Părintele Paisie Prodromitul sancționat de starețul schitului Prodromu pentru divulgarea de ”secrete profesionale”

iul. 28, 2017 20540 1 http://bit.ly/2HaTvbW

Pe 27 iulie 2017, Ieroschimonahul Paisie Prodromitul, Epitropul I al schitului românesc Prodromu de pe muntele Athos, a fost exclus din Sinaxa schitului la numai 4 zile de la difuzarea mesajului său în public. Acuzația invocată pentru excluderea sa a fost divulgarea ”secretelor profesionale”.

De fapt, precum poate vedea oricine în mesajul său., Părintele Paisie Prodromitul divulgă nimic altceva decât adevărul celor întîmplate în schitul Prodromu de după sinodul tâlhăresc din Creta și demască minciunile ultimului comunicat al schitului semnat și difuzat samavolnic de către stareț, Atanasie Prodromitul.

Observăm tot mai acută prigoana mărturisitorilor care au mai rămas pe muntele Athos, dar și prigoana care o dezlănțuie ecumeniștii în toată lumea împotriva mărturisitorilor, dar mai ales împotriva Adevărului, antrenându-i în aceasta și pe ortodocșii ”cuminți” ce se conformează akedic politicii duse de ereziarhi și slugile lor.

Dumnezeu să-l întărească pe Părintele Paisie Prodromitul și pe toți mărturisitorii Adevărului!

”Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis. De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovăţire pentru păcatul lor.”
Evanghelia după Ioan 15, 20-22

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Părintele Paisie Prodromitul sancționat de starețul schitului Prodromu pentru divulgarea de ”secrete profesionale””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. elena adriana
  # 31 iulie 2017 at 20:57

  Este de-a dreptul….jenant …..pentru un monah ..cu atat mai mult pentru un staret ..sa aibe o asemenea atitudine ….
  Cand …toti crestini …asteapta de la SFANTUL MUNTE sa fie far calauzitor al ortodoxiei romanesti,,,,asa cum asteptam si de la manastirea FRASINEI…..staretii …se fac ca nu s-a intamplat nimic ..si asteapta ….DREAPTA JUDECATA…unde vor raspunde pentru ratacirea atator suflete …
  MULTUMIM PARINTELUI PAISIE ..CARE PROBABIL STIA CE RISCA ..DAR NU A EZITAT SA NE SPUNA ADEVARUL.
  ..ACUM PROBABIL VOR FI ALESI IN SINAXA NUMAI TRADATORI.
  MARE RUSINE PENTRU STARETUL MANASTIRII PRODROMU…
  MARE RUSINE PENTRU TOT MONAHISMUL ROMANESC ….PENTRU STARETII CARE NU SPUN NIMIC MONAHILOR DIN MANASTIRI….CARE NU AU NICI O SURSA DE INFORMARE …Unde sunt ..STRAJERII ORTODOXIEI?????.

Scrie un comentariu

Scroll Up