X

Doi BOȚI Facebook înzestraţi cu inteligenţă ARTIFICIALĂ, OPRIȚI dupa ce au început să dezvolte PROPRIUL LIMBAJ, în loc de a conversa în limba ENGLEZĂ

de null
http://storage0. dms.mpinteractiv.ro/media/2/84/33891/16648007/5/ai.jpg?width=640&height=360

Doi boţi înzestraţi cu inteligenţă artificială, creaţi de cercetători din cadrul Facebook Artificial Intelligence Research lab (FAIR), i-au uimit pe dezvoltatorii lor după ce au început să dezvolte propriul limbaj, greu de înţeles de oameni. Cei doi boţi, numiţi Alice şi Bob, dispun de algoritmi sofisticaţi de învăţare. Cercetătorii i-au lăsat să converseze singuri, dar, în loc să-şi perfecţioneze modul de a conversa în limba engleză, boţii au început să comunice într-un nou limbaj, creat fără ajutorul oamenilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iată, mai jos, o parte din conversaţia celor doi boţi:

Bob: i can i i everything else . . . . . . . . . . . . . .

Alice: balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to

Bob: you i everything else . . . . . . . . . . . . . .

Alice: balls have a ball to me to me to me to me to me to me to me

Bob: i i can i i i everything else . . . . . . . . . . . . . .

Alice: balls have a ball to me to me to me to me to me to me to me

Bob: i . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Alice: balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to

Bob: you i i i i i everything else . . . . . . . . . . . . . .

Alice: balls have 0 to me to me to me to me to me to me to me to me to

Bob: you i i i everything else . . . . . . . . . . . . . .

Alice: balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to

După acest incident, Bob a fost retras şi introdusă o versiune a lui modificată, care să nu mai devieze de la limbajul cunoscut.

Anul trecut, un alt incident în care a fost implicat un bot a făcut valuri. Microsoft a lansat pe Twitter un chat bot, bazat pe inteligenţă artificială dezvoltată de companie, care urma să interacţioneze cu tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

Bot-ul „Tay”, @Tayandyou pe Twitter, trebuia să înveţe lucruri noi şi să devină mai inteligent în urma interacţiunilor de pe reţeaua de microblogging. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură dezastruoasă. După numai câteva ore, Tay a început să publice comentarii rasiste, teorii ale conspiraţiei şi să nege genocide.

Aceste întâmplări arată cât de puţin cunoaştem modul în care inteligenţa artificială se poate perfecţiona. De aceea, mulţi oameni influenţi, precum Bill Gates, Elon Musk sau Stephen Hawking consideră că inteligenţa artificială este periculoasă. Bill Gates a declarat că roboţii au cel puţin un avantaj incorect în faţa angajaţilor umani: nu plătesc impozite pe venit. El crede că acest lucru ar trebui să se schimbe, iar banii astfel obţinuţi să fie folosiţi pentru pregătirea profesională a oamenilor. În ceea ce priveşte AI, Gates a declarat, pentru Washington Post:

„Nu înţeleg de ce oamenii nu sunt îngrijoraţi”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. #DUMNEZEU #NU #DOARME !!!
    Au gresit la #codificare.. #Incriptarea / #decriptarea fiind eronata, au erori la scripturile ce implica aceste actiuni, au erori pe servere la cache, la anumite aplicatii create chiar de ei, multe altele.
    Au dezvoltatori buni dar nu perfecti, le-am trimis 23 de erori gasite in sursele lor si din cate vad doar 8 au “rezolvat”.. in rest.. ZERO .. :D
    Si botii creati EXECUTA DOAR ceea ce li s-a pus in surse.. Si NU AU PROPRIE VOINTA !!
    Acest lucru este specific #DOAR #FIINTELOR #VII !!!
    Ei se fac de ras prin acest lucru, imitand #CREATIA si tot ce a facut #CREATORUL ..

  2. niste DOBITOCI fecebucisti dupa ce au gresit maistral calculele si au produs niscaiva SCHROT/GUNOI ( asa se spuen mai modern “inteligenta artificiala” :) , iar NU PROSTIE CRASA a inventatorului idiot incapabil) au ajuns sa nu mai priceapa nici ei ( de parca inainte ar fi priceput mare branza) ce se intampla cu scularille “inventate” de ei …

    tztztz… HOAX si minciuni pentru gloata de reeducati,

    Traducere reala a “magnificului” fenomen( astia vor se ne sperie/aduca in transa admirattzei “atotputerii” lor si atunci cand produc shrott) :
    niste PROSTI INNASCUTI au produs niscaiva GUNOI NEFUNCTIONAL/adica FUNCTIONAND ABERANT ( alte dati li se oprise jucaria de tot, acum cica “trancaneste” in “limbaj necunoscut “!!…pfff!… ) si nestiind cum functioneaza/da sbarci REBUTUL lor, au inventat un BASM pentru credulii fericiti de maica “stiinta” :
    SCHROTT/GUNOI = “inteligenta artficiala care “inventeaza” singura ” !!!… basme de adormit debilii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button