Care este MOTIVUL REAL pentru care NASA refuză solicitarea lui TRUMP de a trimite un echipaj de ASTRONAUȚI dincolo de LUNĂ odată cu lansarea NOII RACHETE?

iul. 11, 2017 12480 3 http://bit.ly/2H7rVMS

Interiorul rezervorului de hidrogen lichid al Sistemului de Lansare Spațială. (Steve Seipel/NASA)

Când NASA. va lansa noua sa mare rachetă pentru prima dată – peste o perioadă mai lungă de un an și jumătate începând de acum, cel mai devreme – nu va mai avea niciun astronaut pentru călătorie.

În februarie, la cererea administrației Trump, NASA a început să cerceteze dacă este posibilă și adăugarea unui echipaj pentru primul zbor al Sistemului său de Lansare Spațială, o rachetă de capacitate mare aflată în curs de dezvoltare pentru misiuni spațiale importante.

Vineri, agenția spațială a anunțat că nu va face asta. În timpul unei conferințe cu reporterii, Robert M. Lightfoot Jr., administratorul NASA, a declarat că schimbarea era fezabilă din punct de vedere tehnic, dar că costurile, timpul și riscurile suplimentare ar fi depășit beneficiile.

„Am reafirmat că planul de bază pe care îl avem este cel mai bun mod de a merge mai departe”, a spus el.

Angajamentul astronauților pentru primul zbor ar fi adăugat cheltuieli între 600 milioane dolari și 900 milioane dolari la prețul de 24 miliarde dolari, a spus dl Lightfoot, și ar fi întârziat lansarea până probabil în prima jumătate a anului 2020.

Includerea astronauților ar fi trebuit, de asemenea, să adauge o muncă semnificativă, cum ar fi adăugarea unui sistem complet de susținere a vieții la capsula echipajului Orion, unde ar fi fost așezați astronauții.

Chiar și fără această muncă suplimentară, domnul Lightfoot a anunțat că data de lansare a întârziat din nou, până în 2019 față de ținta anterioară din noiembrie 2018, din cauza diferitelor provocări tehnice și a unui noroc prost. În februarie, o tornadă a lovit instalația de asamblare Michoud din Louisiana, unde se construiau bucăți de rachetă, provocând daune acoperișului și echipamentului.

„Asta într-adevăr ne-a întârziat foarte tare”, a spus William H. Gerstenmaier, administrator asociat pentru explorări umane și director de operațiuni de la NASA.

În această lună, o bucată mare în formă de dom de la Michoud a fost grav avariată în timp ce era mutată; Trebuia să devină fundul rezervorului de oxigen lichid care va fi folosit pentru testare.

„Probabil că nu se poate repara”, a spus domnul Gerstenmaier.

Dar există domuri suplimentare, iar domnul Gerstenmaier a spus că nu se așteaptă ca acest lucru să adauge mult la întârziere.

Reproducere a unui artist a Sistemului de Lansare Spațială. Încă în curs de dezvoltare, racheta este menită să trimită în cele din urmă astronauți pe Marte. (NASA)

Contribuția Agenției Spațiale Europene la construirea rachetei – un modul de serviciu care va oferi propulsie, energie și consumabile pentru capsula Orion – este, de asemenea, în spatele programului.

NASA va urma acum planului său original. Pentru primul zbor, Orion trebuie să zboare la mii de kilometri dincolo de Lună, în timpul unei călătorii de trei săptămâni. Domnul Gerstenmaier a spus că un avantaj al unei misiuni fără echipaj este acela că va permite o testare mai amănunțită, mai aproape de limita capacităților navetei spațiale.

„O vom forța cât de mult putem,” a spus el.

Al doilea zbor, primul cu astronauți, va veni cam trei ani mai târziu. Este programat pentru august 2021, dar cel mai probabil va fi, de asemenea întârziat.

Întârzierile vor contribui la scepticismul celor care cred că Sistemul de Lansare Spațială și Orion vor fi depășite atunci când vor ajunge la rampa de lansare.

SpaceX, compania de rachete lansată de Elon Musk, intenționează să lanseze în această vară racheta sa Falcon Heavy cu o lungă întârziere. Falcon Heavy nu este la fel de puternică ca Sistemul de Lansare Spațială, dar cu un preț de 90 de milioane de dolari, este mult mai ieftină. Sistemul de Lansare Spațială, care va fi lansat doar aproximativ o dată la doi ani, se estimează că va costa 1 miliard de dolari pe misiune.

Blue Origin, o companie de rachete lansată de Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon, dezvoltă de asemenea o nouă rachetă numită New Glenn, care ar putea începe lansarea în 2020.

