Urmand canoanele bisericii, un preot ORTODOX din Italia a REFUZAT botezul unui copil al carui nas era ROMANO-CATOLIC. Preotul este acuzat de URA impotria religiei CATOLICE, iar predicile sale sunt considerate ANTI-italiene si DEZBINATOARE

iul. 31, 2017 39153 31 http://bit.ly/2H8B3AW

preotul Walter Gabriel Andriuță

Sâmbătă, 23 iulie, Parohia Ortodoxă Sfântul Ilie Tezviteanu din localitatea Rignano Flaminio (Roma Nord). Câteva familii din Roma, dar și din Napoli, nași, pentru a boteza un copil. Pentru cei din Napoli, 300 de kilometri cu sufletul la gură. O ființă născută aici, (ca cele peste câteva sute mii de copii români care se nasc de ceva vreme în Italia și nu în România) care va trebui să primească și „autorizația” bisericii de a-și continua viața în liniște și tihnă, în cele lumești.

Două perechi de nași pentru că familia micuțului are mulți prieteni și au fost mulți cei care au vrut să-i fie aproape, să fie matori acestui eveniment unic din viața lui.

Biserica – un loc bincuvântat de Dumnezeu, pe o colină cu măslini, înconjurată de munții și dealurile Romei și ale orășelului Viterbo, într-un peisaj mirific. Binecuvântată de Dumnezeu dar realizată cu multă-multă muncă de preotul Ștefan și de românii emigrați aici, care, din surpusul realizat, au vrut să contribuie și la acest lăcaș. Și nu cu puțin.

Unul dintre ei este Cosmin Cristea, printre oamenii de afaceri români importanți ai Capitalei italiene, care cu sacrificii, cu probleme dar și cu speranțe și implicare a reușit în mai mulți ani, de când se află în Peninsulă, să pună pe picioare o activitate prosperă, o afacere la care apelează toți cei care-l știu și nu pregetă nimic în a-i cere sprijinul. La fel și această biserică ce, pe lângă cntribuția materială și în muncă a altor români, a fost realizată și cu sprijinul său. Și nu numai ca edificiu. Orice manifestare, orice eveniment, sărbătoare are constribuția fabriciii sau magazinelor lui Cosmin Cristea. El este omul care greu spune nu, mai ales când e vorba de oameni, copii, credincioși români sau și negredincioși. Nu știe să spună NU.

De data aceasta lucrurile nu au mai stat așa. Nu prin prisma contribuției sale, ci, pur și simplu, pentru modul în care un reprezentant al Bisericii Române, un „trimis” al Domnului pe Pământ a reușit să strice buna rânduire a lucrurilor. Fiind unul dintre cei doi nași ai copilului, Cosmin Cristea nu a înțeles cum un om, un reprezentant al Bisericii pe aceste plaiuri, poate face astfel de discursuri despre cei care ne găzduiesc, ne primesc acasă la ei, ne tolerează și ne suportă de cele mai multe ori… despre italieni.

Slujba și predica preotului Walter Gabriel Andriuță, incorectă și deranjantă – după declarația omului de afaceri – nu numai că alungă enoriașii din această biserică, ci pur și simplu învrăjbește populația creștină româneasca cu cea italiană.

Evenimentul de sâmbătă, care trebuia să fie unul fericit, s-a tansformat într-unul nefericit datorită preotului Walter Gabriel Andriuță, – potrivit declarațiilor mai multor persoane prezente dar și mărturiior unui material înegistrat – care a refuzat efectiv să creștineze micuțul, iscându-se discuții aprinse și manifestări dintre cele mai „neortodoxe”.

Preotul a refuzat să boteze invocând numele copilului (Antonio, nume catolic) și religia unuia dintre nași, cea romano-catolică. A dezbrăcat haina preoțească în fața celor prezenți, luându-și tălpășița, deranjat de protestul oamenilor față de atitudinea sa incorectă și dezbinatoare.

Mai mulți enoriași au vorbit în diferite ocazii despre predicile duminicale anti-italiene și anticatolice ale preotului sus menționat, care promovează ura și discordia între comunitatea românească creștină și cea italiană. Mai precis, ura față de religia catolică, „eretică”, potrivit preotului .

Motivul a determinat abandonarea slujbelor de aici de către mai mulți credncioși care au căutat și găsit alte biserici românești în Roma.

Într-o discuție telefonică avută marți, 25 iulie, cu preotul Walter Gabriel Andriuță, acesta ne-a precizat:

„Regulile bisericii interzic botezul unui copil atunci când nașii sunt catolici și se comportă într-un mod neortodox; eu am tot dreptul să refuz”.

