Naștere EXTRAORDINARĂ: Un copil a SALVAT VIAȚA MAMEI, acoperind o RUPTURĂ a UTERULUI cu spatele

Iul 9, 2017 11498 0 goo.gl/GtRw9P

Pixabauy / Pexels / CC0 License Într-un caz medical care a încântat Franța, un bebeluș a salvat viața mamei sale și propria lui viață

Un făt a salvat viața mamei sale și pe a sa, acoperind o ruptură a uterului cu spatele, permițându-i să se nască sănătos și mamei să supraviețuiască.

Într-un caz medical din Lille care a încântat Franța, știrea a venit inițial din Jurnalul European de Obstetrică, Ginecologie și Biologie Reproductivă și a fost publicată recent în presa națională de către medicul și jurnalistul ziarului Le Monde, Marc Gozlan.

Cazul a ieșit la lumină după ce o femeie de 31 de ani a fost internată într-un spital din Lille, nord-estul Franței, suferind dureri grave la nivelul stomacului, în timp ce era însărcinată în opt luni și jumătate.

Cum femeia a avut o cezariană în 2013 pentru o sarcină anterioară de șapte luni, din cauza unei bătăi anormale a inimii fetale, medicii au hotărât rapid să o verifice cu atenție.

De data aceasta, bătăile inimii fătului au fost bune; Femeia nu era în travaliu și totul părea bine cu copilul. Medicii au făcut chiar și o scanare a inimii, pentru a verifica dacă femeia nu suferea de o ruptură de aortă sau ceva asemănător.

Diagnosticul final a fost totuși simplu: a suferit o ruptură uterină: o ruptură în mucoasa uterului, o urgență medicală care cerea o operație cezariană de urgență.

Doctorii au descoperit că, până la durerea mamei, totul părea normal, deoarece copilul însuși fusese o „ventuza de aspirație asemănătoare cu vidul”, plasându-și spatele peste ruptura uterului și ocrotindu-și mama de o potențială hemoragie ce i-ar fi pus în pericol viața.

În mod similar, poziția spatelui său a ajutat lichidul amniotic să nu se scurgă și cordonul ombilical să nu se comprime, asigurându-se astfel că și propria sa creștere și sănătate au fost protejate.

Băiatul s-a născut după acestea sănătos, prin cezariană, fără complicații la naștere. S-a născut cu o ulcerație mare pe spate, în locul care a acționat ca un vid, dar aceasta a fost reabsorbită înapoi în corp după câteva ore, au spus medicii.

Vorbind pentru Le Monde, medicul primar, Dr Charles Garabedian, obstetrician la spitalul Jeanne de Flandre din Lille, a clasificat cazul drept „extraordinar”, copilul reușind să evite complet problemele fetale sau medicale până în acel moment.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu