,,Nu-l lăsați pe Soros să râdă ultimul!”Guvernul ungar a lansat o CAMPANIE de afișaj stradal IMPOTRIVA lui George Soros.Reactia acestuia: ,,Sunt BULVERSAT…”

Iul 13, 2017 7937 0 http://bit.ly/2HciaNC

O campanie de afisaj stradal a Guvernului ungar, care îl are în prim plan pe miliardarul George Soros, provoacă un val de reacții și contrareacții. Nu doar în Ungaria, ci și în Israel. Tema este imigrația ilegală. Campania ar fi costat 19 milioane de euro, potrivit siteului Politico.

Străzi din mai multe orașe din Ungaria au fost împânzite în ultimele zile de afișe în care apare imaginea miliardarului George Soros, un critic al Guvernului Orban. Poza este însoțită și de mesaje: „99% sunt împotriva imigrației ilegale! Să nu-l lăsăm pe Soros să râdă ultimul!”

Aceleași mesaje ilustrate apar și în presă. Potrivit Reuters, George Soros, în vârstă de 86 de ani, un evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA, unde a făcut avere, a susținut de-a lungul timpului grupări care sunt în favoarea unei politici mai deschise privind imigrația.

„Un poster este bun dacă atrage atenţia asupra unui pericol. Nu George Soros ca persoană este un pericol, ci poziţia lui în privinţa migraţiei. Soros vrea demolarea gardului de protecţie al Ungariei şi sute de mii de migranţi ilegali să se stabilească în Europa şi în Ungaria”, a declarat şeful cancelariei premierului Ungariei, Janos Lazar.

Campania ar fi costat 19 milioane de euro, potrivit siteului Politico.

Un purtător de cuvânt al miliardarului consideră că posterele amintesc „de cele mai întunecate ore ale Europei” și a spus că prezintă eronat opiniile lui George Soros cu privire la imigrație.

Mai multe postere au fost vandalizate, potrivit Reuters.

Ambasadorul Israelului în Ungaria a denunțat campania într-un comunicat, apreciind că evocă amintiri triste și propagă ură și teamă.

La câteva ore, Ministerul israelian de Externe a publicat o așa-numită clarificare, în care regretă orice expresie a antisemitismului. În aceeași clarificare se scrie că: „în niciun caz comunicatul ambasadorului nu a fost destinat să delegitimeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului, prin finanţarea unor organizaţii care defăimează statul Israel şi caută să îi nege dreptul la apărare”.

George Soros, prima reacție la acuzațiile ce i se aduc: ”Sunt BULVERSAT”….

Miliardarul George Soros s-a declarat bulversat de campania de afișe antisemite din Ungaria, finanțată de Guvernul Orban, informează AFP.

”Sunt bulversat de modul în care regimul actual ungar folosește imageria antisemită în cadrul campaniei sale deliberate de dezinformare”, a transmis Soros, printr-un comunicat.

Străzile din Ungaria au fost împânzite de un afiș în care apare portretul omului de afaceri râzând, alături de textul ”nu-l lăsați pe Soros să râdă ultimul”. Potrivit presei locale, pe unele dintre afișe au fost scrise cu graffiti mesaje antisemite.

Premierul Viktor Orban l-a acuzat de mai multe ori pe Soros că încearcă să intervină în politica internă a Ungariei pentru a o forța să primească refugiați.

Guvernul condus de Orban a refuzat să retragă afișele, invocând datoria de a apăra patria.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up