CIPAREA angajatilor se EXTINDE. O companie din Wisconsin va implanta cipuri în proprii angajaţi

iul. 29, 2017 13953 6 http://bit.ly/2qEYUNq

http://www.jurnal.md/img/pages/2017/7/27/angajatii-unei-companii-din-statele-unite-vor-avea-implantate-microcipuri-in-mana/big-angajatii-unei-companii-din-statele-unite-vor-avea-implantate-microcipuri-in-mana.png

O companie americană din Wisconsin a devenit prima care va implanta cipuri în proprii angajaţi şi se aşteaptă ca peste 50 de membri să fie „cipaţi” săptămâna viitoare.

Iniţiativa, care este în întregime opţională (sic) pentru angajaţii firmei Three Square Market (32M), va avea în vedere implantarea unor cipuri RFID (radio-frequency identification) în mâinile angajaţilor, între degetul mare şi cel arătător, scrie Science Alert..

Video aici.

Odată cipaţi, cipul având dimensiunea unui bob de orez, 32M susţine că angajaţii vor fi capabili să efectueze un spectru de activităţi fără niciun efort, cu un simplu gest al mâinii. De ce este nevoie de un implant pentru un astfel de lucru rămâne un subiect de dezbătut, având în vedere că o brăţară care conţine un astfel de cip ar putea îndeplini această funcţie la fel de bine (poţi pierde brăţara, mâna mai greu).

Totuşi, CEO-ul companiei, Todd Westby, visează frumos:

„In viitor credem că tehnologia RFID va putea fi folosită pentru a îndeplini mai multe funcţii, de la a face cumpărături, a deschide uşi, a folosi xerox-ul, a te loga în computere, la a stoca informaţie medicală”.

Cipurile vor folosi NFC (near-field communication), tehnologie similară cu cea folosită în cardurile ”contactless”, altfel spus, cardul va fi deja implantat în piele, iar cumpărăturile se pot face cu o mai mare uşurinţă, apropiind mâna de POS.

Atunci când angajaţii au fost informaţi despre program, aceştia au reacţionat cu sentimente amestecate, de la rezistenţă la entuziasm, dar în ultimă instanţă mai mult de jumătate au ales să ia parte.

Costul pentru fiecare implant este de 300 de dolari, costuri care vor fi suportate de companie.

În ceea ce priveşte îngrijorările cu privire la securitate şi la intimitate, Westby susţine că cipurile nu includ GPS care să îi urmărească şi sunt sigure împotriva atacurilor cibernetice.

„Nu este nimic de atacat întrucât informaţiile sunt codificate precum cardurile”, astfel, „şansele sunt aproape inexistente”.

Pentru a demonstra siguranţa tehnologiei, CEO-ul susţine că va implanta aceleaşi cipuri şi soţiei şi copiilor acestuia.

Dacă angajaţii se răzgândesc, cipul poate fi scos din piele.

Deşi cipurile nu pot urmări angajaţii pentru că nu au GPS, acestea pot monitoriza activitatea muncitorilor – de câte ori iau pauză sau folosesc toaleta, ce fel de mâncare cumpără ş.a. De asemenea, odată cu progresul tehnologiei, nu se ştie cum aceste probleme incipiente pot evolua.

Adam Levin, fondatorul şi directorul companiei CyberScout, care se ocupă cu securitatea datelor, susţine că „multe lucruri pornesc cu cele mai bune intenţii, dar acestea se pot schimba. Am supravieţuit mii de ani fără să fim cipaţi, este o neapărat nevoie de asta acum?”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
6 Comentarii la “CIPAREA angajatilor se EXTINDE. O companie din Wisconsin va implanta cipuri în proprii angajaţi”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 29 iulie 2017 at 11:38

  Masoni bastarzi! !!

 2. # 29 iulie 2017 at 11:52

  Clonari ! Vampiri ! Roboti! Ce mai vreti transformati omenirea in metal santeti fanatici distrugeti planeta din cauza voastra si polul N e spre distrugere atatea radiati

 3. # 29 iulie 2017 at 13:20

  In America?

 4. # 29 iulie 2017 at 14:01

  La cit sint de cretini n au decis sa și pună cipuri și în creier sa gândească ala pentru ei !

 5. # 29 iulie 2017 at 17:06

  Masonerie…satanism…

 6. Vasile
  # 9 octombrie 2017 at 20:04

  Doamne fereste
  Mie mila de ei amariti ca s-au nascut in SUA si habar nu au de profetiile SFINTEI SCRIPTURI

  Nu stiu daca au vreo sansa dupa ce mor…

  Care va fi scuza lor?
  IGNORANTA?
  LASITATEA?

  Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac !

  Da-ne putere sa ne mantuim toti ortodocsi din lumea intreaga si pe toti ereticii si paganii sa se boteze si sa se mantuiasca si ei.

Scrie un comentariu

Scroll Up