Texanii vor avea voie să umble cu săbiile pe stradă

Iul 17, 2017 6050 2 goo.gl/tEXLnL

http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/knue.com/files/2017/07/GettyImages-4529655241.jpg

Persoanele adulte din Texas, SUA, vor avea voie sa poarte in public, din aceasta toamna, cutite ale caror lame pot depasi lungimea de 14 centimetri.

Conform legislatiei actuale, locuitorii din Texas puteau cumpara arme albe cu lame mai mari de 14 centimetri, dar in general era interzis portul lor in locuri publice. Luna trecuta, guvernatorul texan Greg Abbott a aprobat o lege care elimina aceasta restrictie incepand cu 1 septembrie, informeaza CNN.

Prin urmare, texanii se vor putea inarma ca pentru o batalie din Game of Thrones, cu sabii, pumnale, palose, cutite de vanatoare, macete, practic cu orice arma cu tais doresc, indiferent cat de mare ar fi lama.

Nu vor avea totusi voie sa intre cu ele in: scoli, inchisori, spitale, parcuri de distractie, lacasuri de cult, evenimente sportive si baruri.

O masura similara au luat anterior statele Montana si Oklahoma, care au ridicat restrictiile privind anumite arme albe, inclusiv sabiile.

Autoritatile sustin ca localnicii purtau oricum cutite mari de vanatoare si nu are rost sa-i mai trateze ca pe niste infractori doar pentru ca nu respectau dimensiunea legala a lamei.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Texanii vor avea voie să umble cu săbiile pe stradă”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. goy
    # 17 iulie 2017 at 22:01

    tiganii care au ajuns acolo sunt fericiti

  2. Michael
    # 20 iulie 2017 at 23:35

    Sunt cu laser? 🙂

Scrie un comentariu