X

Simbolistica OCULTĂ și originile MASONICE ale „MÂINII ASCUNSE” din portretele PERSONALITĂȚILOR care au marcat MALEFIC ultimele secole: Napoleon, Karl Marx, George Washington, Mozart, Lafayette, Salomon Rothschild, Simon Bolivar, Stalin

de null

Iată ce putem citi la The Hidden Hand that Shaped History de pe Vigilant Citizen:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

A fost oare cursul istoriei direcționat de un grup mic de oameni cu interese comune? Tablourile și fotografiile oamenilor mari din secolele trecute scot la iveală un amănunt comun ce îi leagă. Este o coincidență faptul că mulți dintre ei își ascundeau una din mâini când pozau pentru un portret? Pare puțin probabil. Vom analiza originile masonice ale „mâinii ascunse” și a omenilor puternici ce au folosit acest simbol în portrete faimoase.

Stalin și Washington – 2 ideologii opuse, un singur gest al mâinii

„Gândirea de astăzi cu privire la statul democrat mondial nu este un trend nou sau accidental; lucrarea de a construi un bagaj de cunoștințe necesare implementării democrației iluminate în rândul tuturor națiunilor a fost dusă la îndeplinire pe parcursul a multe sute de ani de către societăți secrete.”

– Manly P. Hall, Secret Destiny of America

Este oare o forță secretă ascunsă în spatele evenimentelor mondiale din ultimele secole? Sunt oare evenimente precum căderea monarhiilor europene, aducerea la iveală a erei Ilumismului și calea noastră către o lume democratică, parte a unui plan mare, conduse de „o mână ascunsă”? Înainte de apariția mass mediei, portretele înfățisând lideri în ipostaze mărețe erau singurul artefact la îndemâna oamenilor. Au aceste portrete o însemnătate ocultă?

Una din aceste posturi este „ascunderea mâinii”. Îmi amintesc că profesoara mea de istorie încerca să explice de ce adesea, Napoleon era înfățișat cu o mână în sân. Explicația generală este cam aceasta:

„Multe teorii au fost lansate cu privire la motivul pentru care Napoleon este înfățișat în mod tradițional cu mâna sub haină. Unele teorii includ: avea ulcer, își ascundea ceasul, avea o boală de piele ce îi provoca scărpinături, în perioada aceea era nepoliticos să bagi mâna în buzunar, avea cancer de sân, avea o mână deformată, ținea un săculeț parfumat sub vestă pe care îl mirosea uneori și pictorilor nu le plăcea să picteze mâini.”

– Tom Holmberg

În cazul în care nu toți indivizii prezentați în acest articol suferă de ulcer stomacal sau mâini deformate, gestul ascunderii unei mâini are cu siguranță o însemnătate specifică. Și chiar are. Majoritatea celor ce folosesc acest semn sunt dovediți (și adesea mândri) a fi membrii ai Francmasoneriei. Luând în considerare importanța majoră a acestui gest în ritualurile masonice și faptul că toți oamenii de elită au făcut parte din Francmasonerie sau au cochetat cu aceasta, este pur și simplu imposibil ca repetarea acestui semn să reprezinte o coincidență. „Mâna ascunsă” poate fi găsită în ritualurile Royal Arch Degree a Francmasoneriei iar liderii lumii care au uzat de acest semn spun în mod subtil altor inițiați ai ordinului: „La aceasta sunt membru, în aceasta cred și pentru asta lucrez”.

Royal Arch Degree – triplul Tau

Royal Arch Degree (gradul 13 al ritului scoțian sau gradul 7 al ritului de York) sunt loji cunoscute ca fiind secrete masonice. În timpul participării în acest ordin masonic, inițiații, se spune că primesc adevăruri masonice mărețe.

„Membrii acestui ordin sunt tovarăși și sunt „aleși pentru explicații depline ale misterelor ordinului”; pe câtă vreme în ordinele din trecut ei sunt recunoscuți sub apelativul comun de frate și ținuți într-o stare profundă de ignoranță a sublimului secret ce nu este divulgat în acest capitol. Aceasta este în concordanță cu învățăturile lui Pitagora, care astfel își deosebea elevii. După o perioadă de probă de 5 ani, așa cum am menționat anterior, erau admiși în jurul învățătorului, care îi aduna și le permitea conversații libere. Anterior expirării acestui termen, el le oferea instrucțiuni din spatele cortinei”

– John Fellows, Fellows Inquiry into the Origin, History, and Purport of Freemasonry

„Dacă analizăm organizația Royal Arch, observăm o sporire minunată de cunoștințe și găsim toate lucrurile în perfecțiune; acesta este punctul forte al masoneriei, și nu poate fi depășit de nici o instituție umană.”