Botezul a fost făcut până la urmă de preotul Ștefan, motiv care stârnește întrebarea: care dintre preoți a încălcat regulile bisericii botezând acest copil și care este legea justă? Trebuia sau nu botezat acest copil? Acest act important ține de interpretarea regulilor și bunul plac al unui slujitor al bisericii?

Așteptăm răspunsul Episcopiei Române a Roma, poate știe mai bine cum se procedează în astfel de cazuri.

Cristi Merchea

 

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata ca ecumenismul a modificat deja gandirea maselor. El este considerat o religie a ,,iubirii” pe cand crestinismul este acuzat de ,,ura”. Omul modern nu mai respecta canoanele bisericii pentru ca acestea nu mai corespund gandirii sale. Se doreste un Dumnezeu si o biserica ,,adaptata” vointei cazute a omului. Astfel de oameni il vor primi cu bratele deschise pe Antihrist, iar religia sa o vor considera o ,,binecuvantare”.

Cititi va rog si:

New Age îl transformă pe ortodox într-un dumnezeu-om care pretinde stabilirea de către el însuşi a criteriilor de mântuire

ESENTIAL – IPS Serafim de Pireu: SURSA ECUMENISMULUI este MASONERIA, dupa cum SURSA MASONERIEI este SIONISMUL. Fragmente (in lb. ro.) din scrisoarea Mitropoliților Pireului și Konitsei către Papă, prin care îl cheamă pe acesta din urmă la pocăință și la lepădarea de ereziile Papismului

Masoneria si lucifer

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
31 Comentarii la “Urmand canoanele bisericii, un preot ORTODOX din Italia a REFUZAT botezul unui copil al carui nas era ROMANO-CATOLIC. Preotul este acuzat de URA impotria religiei CATOLICE, iar predicile sale sunt considerate ANTI-italiene si DEZBINATOARE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 31 iulie 2017 at 12:21

  De ce fals??

 2. Alin
  # 31 iulie 2017 at 12:34

  Primul preot a procedat foarte corect. Dovada de verticalitate si ascultare de Biserica. E timpul separarii apelor

 3. # 31 iulie 2017 at 12:37

  Pot să behaie cât, vor, nici catolicii nu încalcă voia Papei, de dragul ortodoxiei sau al românilor!

 4. lory
  # 31 iulie 2017 at 12:58

  Sub nici o forma nu poate boteza un catolic un copil ortodox stiind ca nasii sunt parinti spirituali , deci preotul Stefan sa mearga sa citeasca daca nu stie , sa fie chemat inaintea episcopului locului si sa fie detasat disciplinar la o parohie mai mica sau la manastire pana v-a invata ce trebuie sa faca , Asemanea oameni nu ne fac cinste , nu merita sa fie preot in italia daca nu stie regula dreptei credinte stiind ca se v-a intampla asemenea evenimente catolici si ortodocsi . Iara colegial nu a facut bine sa-si ceara scuze dar…….. cred ca banutul lui Iuda primit de la patron i-a prins bine din pacate . Acesta este popa nu PREOT . Parinte stefan vezi saitul DOXOLOGIA , macar atat fa si dumneata

  • maria
   # 22 august 2017 at 20:45

   Iory

   Părintele(Ștefan)a săvârșit botezul dar fără nași catolici, ci cu nașul ortodox, dar care nu intelege motivul pentru care eu invat mereu credinciosii ca Biserica este Una, Ortodoxă.

   • maria
    # 22 august 2017 at 20:47

    Iory

    spune pr Gabriel

    Părintele(Ștefan)a săvârșit botezul dar fără nași catolici, ci cu nașul ortodox, dar care nu intelege motivul pentru care eu invat mereu credinciosii ca Biserica este Una, Ortodoxă.

 5. # 31 iulie 2017 at 12:58

  Catolicii să facă bine să renunte şi la cele 10 puncte care mentin Biserica impărtită. Au renuntat la14din cele 24 stabilite tot de ei la 1054 cand ei au rupt Biserica.

 6. # 31 iulie 2017 at 13:05

  BINE A FĂCUT PREOTUL !!!! FELICITĂRI PREOTULUI !!!! E ACUZAT PE NEDREPT !!!!!

 7. Serapion
  # 31 iulie 2017 at 13:15

  Sa nu primim nici o invatatura gresita sub pretextul dragostei, si sa nu pretuim intelegerea mai mult decat Adevarul.

