X

Există posibilitatea ca ALEGERILE PREZIDENȚIALE din 2009 să fi fost FRAUDATE: Laura Codruța Kovesi este OBLIGATĂ să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă

de null
http://www. ziuaconstanta.ro/images/stories/2016/04/10/Arantxa/Laura_Codruta_Kovesi_radiocluj.ro_.jpg

Judecătorii Curții Constituționale au publicat motivarea deciziei lor privind faptul că orice șef de instituție este obligat să se prezinte la comisiile parlamentare, dacă este convocat de acestea pentru a fi audiat, informează HotNews.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Magistrații CCR își motivează decizia invocând principiul loialităţii între instituţii.

„Noile reglementări pun la dispoziţia comisiei de anchetă anumite mijloace procedurale care să contribuie la caracterul efectiv şi eficient al anchetei parlamentare. Este firesc ca persoana citată să se prezinte şi să răspundă solicitărilor comisiei; constatarea şi stabilirea abaterilor disciplinare este, însă, de resortul exclusiv al titularului acţiunii disciplinare, în cazul în care persoana citată nu îşi îndeplineşte aceste din urmă obligaţii, comisia de anchetă neputând avea o asemenea competenţă”, se precizează în motivare.

Conform aceleiaşi surse, refuzul persoanelor invitate la comisia de anchetă de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţia acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deţinute utile activităţii comisiei nu constituie infracţiune. Organele de urmărire penală nu pot fi sesizate pentru acest refuz, dar comisia poate formula o sesizare cu privire la săvârşirea unei infracţiuni pe baza datelor existente.

Decizia CCR pe acest subiect a fost luată după ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat de mai multe ori să se prezinte în fața Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, despre care există suspiciunea că ar fi fost fraudate.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. “… comisia poate formula o sesizare cu privire la săvârşirea unei infracţiuni pe baza datelor existente”
    Cu alte cuvinte, comisia parlamentară are voie să sesizeze (pe cine?!?… și cum?!?…) în legătură cu comiterea unei infracțiuni – desigur, numai și numai pe baza datelor existente!!! – dacă onor DNA nu răspunde solicitării de a da seama (ea, putere judecătorească) în fața onor parlamentului (el, putere legislativă). Curat separație a puterilor în stat, coane CCR-ică! Zoe, (adică d-na Kovesi), fii bărbată!

  2. Nu am mai auzit vreun caz similar ,in care un angajat al statului să nu se prezinte in fata unei comisii parlamentare.Asta dacă kovesi este angajată de statul român. in spiritul Trump s ar traduce cu ceva de genul ,bad for Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button