Viaţa INGROZITOARE a femeilor care se OTRAVESC zi de zi in fabrici pentru ca noi să avem cele mai noi telefoane

iul. 11, 2017 9184 2 http://bit.ly/2qGEbcl

Mulţi muncitori din fabrici asiatice sunt încă expuşi la substanţe chimice interzise în SUA de peste 25 de ani, relatează Boomberg. Imaginile de mai jos sunt alte unor femei din Banolim, o organizaţie care ajută muncitori care lucrează în prezent sau au lucrat în trecut la o fabrică de semiconductori din Korea de Sud.

Zeci dintre aceşti muncitori au fost spijiniţi de organizaţia Banolim să obţină compensaţii pentru bolile de care suferă sau au suferit, din pricina condiţiilor de muncă. Grupul s-a constituit iniţial pentru a-l sprijini pe Hwang Sang-ki, un taximetrist a cărui fiică a murit din pricina unei forme agresive de leucemie, boală declanşată pe vremea când ea lucra pentru o fabrică Samsung.

Banolim s-a implicat în documentarea mai multor dosare pentru bolnavi de cancer care au suferit din pricina condiţiilor de muncă. Reprezentanţii organizaţiei lucrează acum cu femei care acuză probleme de inferitilitate ca urmare a aceloraşi condiţii de muncă. În prima parte a acestui an, o decizie judecătorească i-a dat câştig de cauză lui Kim Mi-yeon, acesta fiind primul dosar care a acceptat infertilitatea ca boală profesională.

Park min-sook, acasă împreună cu fiica sa. Park are 44 de ani şi a lucrat vreme de şapte ani într-o fabrică de semiconductori a Samsung. S-a îmbolnăvit de cancer de sân, infertilitate şi a avut mai multe pierderi de sarcină.

Pozele lui Min-sook de pe vremea când lucra în fabrica de semiconductori.

Kim Shinyeo o ajută pe fiica sa Han Hye-kyung să coboare din maşină pentru a ajunge la centrul de tratament. Han are 39 de ani şi a lucrat într-o fabrică Samsung de LCD. Are o tumoare cerebrală care îi afectează vorbirea, vederea şi mobilitatea.

Han Hye-kyung la tratament.

Han Hye-kyung este ajutată de mama sa să urce în scaunul cu rotile după ce şi-a petrecut noaptea protestând în faţa sediului central al Samsung din Seoul. În partea dreaptă a imaginii este Hwang Sang-ki, tatăl lui Hwang Yu-mi, care a lucrat şi ea într-o fabrică Samsung şi a fost răpusă de o formă agresivă de leucemie în 2007.

Han Hye-kyung şi Kim Shinyeo acasă la ele.

Han Hye-kyung doarme după un protest în faţa sediului Samsung din Seoul.

Un altar pentru Hwang Yu-mi, realizat în timpul unui protest în faţa sediului central din Seoul.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Viaţa INGROZITOARE a femeilor care se OTRAVESC zi de zi in fabrici pentru ca noi să avem cele mai noi telefoane”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Magda
  # 11 iulie 2017 at 18:24

  E cu dus și-ntors, ținând cont că SAMSUNG perfecționează rețelele de spionaj performante, inclusiv CIPUL, în vederea cipării…
  Îmi pare rău pentru femeile în cauză, dar nu le-a obligat nimeni să lucreze ACOLO!

  • Ionut
   # 12 iulie 2017 at 9:08

   N-avau de unde sa stie, probabil ca nimeni nu le-a prezentat riscurile.
   Lucrurile astea nu se intampla numai in Asia, se intampla si la noi, de exemplu in fabricile de incaltaminte, in atelierele de vopsitorie, in service-urile auto, in magazinele care vand chimicale (vopseluri, solventi sau chimicale folosite in agricultura – pesticide, ierbicide). Chiar si in ateliere unde se fabrica mobila mediul este nesanatos
   De multe ori, pentru un nenorocit de salariu care abia ajunge de la o luna la alta, oamenii isi risca sanatatea.
   Responsabilii din statul roman inchid ochii la aceste abuzuri.

Scrie un comentariu

Scroll Up