 8. # 31 iulie 2017 at 13:30

  De ce mai mergeți la biserica

  • # 31 iulie 2017 at 14:04

   Pt ca nu credem minciunile Mass-media și trăim adevarul credinței incbiserică.

 9. # 31 iulie 2017 at 13:33

  Preotul avea dreptate,sa-i ajute Dumnezeu!

 10. Mihai
  # 31 iulie 2017 at 13:43

  Așteptați lămuriri de la siluan span?! Bună gluma, , Preotul cu pricina a procedat destul de corect, iar aici sa deschis și o cutie a Pandorei, care denota tristă realitate din teren, ,, cununii și botezuri” se oficializează la greu atît în țară cât și diaspora, românași noștri ducanduse la biserică degeaba căci sub sloganul dumnezeu unul pt toți marea majoritate deja sunt in letargie, antihristul avind deja terenul pregătit, nu mai este decât o chestiune de timp pina la ivirea acestuia

 11. # 31 iulie 2017 at 14:01

  Io zic sa-l duceti pe popa de la cfr din cluj ca-i place mult Italia si ecumenismul !

 12. # 31 iulie 2017 at 14:12

  vrednic este. 🙂

 13. # 31 iulie 2017 at 14:16

  – – FOARTE NORMAL si LOGIC !! Nasul din nefericire ! nu este CRESTIN ORTODOX !! el este de religie ..ROMANO- CATOLIC !! – Asa ca Preotul ORTODOX ! a procedat NORMAl si foarte BINE !! – Aici NU !! poate fi vorba de URA , de ATISEMITISM !! sau de alte ACUZATII !! – Doar cei care au GANDURI Murdare !! si Idei IDIOATE pot ACUZA !! – Preotul a avut si are DREPTATE !! – Parintii copilului daca au dorit acesti NASI , atunci sa-si Boteze copilul in Biserica Nasului !! sau sa-si gaseasca alti NASI de religie ORTODOXA !!

 14. elena adriana
  # 31 iulie 2017 at 16:09

  Vrednic este parintele GABRIEL!!!!!nevrednic parintele STEFAN!!!!!
  nevrednici sunt crestinii ..chiar daca construiesc biserici dar daca nu-si cunosc credinta ….si nu asculta ce le spune …parintele GABRIEL…SI Daca nu-l cred sa cerceteze scrierile sfintilor parinti

  CE CREZ SPUNE UN ROMANO-CATOLIC ???
  oare chiar nu va dati seama ca el se inchina unui alt „dumnezeu”?
  El spune ca DUHUL SFANT PORNESTE SI DE LA TATAL SI DE LA FIUL ..CEEA CE ESTE O MINCIUNA!
  .
  Sa caute sa vada ce au patit cei care au slujit cu catolicii….transformati in demoni si neputreziti…
  .
  cum a pedepsit SFANTUL SPIRIDON pe catolici..
  ..Despre monahii care au suferit mucenicie in SFANTUL MUNTE pe vremea patriarhului Ioanis Vekos pentru ca nu au vrut sa slujesca cu catolici..
  .despre icoana MAICII DOMNULUI care a vorbit unui monah si i-a spus sa anunte fratii_ ca se apropie” dusmanii mei si ai fiului meu”
  Ce spun canoanele ..sfintilor parinti despre eretici..pentru ca oricat de rau ne-ar parea de ei ca oameni ..asta sunt …eretici…
  Si daca iubesti cu adevarat un om…trebuie sa-i spui ADEVARUL…nu sa-l lasi sa se complaca in minciuna ..chiar daca ea e veche de 1000 de ani….
  NU MAI SARUTATI MAINILE CARDINALILOR CATOLICI DRAGI ROMANI.
  CITITI…VIATA SFANTULUI MAXIM MARTURISITORUL.VIATA SFANTULUI MARCU EVGHENICUL…..si apoi vedeti cine are dreptate???
  CRESTINI DE ATUNCI NU AVEAU INTERNET SI SURSE DE INFORMARE CUM AVEM NOI….
  DAR EI ISI CUNOSTEAU ,ISI IUBEAU SI ISI RESPECTAU CREDINTA …
  noi…..vai si amar …am vrea sa-l schimbam pe DUMNEZEU ..dupa moda ….si dupa poftele noastre …nu se se FACA VOIA LUI…ci voia noastra ….
  ASA CRESTINI ,ASA POPI…ASA IERARHI….

