X

,,Nu-l lăsați pe Soros să râdă ultimul!”Guvernul ungar a lansat o CAMPANIE de afișaj stradal IMPOTRIVA lui George Soros.Reactia acestuia: ,,Sunt BULVERSAT…”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O campanie de afisaj stradal a Guvernului ungar, care îl are în prim plan pe miliardarul George Soros, provoacă un val de reacții și contrareacții.  Nu doar în Ungaria, ci și în Israel. Tema este imigrația ilegală. Campania ar fi costat 19 milioane de euro, potrivit siteului Politico.

Străzi din mai multe orașe din Ungaria au fost împânzite în ultimele zile de afișe în care apare imaginea miliardarului George Soros, un critic al Guvernului Orban. Poza este însoțită și de mesaje: “99% sunt împotriva imigrației ilegale! Să nu-l lăsăm pe Soros să râdă ultimul!”

Aceleași mesaje ilustrate apar și în presă. Potrivit Reuters, George Soros, în vârstă de 86 de ani, un evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA, unde a făcut avere, a susținut de-a lungul timpului grupări care sunt în favoarea unei politici mai deschise privind imigrația.

“Un poster este bun dacă atrage atenţia asupra unui pericol. Nu George Soros ca persoană este un pericol, ci poziţia lui în privinţa migraţiei. Soros vrea demolarea gardului de protecţie al Ungariei şi sute de mii de migranţi ilegali să se stabilească în Europa şi în Ungaria”, a declarat şeful cancelariei premierului Ungariei, Janos Lazar.

Campania ar fi costat 19 milioane de euro, potrivit siteului Politico.

Un purtător de cuvânt al miliardarului consideră că posterele amintesc “de cele mai întunecate ore ale Europei” și a spus că prezintă eronat opiniile lui George Soros cu privire la imigrație.

Mai multe postere au fost vandalizate, potrivit Reuters.

Ambasadorul Israelului în Ungaria a denunțat campania într-un comunicat, apreciind că evocă amintiri triste și propagă ură și teamă.

La câteva ore, Ministerul israelian de Externe a publicat o așa-numită clarificare, în care regretă orice expresie a antisemitismului. În aceeași clarificare se scrie că: “în niciun caz comunicatul ambasadorului nu a fost destinat să delegitimeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului, prin finanţarea unor organizaţii care defăimează statul Israel şi caută să îi nege dreptul la apărare”.

George Soros, prima reacție la acuzațiile ce i se aduc: ”Sunt BULVERSAT”…

Miliardarul George Soros s-a declarat bulversat de campania de afișe antisemite din Ungaria, finanțată de Guvernul Orban, informează AFP.

”Sunt bulversat de modul în care regimul actual ungar folosește imageria antisemită în cadrul campaniei sale deliberate de dezinformare”, a transmis Soros, printr-un comunicat.

Străzile din Ungaria au fost împânzite de un afiș în care apare portretul omului de afaceri râzând, alături de textul ”nu-l lăsați pe Soros să râdă ultimul”. Potrivit presei locale, pe unele dintre afișe au fost scrise cu graffiti mesaje antisemite.

Premierul Viktor Orban l-a acuzat de mai multe ori pe Soros că încearcă să intervină în politica internă a Ungariei pentru a o forța să primească refugiați.

Guvernul condus de Orban a refuzat să retragă afișele, invocând datoria de a apăra patria.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button