Un an de la TENTATIVA de lovitură de stat din Turcia: Sute de MORTI, mii de RANITI, zeci de mii de ARESTATI, sute de mii de CONCEDIERI și instituții INCHISE

Iul 16, 2017 4617 1 http://bit.ly/2qF0cIv

La un an după puciul militar eşuat din 15 iulie 2016, în Turcia, aflată în continuare sub stare de urgenţă, cifrele legate de lovitura de stat încă variază în funcţie de sursă şi moment, în condiţiile în care continuă epurările şi detenţiile presupuşilor susţinători ai puciştilor, confiscările de companii şi concedierea funcţionarilor, relatează EFE.

 

În prezent, ‘puciul în cifre’ arată în felul următor:

Morţi; 249 de persoane şi-au pierdut viaţa în tabăra anti-puci (63 de poliţişti, trei militari şi 183 de civili), 36 de oameni au murit din rândul puciştilor, cu toate că bilanţul în această tabără variază între 24 şi 102 morţi, potrivit diverselor surse oficiale.

 

Răniţi: 2.195 în tabăra anti-puci, 49 în tabăra puciştilor.

Arestări imediat după puci: La o lună după puci, se înregistrau 40.000 de arestări, dintre care 20.000 de persoane se aflau în arest preventiv.

Arestări la un an după puci: 106.000 de persoane reţinute, dintre care 50.000 în arest preventiv şi 56.000 eliberaţi condiţionat. Din totalul persoanelor arestate, 6.900 sunt militari, 8.800 sunt poliţişti şi 2.400 sunt judecători.

On #July15., Turkish people united and defeated a coup attempt against Turkey’s democracy. This is what happened that night: pic.twitter.com/YjgnO2J4ms

 

Persoane care au fost trimise în judecată: 168.000.

Concedieri în sistemul public imediat după puci: La o săptămână după lovitura de stat eşuată, fuseseră concediaţi 49.000 de angajaţi din sistemul public. Dintre aceştia, 28.000 erau funcţionari şi 21.000 erau profesori.

Concedieri în sistemul public la un an după puci: 127.000. Dintre aceştia, aproape o treime sunt judecători şi procurori, iar restul sunt poliţişti.

 

Bunuri confiscate: 956 de companii şi 107 de mici afaceri, a căror valoare totală se ridică la 41 de miliarde de lire turceşti (circa un miliard de euro).

Instituţii închise: 1.125 de asociaţii, 129 de fundaţii, 223 de academii, 1.061 de instituţii de învăţământ, 800 de cămine pentru studenţi, 15 universităţi, 25 de instituţii de sănătate şi 19 sindicate.

 

În plus, 215.000 de cetăţeni sunt suspectaţi că folosesc aplicaţia de mesagerie Bylock considerată sigură şi aparent utilizată de susţinătorii predicatorului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că s-a aflat în spatele loviturii de stat eşuate.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Un an de la TENTATIVA de lovitură de stat din Turcia: Sute de MORTI, mii de RANITI, zeci de mii de ARESTATI, sute de mii de CONCEDIERI și instituții INCHISE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
Scrie un comentariu

Scroll Up