Mosul, Irak: O femeie pare ca fuge sa-si SALVEZE copilul, dar in realitate DETONEAZA o BOMBA si-l UCIDE

iul. 11, 2017 8996 0 http://bit.ly/2qNxkxQ

Imagini difuzate de o televiziune din Irak fac inconjurul lumii. Intr-o serie de fotografii preluate de presa din lumea intreaga poate fi vazuta o femeie care isi tine cu grija la piept copilul, in Mosul. Pare sa fie o mama ingrijorata, care ar face orice sa-si salveze pruncul. In realitate, femeia avea sa detoneze o bomba, care urma sa o ucida atat pe ea, cat si pe copil.

Imaginile, care trezesc sentimente puternice, au fost surprinse cu totul intamplator de televiziunea Al-Mawsleya. Femeia trece de la postura de mama iubitoare la cea de kamikaze in decurs de numai cateva secunde, arata The Independent.. Isi tine incarcatura exploziva sub haina si, la un moment dat, o detoneaza.

Conform sursei, femeia este o „mireasa jihadista”, adepta ISIL. Totul se intampla intr-un loc macinat de razboi, Mosul, recent eliberat de sub controlul Statului Islamic. Femeia este vazuta cum trece, cu copilul in brate, pe langa soldati irakieni. In dreptul lor, incearca sa-si detoneze bomba, dar nu reuseste. Aceasta explodeaza cu intarziere, cand femeia se indepartase deja de soldati.

In urma exploziei, au fost ranite mai multe persoane, atat civili, cat si soldati irakieni. Au murit insa femeia si copilul sau.

Numai in ultimele doua saptamani peste 20 de femei kamikaze care se ascundeau printre civili au regizat atacuri asemanatoare. Multe altele, adepte ISIL, isi folosesc copiii ca pe scuturi umane. Fortele irakiene sustin ca daca copiii nu ar fi fost folositi astfel, lupta de la Mosul se termina „in doar cateva ore”. In aceasta situatie, sunt insa „ezitanti”, declara Sami al-Aridi, care face parte din fortele irakiene.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up