X

USR semnalează din nou INCOMPETENTA ministrului Sănătății Florian Bodog si cere ,,TRIMITEREA la Parlament în regim de URGENTA a Legii vaccinării OBLIGATORII, necesară în această situație de PERICOL pentru sănătatea publică”

de null
https://www.usr.ro/wp-content/uploads/2017/06/Florian-Bodog-360×230.jpg

Partidul Uniunea Salvați România solicită ministrului Sănătății Florian Bodog să ia măsuri pentru a preveni crizele de medicamente și vaccinuri în spitalele din România și să demareze campanii publice de informare cu privire la rostul și importanţa vaccinării.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un răspuns, trimis cu două luni de întârziere, la o interpelare USR, ministrul Florian Bodog încearcă să fugă de responsabilitate în gestionarea crizei de medicamente oncologice din spitale și a epidemiei de rujeolă de la începutul anului. Pentru lipsa de medicamente oncologice și hematologice ministrul acuză furnizorii care întârzie să răspundă la solicitări, iar pentru epidemia de rujeolă Florian Bodog indică refuzul masiv la vaccinare al părinților și lipsa de conștientizare a pericolul la care își expun copiii.

”Este clar că domnul Florian Bodog nu înțelege care îi este rolul, ba mai mult, că este incompetent și dezinteresat. Aceste explicații sunt egale cu zero. Ministerul Sănătății ar putea să prevadă garanții în caietele de sarcini pentru furnizorii de medicamente și să desfășoare campanii de prevenire și educație cu privire la vaccinare. Consider că sănătatea și siguranța copiilor noștri ar trebui să fie în prim-plan, nu schilodirea justiției și desfigurarea normelor penale, astfel încât Dragnea și ai lui să scape nepedepsiţi pentru jefuirea constantă a bugetului public”, susține deputatul USR Silviu Dehelean, inițiatorul interpelării către ministrul Sănătății.

De altfel, senatorul USR Adrian Wiener, membru în Comisia pentru sănătate publică, contrazice explicațiile ministrului Florian Bodog și arată faptul că “extinderea curentului anti-vaccinuri are un impact mai mic asupra ratei de vaccinare, cauza cea mai importantă fiind deficitul de acces al populațiilor vulnerabile la servicii medicale în general, implicit la medicul de familie, și vaccinuri. Acest deficit este datorat unei crize majore de finanțare a medicinei primare (flagrant disproporționat față de medicină de spital sau ambulatorie). Rata de vaccinare anti-rujeolă a scăzut constant în ultimii ani (a ajuns în unele județe și la 59% în timp ce bariera de protecție anti-epidemică pentru rujeolă e de 92-95%) iar cauzele sunt multiple. Toate aceste aspecte pot fi remediate și trebuie remediate de către Ministerul Sănătății care are toate pârghiile”.

Uniunea Salvați România consideră că principala problemă a sistemului de sănătate este subfinanțarea cronică care generează lipsa campaniilor publice de conștientizare și informare, lipsa medicamentelor și a materialelor necesare actului medical, lipsa unor furnizori serioși care să își respecte cu promptitudine contractele semnate. Ministrul Sănătății are obligația de a semnala aceste aspecte și de a se lupta pentru alocări bugetare suplimentare și pentru creșterea anuală a procentului dedicat sănătății din PIB, cu cel puțin 1% pe an, dar domnul Bodog preferă să tacă complice în schimbul unui post călduț și onorant în guvernele Dragnea.

USR solicită Ministerului Sănătății denunțarea contractelor cu acei furnizori care au fost incapabili să onoreze comenzile și instituirea unor mecanisme care să le interzică, pe viitor, participarea la licitațiile publice și demararea unor campanii publice, susținute, de conștientizare a riscurilor nevaccinării și de informare cu privire la rostul și importanţa vaccinării.

Totodată, USR cere ministrului Bodog trimiterea la Parlament în regim de urgenţă a Legii vaccinării obligatorii, necesară în această situație de pericol pentru sănătatea publică.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. ”Este clar că domnul Florian Bodog nu înțelege care îi este rolul…”

    Serios!!??
    Si care ar fi rolul domnule senator USR, sa fie ca doctorul Mengele de la Auschwitz? Dar nu ai vrea dumneata ca toate aceste experimente vaccinale sa fie facute pe familia dumitale? Banuiesc ca nu dai doi bani pe drepturile constitutionale garantate pentru fiecare cetatean si ai vrea ca politica sa se faca precum se facea pe timpul tatucului Stalin, cu pumnul si Kalasnikovul. Dar asa partid, asa oameni!
    Daca te simti amenintat tare de aceasta “epidemie” de ,(era sa zic prostie), rujeola ma ofer sa-ti donez doza mea de vaccin si ti-o si platesc pe deasupra, ca sa nu crezi ca e vreo problema financiara, si-ti urez imunizare maxima pina te-or imbalsama astia ca pe Lenin. Insa ma tem ca problema de care suferiti nu tine de bolile copilariei ci de ….mintea copilului.

  2. Prin felul cum au abordat și desfășoară lupta anti-corupție în paralel cu dovezile că ei înșiși sunt nepătați, incoruptibili și intransigenți, USR mi-a câștigat, mie unuia, până acum, simpatia și chiar sprijinul. Prin atitudinea adoptată față de Referendumul pentru familia tradițională, care era cât pe-aci și încă mai are potențial ca să-i dezbine, cât și prin alte prevederi din statutul lor de partid, precum informatizarea excesivă a administrației de stat și un atașament necondiționat și nefiltrat ortodox față de “valorile” europene, m-au făcut să bat în retragere și să rămân în expectativă. Dar, prin această aderare inconștientă la tabăra pro-vaccin și la adoptarea legii vaccinării obligatorii, fără luarea în considerare atât a argumentelor științifice aduse de atâtea nume grele ale științei medicale cât și a recentei Decizii a Curții Supreme a Germaniei, deja USR mă face la modul cel mai serios să mă îndoiesc de discernământul lor în orice fel de problemă, dacă ei nu dovedesc sensibilitate la argumente științifice contrare și dorința de a aștepta triumful adevărului prin consens unanim al lumii științifice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button