VÂNĂTOARE DE COPII NEVACCINAȚI: Ministerul Sănătății implică autoritățile locale în campania de vaccinare împotriva rujeolei

Iul 17, 2017 56823 7 http://bit.ly/2H6r4vO

http://images.parents.mdpcdn.com/sites/parents.com/files/styles/scale_1500_1500/public/doctor-giving-baby-a-shot.jpg

Ministerul Sanatatii va incepe o campanie de vaccinare impotriva rujeolei, cu implicarea autoritatilor locale, urmand ca marti sa fie organizata o videoconferinta comuna cu Ministerul Afacerilor Interne, cu prefectii de judete, cu reprezentanti ai Directiilor de Sanatate Publica si ai medicilor de familie, a anuntat luni ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat ca videoconferinta va avea loc marti, la ora 13.00 si ca aceasta „tine loc de circulara”, fiind, astfel, invitate sa se implice in campania de vaccinare impotriva rujeolei primariile din toate judetele tarii.

Autoritatile locale vor trebui sa identifice copiii cu varste intre noua luni si noua ani – grupele de varsta cele mai afectate de epidemie -, care nu au fost vaccinati, dar si locurile in care acestia vor fi imunizati in cadrul campaniei, in cazul in care in localitatile respective nu sunt unitati medicale. De asemenea, in cazul in care localitatile sau zonele respective nu au medici, vor participa voluntari.

Bodog a adaugat ca Ministerul Sanatatii va evalua o data la doua saptamani gradul de implicare a autoritatilor locale in fiecare judet, iar acolo unde sunt in continuare probleme vor fi luate masuri.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania pana la data 14 iulie este 8.017. Au fost inregistrate 31 de decese, dintre care 8 in judetul Timis, 6 in judetul Arad, 6 in judetul Dolj, 3 in judetul Caras Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Rujeola s-a extins in 41 de judete din 30 septembrie 2016, cand a fost declarata epidemia si pana in 14 iulie 2017. Cele mai afectate judete, cu peste o mie de cazuri de rujeola fiecare sunt Timis (1.214 cazuri) si Caras-Severin (1.109 cazuri). Un al treilea judet, Arad, are 999 cazuri confirmate.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “VÂNĂTOARE DE COPII NEVACCINAȚI: Ministerul Sănătății implică autoritățile locale în campania de vaccinare împotriva rujeolei”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. anti vaccin
  # 18 iulie 2017 at 7:34

  Daca Germania a declarat ca vacciunul impotriva rujeolei nu are efect atunci de ce romania continua in acesta gresala?

 2. isa
  # 18 iulie 2017 at 9:21

  Statistic, numarul de decese ar trebui sa se incadreze intre 1 la 3000 si 1 la 1000 (1 la mie). In judetul Timis sunt 8 decese la 1214 cazuri … Adica 6,5 la mie … De cate ori mai mult decat statistica cea mai nefavorabila? In total sunt 31 decese la 8107, adica de 3,87 la mie pe tara! Ceva este total gresit – consider ca boala a fost lasata sa se raspandeasca, folosindu-se ca vectori comunitatile de tigani care traiesc in conditii precare, nu figureaza pe lista nici unui medic de familie si mai ales: au mobilitate foarte mare.
  Mai multe info pot fi gasite aici: http://www.cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1.
  Intr-unul din link-uri este data inclusiv situatia cazurilor de deces, unde, cu exceptia copiilor foarte mici (1,2 … cateva luni de viata, unde orice bronhopneumonie poate duce la acelasi deznodamant), toate cazurile prezinta conditii preexistente (incepand cu malnutritie, anemie in cazul copiilor, boli cronice… si terminand cu sida).

 3. # 18 iulie 2017 at 14:10

  Numai sa #indrazneasca !!
  Cu tot cu „#militie”.. #armata.. Etc..
  O sa sara in aer si nu doar la propriu !!!

 4. # 18 iulie 2017 at 17:41

  Este un subiect discutabil, in SUA, un medic renumit a demonstrat efectele nocive ale vaccinurilor.
  Dupa ceva timp, in ciuda faptului ca era tanar, fara afectiuni, a fost gasit mort.
  El defapt demonstrase faptul ca vaccinarea copiilor mici, provoaca autism.
  Si cred ca acele studii pe care le-a facut, sunt adevarate.
  Foarte multi copii au probleme de genul acesta.

 5. # 18 iulie 2017 at 21:47

  Vânătoare!? Poate dacă se ,,vanau,, înainte copiii morți de rujeola azi traiau! Mi se pare mie sau România se transformă într-o țară de ,,sectanti,,!? De ce nu lăsăm proniei divine ultimul cuvânt!? Credeți că purtăm mai multă grijă noi copiilor decât Dumnezeu!?

  • vali
   # 20 iulie 2017 at 12:38

   Copiii aceia nu au murit de rujeola. Aveau alte boli foarte grave care i-au omorat, unii sufereau de inima, SIDA, etc. Rujeola e un pretext. De ce nu se vorbeste de celelalte boli pe care le aveau copiii decedati? Adica daca ai SIDA si mori in urma unei raceli, raceala e de vina ? pai inseamna ca cei care mor in atentate teroriste sufera toti de inima, pentru ca toti mor prin stop cardio-respirator. „Erau bolnavi cu inima … saracii.”

 6. Simona
  # 20 iulie 2017 at 16:48

  Ce țară de sectanti? Tara de inculți si spalati pe creier, din moment ce multe informații sunt publice pe internet, pe siteuri oficiale, dar mulți parinti le ignora si inca mai vaccineaza. Cand o sa ne trezim ca ne mint astia cu televizorul?? Nu e nici o epidemie de rujeola, totul e ca sa sperie parintii, populatia in general, si sa o prosteasca sa se lase vaccinată. Nu doar copiii vor sa-i vacvineze, ci si pe adultii. V-ar placea sa va bagati in vena toate porcariile lor, de la fetusi avortati, aluminiu, mercur, fragmente de ADN si altele, care sunt puternic impactoare ale sistemului nervis si imunitar??? Ca sa ganditi si mai putin de la an la an si sa fiti si mai usor de manipulat!! Treziti-va!!!!

Scrie un comentariu

Scroll Up