– George Oliver, Lectures on Freemasonry

Pe timpul acestor acțiuni ale ordinului, inițiații învață numele sacru al lui dumnezeu.

„Un ordin incontestabil mai sublim și important decât oricare dinaintea lui, care de fapt întruchipează perfecțiunea masoneriei antice. Imprimă minții noastre credința în ființa lui dumnezeu, fără început sau sfârșit, marele și incoprehensibilul alfa și omega, și ne reamintește de adorația datorată numelui său sfânt.”

– George Oliver, Historical Landmarks

Numele său sfânt este Jahbulon, o combinație de cuvinte ce înseamnă „dumnezeu” în Siriană, Caldaică și Egipteană.

„Iehova. Dintre varietatea de nume sfinte ale sale ce sunt folosite pe planetă, 3 în particular, merită atenția masonilor Royal Arch:

  1. Jah. Acest nume al lui Dumnezeu este regăsit în psalmul 68, v.4
  2. Baal sau Bel. Acest cuvânt înseamnă dumnezeu, maestru sau stăpân și a fost folosit de multe națiuni din est pentru a denumi stăpânul tuturor lucrurilor și al lumii.
  3. On. Acesta era numele după care Iehova era venerat de egipteni.”

– Malcom C. Duncan, Duncan Masonic Ritual and Monitor

Ritualul de inițiere la acest ordin simbolizează revenirea în Ierusalim a 3 masoni excepționali ce au fost ținuți captivi în Babilon. Nu voi trece prin detaliile ceremoniei și simbolism, dar la un moment dat, inițiatului i se cere să învețe o parolă secretă și un semn al mâinii pentru a trece printr-o serie de văluri (eng.-veil). Imaginea de mai jos arată semnul mâinii necesar trecerii prin al doilea văl, documentată în Duncan Masonic Ritual and Monitor:

Semnul maestrului celui de-al doile văl

„Maestrul celui de-al doilea văl: 3 maeștrii ai excelenței trebuie să fi fost, altfel nu ați putea ajunge așa departe; iar mai departe nu puteți înainta fără cuvintele, semnele și îndemnurile mele. Cuvintele mele sunt Shem, Japhet și Adoniram; semnul meu este acesta: (introducerea mâinii în sân); este pentru urmarea a ceea ce Moise a primit de la dumnezeu, cand i-a poruncit să-și pună mâna în sân iar, scoțând-o, a devenit lepros ca zăpada. Cuvântul meu de îndemn este explicativ pentru acest gest și se regăsește în scrierile lui Moise, cap.4 Exodul. ”

„Iar dumnezeu i-a spus lui Moise, pune acum mâna în sânul strâmt. Și a pus mâna în sânul său; iar când a scos-o, mâna sa era leproasă ca zăpada.”

– Malcom C. Duncan, Duncan Masonic Ritual and Monitor

Așa cum am spus mai sus, acest gest al mâinii se spune că este de inspirație din Exod 4:6. În acest verset biblic, inima („sânul”) simbolizează identitatea noastră iar mâna ceea ce facem. Poate fi interpretată și astfel: Ceea ce suntem este ceea ce în ultimă instanță facem. Semnificația simbolică a acestui gest ar putea explica motivul pentru care este atât de larg folosit de către masoni. Mâna ascunsă îi înștiințează pe ceilalți inițiați în a cunoaște că acest individ este membru al unei frății secrete iar faptele sale au fost inspirate de filosofia și credințele masonice. Mai mult, mâna care execută acțiunea este ascunsă sub îmbrăcăminte, ceea ce simbolizează natura ascunsă a acțiunilor masonilor. Iată unii din oamenii faimoși ce au folosit acest semnal al mâinii.

