CIA isi recunoaste IMPLICAREA si oprește SPRIJINUL acordat rebelilor sirieni care luptă IMPOTRIVA președintelui Bashar al-Assad

iul. 20, 2017 8155 3 http://bit.ly/2H8P6GC

http://www.cotidianul.ro//upload/images/original/assad.uawdov510e.jpg

CIA a decis să pună capăt programului său de sprijin acordat rebelilor sirieni care luptă împotriva președintelui sirian Bashar al-Assad, a anunțat miercuri Washington Post, informează AFP.

Acest program de sprijin inițiat în urmă cu patru ani a avut doar un impact limitat, mai ales după intrarea în conflict a forțelor armate ruse alături de Bashar al-Assad în 2015, au declarat oficiali americani cotidianului, sub acoperirea anonimatului.

Președintele Donald Trump a luat această decizie în urmă cu aproape o lună, după o întâlnire cu șeful CIA, Mike Pompeo, și consilierul pentru securitate națională, generalul H.R. McMaster, adaugă Washington Post.

Casa Albă și CIA au refuzat orice comentariu.

Washington Post consideră că eliminarea acestui program destinat sprijinului pentru rebelii sirieni reflectă interesul președintelui american „pentru găsirea de modalități de a lucra cu Rusia” și o „recunoaștere a limitelor influenței Washingtonului și voinței de a-l înlătura pe Assad de la putere”.

Această decizie intervine în timp ce SUA și Rusia au negociat un acord de încetare a focului în sud-vestul Siriei, vizând o parte a zonei unde operează rebelii.

Fostul președinte Barack Obama a aprobat acest program de ajutor în 2013, când diferite grupuri de rebeli căutau un sprijin extern în cadrul unei revolte generale împotriva regimului sirian.

Mii de combatanți rebeli au fost astfel instruiți și înarmați.

Dar angajamentul SUA a rămas ambiguu din cauza îndoielilor Washingtonului asupra capacității rebelilor de a-l răsturna pe Bashar al-Assad și priorității acordate luptei împotriva grupării Stat Islamic.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “CIA isi recunoaste IMPLICAREA si oprește SPRIJINUL acordat rebelilor sirieni care luptă IMPOTRIVA președintelui Bashar al-Assad”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 20 iulie 2017 at 15:00

  După cum spunea și Noam Chomsky, „America este principalul stat terorist, iar Europa este mult prea lașă pentru a adopta o poziție independentă”.

 2. NIMENI
  # 20 iulie 2017 at 17:29

  Au tocat casa cu casa chiar daca nu mai locuia niciun om, sa nu mai ramana piatra pe piatra ….https://www.youtube.com/watch?v=mlimndX9mCQ

 3. # 20 iulie 2017 at 18:26

  Pai daca toata europa este condusa numai de masoni..iluminati.. agenti secreti…

Scrie un comentariu

Scroll Up