X

OTP Bank cumpără 99,28% din Banca Românească, acțiuni deținute de Banca Națională a Greciei

de null
http://www. bancherul.ro/poze/stiri/1707270915_banca-romaneasca-national-bank-of-greece-nbg-pierderi.jpg

Banca Naţională a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank România pentru achiziţionarea pachetului său de acţiuni deţinute la Banca Românească, în valoare de 99,28%, finalizarea tranzacţiei urmând să aibă loc la începutul a anului viitor, a anunţat divizia din România a OTP Bank, într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit sursei citate, tranzacţia implică acţiunile Băncii Româneşti (BROM) deţinute de Banca Naţională a Greciei, precum şi achiziţia portofoliului suplimentar din România aparţinând altor subsidiare ale acesteia.

„Clienţii Băncii Româneşti nu sunt afectaţi în niciun fel de această tranzacţie. În momentul de faţă, condiţiile contractuale rămân neschimbate. OTP Bank România doreşte să pună şi la dispoziţia clienţilor Banca Românească oferta din cadrul programului de conversie a creditelor în CHF. Încheierea financiară a tranzacţiei va avea loc la începutul anului 2018. OTP Bank România şi Banca Românească vor face tot posibilul pentru a asigura o integrare lină”, menţionează OPT Bank România.

În privinţa valoarii tranzacţiei, oficialii băncii nu au dezvăluit detalii, finalizarea acesteia fiind supusă aprobării autorităţilor de supraveghere.

„Reprezentanţii National Bank of Greece şi ai OTP Bank România au semnat acordul privind achiziţionarea Băncii Româneşti. Părţile nu doresc să dezvăluie detaliile financiare ale tranzacţiei. Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorităţilor de supraveghere. OTP Group va colabora îndeaproape cu Banca Naţională a României pentru obţinerea aprobărilor necesare. În urma finalizării achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România (OBR) va creşte la aproximativ 4%, devenind astfel al 8-lea jucător pe piaţa bancară din România (conform cifrelor din 2016). Societe Generale Corporate & Investment Banking a acţionat în calitate de Consilier Financiar Unic al OTP Group în legătură cu tranzacţia”, precizează instituţia bancară.

Referitor la acest acord, directorul general adjunct al Diviziei Comerciale OTP Bank, László Wolf, susţine că noua achiziţie „demonstrează faptul că OTP Bank are o bază solidă, o bună capitalizare şi o lichiditate remarcabilă, iar conducerea băncii este determinată să îşi consolideze prezenţa în regiune”.

„Această tranzacţie este un pas important către atingerea scopului strategic al OTP Group. Strategia noastră de achiziţie se concentrează, în primul rând, pe pieţe cu perspective bune de dezvoltare, unde considerăm că este posibilă atingerea unei dimensiuni optime pe piaţă şi capitalizarea sinergiei costurilor. Acest acord este o etapă importantă în evoluţia OTP Bank România. Lucrăm împreună ca să ne asigurăm că fuziunea are un impact pozitiv asupra clienţilor ambelor bănci. Acest lucru nu implică doar un acces mai facil la sucursalele băncii, dar şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor (…)”, a precizat Wolf.

În plus, directorul general al OTP Bank, László Diósi, a adăugat că instituţia pe care o reprezintă îşi asumă un rol proactiv în educaţia financiară.

„Am început iniţial cu module de formare financiară pentru angajaţii noştri, iar acum oferim astfel de cursuri pentru tineri adulţi şi părinţii acestora”, a subliniat Diósi.

Conform bilanţului total de la finalul anului 2016, Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piaţă de aproximativ 1,62%, cu activitate atât în sectorul de retail, cât şi corporate.

La sfârşitul anului trecut, bilanţul total al Băncii Româneşti, împreună cu alte active, atingea 1,57 miliarde de euro, cu valoarea brută a împrumuturilor restante de 1,148 miliarde de euro şi capitaluri proprii de 145 milioane euro. Rentabilitatea Capitalului Propriu (ROE) a instituţiei financiare, în ultimii doi ani, a fost de 3,8%, respectiv 8,2%.

Portofoliul de credite al băncii este adecvat din punct de vedere calitativ, 85% dintre datoriile restante din retail fiind garantate prin ipotecă. În prezent, Banca Românească are 1.148 angajaţi, 109 filiale şi 118 ATM-uri, iar 0,72% din instituţia financiară este deţinută de către mici investitori.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, membru al celui mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est – un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Prezenţa sa în România datează din 2004, iar în prezent este a 11-a cea mai mare bancă din ţară.

Ultima achiziţie a unei instituţii financiare realizată de OTP Bank în România a fost în 2014, prin Millennium Bank.

OTP Bank oferă servicii financiare universale pentru aproximativ 13 milioane de clienţi din nouă ţări, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.300 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button