Napoleon Bonaparte

Napoleon, un mason cunoscut, pe timpul studiilor sale la Tuileries, 1812

Napoleon Bonaparte (1769-1821) a fost un lider politic și militar al franței ale cărui acțiuni au modelat politica Europei la începutul secolului 19. A fost inițiat în loja masonică Army Philadelphe Lodge în 1798. Frații săi, Joseph, Lucian, Louis și Jerome au fost de asemenea francmasoni. 5 din cei 6 membrii ai Marelui Consiliu al imperiului lui Napoleon erau francmasoni, asemenea și 6 din 9 ofițeri imperiali și 22 din 30 de mareșali ai Franței. Asocierea lui Bonaparte cu masoneria a fost neglijată tot timpul în istorie. Cercetătorul masoneriei, JES Tuckett explică situația:

„Este ciudat că dovezi în favoarea aprtenenței mărețe a lui Napoleon la frăția masonică nu au fost niciodată examinate în detaliu, din pricina faptului că sunt de un interes deosebit și – observându-se contribuția remarcabilă ce au jucat-o oamenii remarcabili în treburile Europei, pe vremea când francmasoneria continentală se zbătea să iasă din haos în ordinea firească – nu poate fi fără importanță asupra istoriei masonice.”

În acest eseu despre Napoleon și masonerie, Tuckett menționează:

„Sunt dovezi incontestabile că Napoleon era familiarizat cu natura, țelul și organizarea francmasoneriei: ca a aprobat-o și folosit-o până la sfârțitul său.”

– JES Tuckett, Napoleon I and Freemansonry (sursa)

Se spune despre Napoleon că era ajutat de forțe oculte. În 1813 a fost înfrânt la Leipzip iar în spatele lui se afla „un dulap de curiozități” în care un ofițer prusac a descoperit cartea sa de credință și oracolul. Acest oracol original, a fost descoperit în unul din mormintele regale din Egipt pe timpul unei expediții militare Franceze în 1801. Împăratul a ordonat ca manuscrisul să fie tradus de un învățat și anticar german celebru. De atunci înainte, oracolul era una din cele mai prețioase posesii ale lui Napoleon. Îl consulta în multe ocazii și se spune că îi „formase îndemânarea în cele mai speculative și de succes acțiuni ale sale”

Cartea de credință a lui Napoleon

Karl Marx

Karl Marx este cunoscut astăzi ca fondatorul comunismului modern. În ciuda faptului că a fost negat de unii masoni, Marx se spune că avea gradul 32 în ritul Grand Orient. Marx a devenit purtătorul de cuvânt al ateilor și al mișcării socialiste din Europa. A planificat înlocuirea monarhiilor cu republici socialiste, iar următorul pas, conversia la republici socialiste.

George Washington

George W. a fost unul din părinții fondatori ai SUA și este considerat a fi „cel mai important mason american”. Charles Willson Pealed a pictat acest tablou când Washington avea 52 de ani. De remarcat poziția picioarelor sale: formează un pătrat alungit. Poziția picioarelor este de importanță majoră în simbolismul masonic. Comparați cu acest extras din cartea Duncans Ritual Monitor:

Legenda: Prima poziție – Pasul 1. Ucenic începător – Pasul 2.  Coleg de breaslă – Pasul 3. Maestru mason (Primii 3 pași în masonerie)

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart este considerat a fi unul din cei mai prolifici și influenți compozitori de muzică din toate timpurile. A fost de asemenea francmason și inițiat în loja Austrian Zur Zur Wohltatigkeit în data de 14 dec. 1784. Creațiile lui Mozart adesea conțin elemente masonice importante. Opera Flautul Magic, a fost bazată pe principii masonice.

„Muzica francmasonilor conținea fraze muzicale și forme cu esențe semiotice (NT – semiotica este o ramură a logicii simbolice matematice ce se ocupă cu studiul general al semnelor) cu înțeles specific. De exemplu, ceremonia de inițiere masonică începe cu candidatul bătând la ușă de 3 ori pentru a cere a fi admis. Este exprimat muzical în simboluri punctate. De exemplu,

În această figură din opera lui Mozart, Flautul Magic, în uvertură, sugerează inceputul ritualului masonic de inițiere.”

– Katherine Tompson, The masonic Thread in Mozart

Progresia muzicală a melodiei Flautul Magic s-a bazat pe rația de aur (1,6180…) proporția a toate lucrurile care este considerată sacră de scoala misterioasă.