 15. Ortodoxul roman
  # 31 iulie 2017 at 19:18

  Ortodoxia nu se ocupa cu aggiornamento. Părintele ce a refuzat botezul pentru nașul catotolic este de felicitat și apreciat. Peste tot ecumeniștii își fac de cap. Nu mai respectă tradiția ortodoxă, nu mai respectă canoanele. Însă se laudă cu dragostea, dar falsă. Bine a făcut că a pus piciorul în prag, chiar dacă e in casa ereticilor. Iar acel patron donator sa nu impună regula in BISERICA Ortodoxă.Este dator să se conformeze regulilor ortodoxe dacă este ortodox. Har și binecuvântare pentru adevărații ortodocși.

 16. Constantin
  # 31 iulie 2017 at 21:52

  Cred. Dacă nu aş crede, nu m-aş numi credincios. De vreme ce cred, sunt total convins că întâiul părinte, care a refuzat botezul, a făcut voia lui Dumnezeu. Să gândim, pentru că Dumnezeu ne-a făcut după Chipul Lui, cu puterea de a judeca (=gândi, reflecta), că naşul catolic nu l-ar fi învăţat pe copil nimic ortodox, ci l-ar fi condamnat la romano-catolicism. În paralel – altfel spus – dacă ceva se naşte din pisică, va mânca şoareci, DECI orice copil obligat să aibă un naş catolic, va declara pe Papa ca locțiitor al lui Dumnezeu pe pământ, nu va învăţa adevărul.
  Este cu adevărat prea multă îngăduinţă faţă de catolici sau ecumenism: fiecare ar trebui să se roage şi Dumnezeu, care nu se schimbă cum bate vântul sau după moda vremii, îi va descoperi că unica credinţă, păstrată fără a modifica o iotă (adică o virgulă) este ortodoxia.
  Ca să vă edificați, citiţi cum un evreu a ajuns la unica religie, la ortodoxie, îndurând închisoare doar pentru că mărturisea că este credincios! Numele aceluia este Nicolae Steinhardt.

 17. Ionut
  # 31 iulie 2017 at 22:56

  Suntem datori sa-i iubim pe toti oamenii, dar tocmai din iubire pentru Adevar si pentru oameni nu putem fi de acord cu amestecaturi de genul asta.
  Parintele a procedat absolut corect.
  In plus, pe langa subiectul principal, eu nu inteleg moda asta cu mai multe perechi de nasi, care mi se pare o aberatie.

 18. Părintele Gabriel
  # 1 august 2017 at 1:22

  Doamne ajută tuturor celor ce gandesc ortodox si cred după cum ne învață Sfanta Traditie si Sfintii Părinți.
  Sunt părintele Gabriel Andriuță. Scriu aceste putine cuvinte pentru că in articolul aparut multe lucruri au fost relatate gresit si incomplet. Nașul catolic a înțeles că nu poate fi naș pentru un copil ce urmează să se boteze ortodox . Motivul pentru care nu am săvârșit botezul a fost felul in care s-a comportat nașul”ortodox” care nu a vrut să accepte si sa inteleaga ca la un botez ortodox nașul trebuie sa fie ortodox si credincios.
  Părintele Ieromonah Ștefan imi este duhovnic și alaturi de el am crescut, dacă pot să spun, duhovniceste din 2005, de cand il cunosc. Nu vreau să-i apar imaginea părintelui meu duhovnic, ci vreau sa marturisesc lucrurile așa cum s-au întâmplat. Părintele a săvârșit botezul dar fără nași catolici, ci cu nașul ortodox, dar care nu intelege motivul pentru care eu invat mereu credinciosii ca Biserica este Una, Ortodoxă.
  Mă rog Domnului ca intr-o bună zi sa înțeleagă și dumnealui ca și mulți alții care din comentariile care le fac arată că nu înțeleg.
  Niciodată nu am vorbit urat in predicile mele simple, rău despre poporul italian, pentru ca inaintea Domnului nu mai este elin, evreu, român sau italian, ci toți cei ce credem drept, indiferent de nationalitate, suntem poporul lui Dumnezeu.
  De aceea acum la inceputul acestui post binecuvantat al Adormirii Maicii Domnului am vrut să lamuresc aceste lucruri, să vă multumesc și să vă urez un post cu bucurii si impliniri duhovnicesti. De asemenea marturisesc că Prea Sfintitul Episcop Siluan, episcopul care m-a hirotonit, ma învățat atat pe mine personal cat si in predicile si catehezele care le face, cât de important este ca nașii de botez si cununie sa fie ortodocsi si credincioși, sa fie practicanti ai sfintei credinte ortodoxe si madulare vii ale Bisericii.
  Cu toții suntem tentați să judecăm, dar mai bine este să cunoaștem lucrurile. Nu accept nași romano catolici sau de altă credință, nici pe cei ce traiesc in desfrau pentru că așa învață Sfintii Părinți și pentru că așa m-a invatat și episcopul meu, Prea Sfintitul Siluan al Bisericii Ortodoxe Române a Italiei.
  Post binecuvantat sa avem cu totii, Maica Domnului sa ne acopere cu Sfântul ei Acoperamant pe toți. Amin!

