X

Executare silită pentru 46 de pensionari din Vaslui

de null
http://www. reporterntv.ro/imagini/2016/04/01/big/soc-in-sistemul-sanitar-medicii-de-familie-nu-mai-elibereaza-retete-medicale-140959.jpg

Un numar de 46 de pensionari sunt executati silit de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui, pentru ca au luat ilegal medicamente compensate cu 90%. Curtea de Conturi a constatat ca varstnicii in cauza au obtinut venituri si din alte surse in afara de pensii, cum ar fi dobanzi la banci sau arenda, informeaza News.ro.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui a pus popriri pe pensiile a 46 de persoane din judet carora le-au fost decontate medicamente compensate cu 90%, desi nu aveau acest drept.

Executarea silita pentru cei 17 000 de lei ce trebuie recuperati de CJAS se face in urma unui control incrucisat realizat de Curtea de Conturi, care a constatat ca varstnicii in cauza au obtinut venituri si din alte surse, cum ar fi dobanzi la banci sau arenda.

„Pensionarii au dat declaratii la medicul de familie ca nu au alte venituri astfel incat puteau beneficia de medicamente compensate cu 90% de pe sublista B. Din cauza ca legea spunea ca beneficiarii trebuie sa aiba venituri doar din pensii de pana la 700 de lei, iar orice venit, chiar si un leu, anuleaza dreptul de a beneficia de medicamente compensate, CJAS Vaslui este nevoita sa recupereze acea diferenta de 40% de care au beneficiat pensionarii la cumpararea medicamentelor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu.

Printr-un act normativ intrat in vigoare din aceasta luna, pragul pentru pensionarii care vor retete compensate cu 90% a crescut de la 700 de lei la 900 de lei. De asemenea, a fost eliminata si conditia de a nu a avea venituri din alte surse decat pensia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Io-te Domnule unde erau marii ”infractori” care, culmea!
    Sunt primii la vot, eventual cu PSD-u…
    Domne…eu n-aș plăti NIMIC!

    Iar dacă ajung în sala de judecată, să spună că, atâta timp cât au UMPLUT de precedente nejudecate sau prescrise….din aproape tot parlamentul, guvernul sau președenție, alături de alți ticăloși, NU se poate judeca pensionarii, fiind porumbeii păcii spre deosebire de cei care umblă cu SPP-ști după ei, au gulerele scrobite la cămașă, dar manșete murdare de sânge românesc!

  2. – Dar evazionistele ein piata , batranele de 65 – 75 ani , ce au indraznit sa vanda urzici , patrunjel , stevie ? Ba au fost si amendate de bravii eroi militieni si batausii-ciomagari jendermi , chiar duse la sediu ?

  3. Asadar se poate verifica fiscal orice persoana fizica, cand vor fi verificate la sange persoanele care afiseaza ostentativ masini de lux? Cand vor fi verificati traficantii de droguri care au 0 venituri declarate dar au proprietati impozitate?

  4. – Desigur , niciodata ! Marea masa asuprita trebuie sa sustina prin taxe pe ceilalti – specialii ,,, militieni , jendermi , parlamentari , mare parte din trupele bugetaresti ce primesc 2 – 3 tichete hrana , vacanta , spagarii de meserie , . Unii maninca cu 2 linguri si se distreaza gratuit , altii supa de urzici fiscalizata suplimentar .

  5. ,, infractori” de serviciu acești pensionari, de jaful din sănătate, de ,,contractele” și ,,licitațiile” cu cântec Dumnezeu cu mila, sa dam exemplu numai la 2 spitale bucureștene Fundeni și Bagdasar arseni, bun nu nu ai banii tu instituție spitalicească sa plătești salarii la salariații precum curățenie, bucătărie, spălătorie s.a servicii, în schimb ai încheiat contracte cu firme de curățenie, catering, nufărul s.a.m.d la sume exorbitante, , sistemul de sănătate din România fiind supercapusat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE