Un ALT român a PIERDUT DEFINITIV lupta cu BARNEVERNET. Copilul i-a fost LUAT și DAT unui BĂRBAT

Iul 14, 2017 224756 8 http://bit.ly/2qEqudK

Miercuri, 12 iulie, un tribunal norvegian a decis respingerea apelului declarat de românul Stelică Rodică Dina împotriva deciziei de a i se lua băiatul, în vârstă de 10 ani, și de a fi dat spre adopție.

Spre deosebire de celebrul caz al familiei Bodnariu, în dosarul lui Dina toate demersurile, petițiile online sau includerea în proteste nu au avut niciun efect.

Stelică Dina se stabilise în Norvegia împreună cu fosta sa soție, Dorina. Copilul luat de Serviciul Social norvegian (Barnevernet) se numește Andrei Kadîr Dina. El este deja dat în grija unui bărbat.

Argumentele asistenților sociali ai Barnevernet pentru îndepărtarea minorului din familie erau legate de desele certuri care izbucneau în casă.

Acuzat de acte de violență domestică, Stelică Dina se apără spunând că el a fost victima unor violențe.

Potrivit site-ului Judecătoriei Costești – Argeș, soții Dina au divorțat în 27 decembrie 2016, cererea de divorț fiind depusă de Dorina încă din 22 iunie 2015.

În primă instanță, pe 6 ianuarie 2017, procesul de decădere din drepturile parentale inițiat de Barnevernet și desfășurat în Norvegia a fost descris de mai mulți martori ca fiind condus special pentru a-i fi defavorabil românului: i s-a permis doar o audiere de 15 minute în limba maternă, a avut voie să aducă doar un martor, deși acuzarea a prezentat 6 și nu s-a permis plasarea copilului unor rude de-ale tatălui natural, argumentul fiind acela că Andrei și-a uitat deja țara și limba de baștină.

Sentința de acum este definitivă, singura șansă a românului rămânând forurile europene. Trebuie menționat că ele nu au dat până acum dreptate părinților români care au depus cereri la CEDO.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
8 Comentarii la “Un ALT român a PIERDUT DEFINITIV lupta cu BARNEVERNET. Copilul i-a fost LUAT și DAT unui BĂRBAT”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 14 iulie 2017 at 22:50

  Doamne, veniți de acolo!ce face statul român pt copiii români. ?cuvintele sunt puține și nu pot să mă pun în locul părinților nici o secundă.

 2. # 15 iulie 2017 at 5:55

  Doamne fereste! La noi in tara asa ceva nu s-a pomenit. Este strigator la cer ce se intampla. Doamne ajuta-l!

 3. # 15 iulie 2017 at 8:31

  Doamne fereste.

 4. # 15 iulie 2017 at 12:43

  E un semnal de alarma pentru toti rominii de acolo.Vor suferii sarmanii copii.Dumnezeu sa faca dreptate!

 5. DJ Vasile - PETITIE
  # 15 iulie 2017 at 15:04

  VINOVATUL PRINCIPAL este STATUL ROMAN. Fiecare cetatean roman trebuie informat despre riscurile la care se expun familiile cu copii in aceste tari! PERSONAL SI DIRECT STATUL TREBUIE SA SE ADRESEZE CONCIS TUTUROR ROMANILOR CARE PLEACA SAU TRAIESC IN ACESTE STATE, despre RISCURI, LEGISLATIE, „DIFERENTE CULTURALE”! Aceasta e obligatia statului roman, sa isi apere cetatenii. CER STATULUI ROMAN SA INCEAPA URGENT SA INFORMEZE TOTI CETATENII SAI DESPRE RISCURI! Aceasta este CONSECINTA DISTRUGERII ECONOMIEI DE CATRE STAT !!!

  • Stan
   # 16 iulie 2017 at 6:12

   La cat de mediatiazat a fost cazul Bodnariu lipsa de informare nu mai este un argument. Problema pleaca de la lacomia oamenilor care merg acolo dupa copite de cai morti. In Romania nu se moare de foame insa cei care pleaca au tot felul de virusi pe creier privind o viata de huzur ceea ce este foarte departe de adevar.

 6. Iustina Antoanela Bacosca
  # 15 iulie 2017 at 17:29

  Doamne, fereste! Un sistem satanic. Veniti romani in casa vostra si nu mai pripegiti langa nebotezati!

 7. Neo
  # 25 iulie 2017 at 8:42

  Si eu ce fac? Liniste totala pentru blaturi?Adica sa mor in liniste ca ei si-au tras spaga?Huaaaa!

Scrie un comentariu

Scroll Up