se află într-un număr-record, mai mare decât oricare altul de la începutul ocupației israeliene din 1967”, a declarat Safadi diplomaților, avertizând: „Multe crize mai periculoase vor erupe ca urmare a continuării încălcărilor israeliene.”

Cu toate acestea, rabinul Ariel a remarcat că o mare parte din opoziția față de cel de-al Treilea Templu provine din interiorul poporului evreu.

„Dorința de a nu construi cel de-al Treilea Templu este generația deșertului care vrea să rămână în exil”, a spus rabinul Ariel. „Ei se tem de geula (=răscumpărare).”

Mai multe informații despre Tisha B’Av găsiți aici.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

    1. Mihai

      NU TOTI !

      .. iata ca deja se plang singuri de “O GENERATIE” de evrei care NU VREA Templul( lui anticrist !!) :

      “Cu toate acestea, rabinul Ariel a remarcat că o mare parte din opoziția față de cel de-al Treilea Templu provine din interiorul poporului evreu.” !!!

  1. Ca moscheea Al-Aqsa sa isi schimbe destinatia sau sa fie distrusa, trebuie diminuat numarul populatiei combatante din zona.

    Cumva se face chestia asta prin emigratia organizata? Se pusca mai multi iepuri dintr-un foc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button