Iată melodii create de mozart pentru a fi folosite în lojele masonice:

  • Lied „Gesellnreise, pentru a fi folosită la instalarea unui nou călător”
  • Cantata pentru tenor și cor masculin Die Maurerfreude („Bucuria masonică”)
  • Muzică funerară masonică (Maurerische Trauermusik)
  • 2 melodii de celebrare a deschiderii „Zur Neugekronten Hoffnung”
  • Cantata pentru tenor și pian, Die ihr die unermesslichen Weltalls Schopfer ehrt
  • Cantata mică masonică (Kleine Freimaurer-Kantate) intitulată Laut verkunde unsre Freude, pentru soliști, cor masculin și orchestra

Marchizul Lafayette

Marchizul Lafayette a fost francmason de gradul 33. Potrivit lui Willam R Denslow în opera 10 000 francmasoni faimoși, Lafayette a fost ofițer francez, general în Războiul revoluționar American și lider al gărzii naționale pe timpul sângeroasei revoluții fanceze. Lafayette a fost de asemenea numit onorific Mare comandant al consiliului suprem al New York. Peste 75 de construcții masonice din SUA au fost denumite după el, inclusiv 39 de loje, 18 filiale, 4 consilii, 4 comandamente și 7 componente ale ritului scoțian.

Salomon Rothschild

Salomon Rothschild a fost fondatorul ramurii Vieneze a remarcabilei familii Mayer Amschel Rothschild. Cea mai puternică familie din lume, a influențat in mare parte politicile Germaniei, Franței, Italiei și Austriei. Membrii Rothschild sunt pionii principali din spatele creației Zionismului și a statului Israel.

Puterea Rothschild a mers dincolo de granițele lojei masonice. Se spune că sunt parte a celor 13 „linii sangvine iluminate”. O analiză a recent construitei Curte Supremă din Israel (vedeți articolul aici) confirmă apetența lui Rothschild pentru simboluri masonice.

Simon Bolivar

Cunoscut sub numele de „Eliberatorul” Bolivar este considerat a fi „George Washington-ul Americii de Sud”. S-a alăturat francmasoneriei în Cadiz, Spania, primind gradele ritului scoțian în Paris și făcut cavaler într-un comandament al cavalerilor templieri în Franța în 1807. Bolivar a fondat și servit ca maestru al lojei Protectora de las Vertudes no. 1 în Venezuela. Țara Boliviei este numită după el. Bolivar a fost de asemenea președinte al Columbiei, Peru și Bolivia în anii 1820. Aparținea lojei Order and Liberty no.2 din Peru.

De remarcat în imaginea de sus poziția picioarelor (pătrat alungit) și modelul de tablă de șah de pe podea, de asemenea masonic. Această postura ar putea fi inspirată din ordinul Knights of Cristian Mark așa cum este reprezentată mai jos în lucrarea Richardsons Monitor Freemansonry:

Cavalerii semnului creștin și paznici ai adunării secrete. Aceasta este o adunare secretă, condusă de un cavaler invincibil al ordinului Sf. Johns al Ierusalimului. Ofițerii sunt următorii: Cavalerul invincibil ce prezidează și se află în est …

Iosif Stalin

Regimul de teroare al lui Stalin în URSS a dus la moartea a milioane din compatrioții săi. Este pozat adesea folosind gestul mâinii ascunse. Nu au fost descoperite nici un fel de dovezi de inițiere a lui Stalin în masonerie. Binențeles, dictatori precum Stalin controlează îndeaproape toate informațiile cu privire la ei înșiși și treburile lor, făcând dificilă demonstrarea vreunei variante. Ascunderea mâinii sale, furnizează un indiciu de început pentru o posibilă apartenență a sa la vreo facțiune ocultă.

După ce a fost împușcat în 1940, tânărul din dreapta a fost șters din poză de oamenii lui Stalin.

În concluzie

Așa cum s-a văzut mai sus, liderii ce folosesc gestul „mâinii ascunse” au avut o influență majoră în istoria lumii și mulți sunt masoni confirmați. Acest gest este evident un detaliu trecut cu vederea ce indică îmbrățișarea unei filosofii oculte de către acești lideri. Înțelegând acest aspect și conștientizând influența imensă a acestor lideri ce au avut-o de-a lungul istoriei, putem incepe să realizăm forțele ascunse ce cârmesc lumea spre democrație internațională.