Propunerea bugetară preliminară a administrației Trump pentru anul 2018 menține nivelul de finanțare al NASA aproape neschimbat, în timp ce include reduceri adânci la multe alte agenții. Administrația nu a oferit multe detalii cu privire la planurile sale pentru NASA în următorii ani.

La un simpozion de la Washington din această lună despre eforturile de accelerare a dezvoltării unor rachete mult mai ieftine, reutilizabile, Newt Gingrich, fostul purtător de cuvânt al Casei, care l-a sfătuit pe președintele Trump pe diferite probleme, inclusiv spațiul, a descris Sistemul de Lansare Spațială ca fiind mai puțin capabil decât rachetele Saturn 5 care au dus astronauți pe Lună în 1969, însă cu mult mai scumpe.

„Scrisul de mână este pe perete”, a spus domnul Gingrich.

„Aceste tipuri de programe vor arăta prost.”

NOTĂ OrtodoxINFO

Dar dacă nu au ajuns niciodată pe Lună? Doar ne-au zis c-au făcut-o:

45 DE ANI DE LA ASELENIZARE. Sau “aselenizare”? DE CE N-A MAI AJUNS OMUL PE LUNA din 1972 si pana acum?

SA-I CREDEM? Video – NASA demonstreaza cu fotografii ca oamenii au ajuns pe Luna

De ce s-au obosit și se obosesc cu atâta punere în scenă? Să ne amintim că programele spațiale sunt pline de masoni.

Cosmonautul DUMITRU PRUNARIU este MASON. De ce PROGRAMUL SPATIAL este plin de MASONI?

Păpușarii au urmărit multă vreme să îndobitocească masele cum că omul nu e cununa creației, ci o minusculă ființă trăitoare ca un fir de praf intr-un mare univers cu milioane de stele și galaxii minuscule, comparativ cu imensitatea spațiului.

Și vedem că se  străduiesc să păstreze foarte bine secretul. Bineînțeles că este în interesul celor de la NASA chipurile să refuze cererea lui Trump de a trimite oameni în spațiu, pentru a le fi mai ușor să mușamalize și să amăgească  în continare cu viitoare debarcări ale oamenilor pe Marte, cu toată această industrie de basme spațiale…

Sa-i credem? NASA VA TRIMITE OAMENI PE MARTE

Iar aceste basme le pot folosi mai departe cum vor ei, pentru a manipula mentalul maselor prin New Age și pentru a-și atinge scopul final: guvernul mondial și conducătorul unic – antihristul.

Citiți vă rog și:

SIMBOLURI … Un studiu al sinistrelor embleme de misiune ale satelitilor de spionaj

EXTRATERESTRII le sunt esentiali PAPUSARILOR pentru instaurarea GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

EVREU specialist in NIBURU vede in DESCOPERIREA NASA a celor 7 planete Trappist-1, ELEMENTUL OBLIGATORIU care-l precede pe MESIA

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Care este MOTIVUL REAL pentru care NASA refuză solicitarea lui TRUMP de a trimite un echipaj de ASTRONAUȚI dincolo de LUNĂ odată cu lansarea NOII RACHETE?”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Coprie
  # 11 iulie 2017 at 16:11

  Păi de data asta s-ar putea să afle niște „șefi secreți” pe acolo. Că tot îi promovează de vreo 70 de ani încoace.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Dovada ca OMUL NU POATE CALATORI IN SPATIU? NASA renunta la ECHIPAJUL UMAN al celebrei misiuni a rachetei ce trebuie sa transporte capsula Orion la mii de kilometri dincolo de orbita Lunii. MOTIVUL … e din filmele cu prosti - OrtodoxINFO - 11 iulie 2017

  […] to Send Astronauts Past the Moon on New Rocket din 12 mai 2017de pe The New York Times, traducerea OrtodoxInfo, ni se spune cum ca NASA va lansa noua sa mare rachetă peste un an și jumătate dar ca nu va […]

 2. Dovada ca OMUL NU POATE CALATORI IN SPATIU? NASA renunta la ECHIPAJUL UMAN al celebrei misiuni a rachetei ce trebuie sa transporte capsula Orion la mii de kilometri dincolo de orbita Lunii. MOTIVUL … e din filmele cu prosti | Saccsiv - Weblog - 12 iulie 2017

  […] to Send Astronauts Past the Moon on New Rocket din 12 mai 2017 de pe The New York Times, traducerea OrtodoxInfo, ni se spune cum ca NASA va lansa noua sa mare rachetă peste un an și jumătate dar ca nu va […]

Scrie un comentariu

Scroll Up