 19. Mirela
  # 1 august 2017 at 17:26

  Episcopul Siluan a semnat actele apostaziei din Creta. Este el un episcop ortodox, în aceste condiţii? Faptul că Siluan îi pune pe ortodocşi să pupe mâinile cardinalilor şi să primească „binecuvântări” papistaşe e OK? Faptul că acceptă oficierea de cununii mixte e OK?
  Nu vă amăgiţi, chiar dacă părintele Gabriel a procedat bine în chestiunea naşilor, cu o floare nu se face primăvară. Vrednic este în această privinţă, dar nevrednic este prin pomenirea episcopului Siluan, gest prin care îl recunoaşte pe acesta drept ortodox (fals!) şi prin care uneşte poporul cu erezia.

 20. elena adriana
  # 1 august 2017 at 20:56

  Parinte Gabriel….
  Din pacate numai cu conditiile canonice puse nasilor …tot in erezie sunteti daca pomeniti arhiereul eretic ….si in erezie ii duceti si pe enoriasii dumneavoastra …care probabil nu stiu nimic despre Creta ….si despre datoriile unui ortodox ..

 21. maria
  # 23 august 2017 at 0:09

  Am uitat să mai spun:

  M-am dus să vorbesc cu pr Gabriel și știam că-l pomenește pe Siluan dar mă gîndeam că din anumite motive îl pomenește dar în particular ajută pe alții să vadă rătăcirile lui Siluan și mai ales acum problema cea mai acută cu sinodul.
  Deci noi cu biserica noastră am ajuns să stm ca niște fugari și ei bine merci să stea în casă?
  Dar păcat de el ca l-a prins și pe el Siluan și l-a făcut ucenicul lui.

  Apoi e ciudată explicație:

  în acel articol care eu m-am bucurat f mult cînd spune:

  „Mai mulți enoriași au vorbit în diferite ocazii despre predicile duminicale anti-italiene și anticatolice ale preotului sus menționat, care promovează ura și discordia între comunitatea românească creștină și cea italiană. Mai precis, ura față de religia catolică, „eretică”, potrivit preotului .

  deci:un preot care vorbește împotriva ereticilor….

  După care el se dezice de așa cuvinte:

  Niciodată nu am vorbit urat in predicile mele simple, rău despre poporul italian, pentru ca inaintea Domnului nu mai este elin, evreu, român sau italian, ci toți cei ce credem drept, indiferent de nationalitate, suntem poporul lui Dumnezeu.

  deci nu vorbește deschis despre catolicii care sînt eretici ba mai mult neagă că ar fi spus așa ceva….dar spune că : „cei ce credem drept, indiferent de nationalitate, suntem poporul lui Dumnezeu”.
  deci nimic clar…ci totul să împace și capra și varza….

 22. maria
  # 23 august 2017 at 0:35

  am mai pus un comentariu….nu înțeleg de ce unul pus mai devreme nu a apărut și altul pus mai tîrziu a apărut…e cauza linkurilor sau e alt motiv…am spus ceva rău…..măcar să știu

 23. maria
  # 23 august 2017 at 8:37

  Nu pot să înțeleg de ce mi-a fost șters primul comentariu și a fost pus al doilea ?e o greșeală?sau am greșit eu cu ceva și am spus ce nu trebuie?

 24. Iulia
  # 21 septembrie 2017 at 17:03

  Nu sunt ortodoxă,dar nici Biserica Catolică nu permite ca un prunc să fie botezat de reprezentantul unei alte biserici,fie ea chiar și creștină.Iar Biserica Ortodoxă este destul de explicită în acest sens.Copiii sunt botezați doar de creștini ortodocși,această este prima condiție pe care trebuie s-o îndeplinească cei care urmează a fi nași,și cea de-a doua condiție este ca,nașii să fie un cuplu cununat în fața lui Dumnezeu.De la această ultimă condiție se mai pot face și excepții atunci când copilul este botezat de un călugăr sau călugăriță.Așa că preotul care a refuzat botezul a procedat corect d.p.d.v etic și profesional,iar părinții puteau să anunțe din timp acest aspect.

Scrie un comentariu

Scroll Up