Membrii acestor frății poate au avut opinii diferite și chiar au aderat la diverse facțiuni (comunism vs. capitalism) dar filosofia fundamentală, credințele și țelurile finale sunt aceleași: Venirea unei „ere de iluminare”. Binențeles, orice cercetător serios este conștient de rolul masoneriei în descifrarea istoriei. Gestul „mâna ascunsă” atât de des folosit de figuri reprezentative istoric este o exprimare a acestui fapt foarte puțin știut. Așa cum spunea Confucius „Semnele și simbolurile conduc lumea, nu cuvintele și legile”. Cuvintele și politicile acestor oameni vor fi în final schimbate și uitate, dar imaginea lor va rămâne veacuri la rând. 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Haloooo. Masonii se închină la diavol. Toți proștii știu acum. Din articolul vostru reiese ca sunt oamenii Lui Dumnezeu. Ortodox Info, clar voi nu sunteți creștini

    1. Citeste mai atenta articolul inainte sa faci acuzatii aiurea. Se mentioneaza clar in articol ca filosofia masonica este oculta.

    2. Se menționează intr-un final. După ce descrieți amănunțit despre cum li se spune la dumnezeii lor si ca au început inițierea de la Moise. Lumea nu mai e asa proastă. Dar puteți sa imi răspundeți la o întrebare dupa ce ati spus ca Baal e dumnezeu. Sunteți creștini Ortodox Info? Sau v-ati ales acest nume sa duceți oameni in ispită

    3. intrebati-i SI pe gasca ierarhilor tradatori ai Ortodoxiei din BOR… ca si lor tare le mai plac… DRACISMELE:

      Video: DRACISM la intrunirea CMB de la CANBERRA din 1991. A fost prezent si Mitropolitul Daniel Ciubotea
      https://youtu.be/jxwKjAosTIs

      La minutul 17:55 il puteti vedea pe Patriarhul Teoctist la adunarea draceasca de la Assisi:
      https://youtu.be/NAUr90gAjwI

      Adunările CMB: ocultism, vrăjitori, muzică Rock, spiritism, „teologi” coreeni, „episcopi” femei şi…ortodocşi http://www.glasulstramosesc.ro/blog/adunarile_cmb_ocultism_vrajitori_muzica_rock_spiritism_teologi_coreeni_episcopi_femei_si_ortodocsi/2016-09-20-172

      ISI DAU BUCUROS MANA SI PAIATELE ASTEA, semnand pactul ocult cu 17 religii ale lumii, la masa zeului soare de la ASTANA; http://ortodoxinfo.ro/2017/07/23/locuri-sinistre-astana-kazahstan-centrul-ocultei-de-unire-tuturor-religiilor/

    4. Si ce e cu asta: si in Sfanta Scriptura se mentioneaza „dumnezeu strain” (adica idol) de nenumarate ori… nu stiti ce chitibusuri sa mai inventati… SI ESTE SCRIS MEREU CU ”d” mic, pentru ca SUNT IDOLI, iar nebunii lumii ii cinstesc…pentru ca iubesc minciuna!

      Psalmi :: Psalmul 95 – Biblia Ortodoxa:

      „4. Că mare este Domnul şi lăudat foarte, înfricoşător este; mai presus decât toţi dumnezeii. 5. Că toţi dumnezeii neamurilor sunt idoli; iar Domnul cerurile a făcut.”

      Prima porunca:
      „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău […]. Să nu ai alti dumnezei afară de Mine!”

      Psalmi, catisme:

      „Ca mare este Domnul si laudat foarte, infricosator este mai presus decat toti dumnezeii … peste tot pamantul ; inaltatu-Te-ai foarte, mai presus decat toti dumnezeii.”

      Din psalmul 80:
      „Nu vei avea alt Dumnezeu, nici nu te vei închina la dumnezeu străin,”

      psalmul 81
      „Niciun dumnezeu strain sa nu fie in mijlocul tau si sa nu te inchini inaintea dumnezeilor straini!”

      Masonii spurcati se inchina acestui dumnezeu strain, Moloh, Baal, e scris cu litera mica… chiar nu puteti face diferenta, asa face referire autorul Vigilant Citizen, ca sa explice mecanismele acestui Baal.. IN FINE, UNII NU A ALTA TREABA DECA SA STEA LA PANDA SI SA CAUTE NODURI IN PAPURA,.

    5. cat de proasta sa fi, sa nu intelegi un articol scris din punctul de vedere a masonilor si cu explicatii pe alocuri pentru orice prost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button