Naștere EXTRAORDINARĂ: Un copil a SALVAT VIAȚA MAMEI, acoperind o RUPTURĂ a UTERULUI cu spatele

iul. 9, 2017 11749 0 http://bit.ly/2H8XZ35

Pixabauy / Pexels / CC0 License Într-un caz medical care a încântat Franța, un bebeluș a salvat viața mamei sale și propria lui viață

Un făt a salvat viața mamei sale și pe a sa, acoperind o ruptură a uterului cu spatele, permițându-i să se nască sănătos și mamei să supraviețuiască.

Într-un caz medical din Lille care a încântat Franța, știrea a venit inițial din Jurnalul European de Obstetrică, Ginecologie și Biologie Reproductivă și a fost publicată recent în presa națională de către medicul și jurnalistul ziarului Le Monde, Marc Gozlan.

Cazul a ieșit la lumină după ce o femeie de 31 de ani a fost internată într-un spital din Lille, nord-estul Franței, suferind dureri grave la nivelul stomacului, în timp ce era însărcinată în opt luni și jumătate.

Cum femeia a avut o cezariană în 2013 pentru o sarcină anterioară de șapte luni, din cauza unei bătăi anormale a inimii fetale, medicii au hotărât rapid să o verifice cu atenție.

De data aceasta, bătăile inimii fătului au fost bune; Femeia nu era în travaliu și totul părea bine cu copilul. Medicii au făcut chiar și o scanare a inimii, pentru a verifica dacă femeia nu suferea de o ruptură de aortă sau ceva asemănător.

Diagnosticul final a fost totuși simplu: a suferit o ruptură uterină: o ruptură în mucoasa uterului, o urgență medicală care cerea o operație cezariană de urgență.

Doctorii au descoperit că, până la durerea mamei, totul părea normal, deoarece copilul însuși fusese o „ventuza de aspirație asemănătoare cu vidul”, plasându-și spatele peste ruptura uterului și ocrotindu-și mama de o potențială hemoragie ce i-ar fi pus în pericol viața.

În mod similar, poziția spatelui său a ajutat lichidul amniotic să nu se scurgă și cordonul ombilical să nu se comprime, asigurându-se astfel că și propria sa creștere și sănătate au fost protejate.

Băiatul s-a născut după acestea sănătos, prin cezariană, fără complicații la naștere. S-a născut cu o ulcerație mare pe spate, în locul care a acționat ca un vid, dar aceasta a fost reabsorbită înapoi în corp după câteva ore, au spus medicii.

Vorbind pentru Le Monde, medicul primar, Dr Charles Garabedian, obstetrician la spitalul Jeanne de Flandre din Lille, a clasificat cazul drept „extraordinar”, copilul reușind să evite complet problemele fetale sau medicale până în acel moment.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up