X

Analiza piesei “Californication” a formatiei Red Hot Cilli Peppers

de null

Ascultati va rog melodia Californication a formatiei Red Hot Cilli Peppers:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Are peste 351 000 000 de vizualizari pana la momentul postarii acestui articol.

Cititorul aurelian ne propune urmatoarea:

Analiza – Red Hot Cilli Peppers – Californication

Versurile in engleza:

 

Psychic spies from China
Try to steal your mind’s elation
And little girls from Sweden
Dreams of silver screen quotation
And if you want these kind of dreams
It’s Californication
It’s the edge of the world
And all of western civilization
The sun may rise in the East
At least it settles in the final location
It’s understood that Hollywood
Sells Californication
Pay your surgeon very well
To break the spell of aging
Celebrity skin is this your chin
Or is that war your waging
First born unicorn
Hard core soft porn
Dream of Californication
Dream of Californication
Marry me girl be my fairy to the world
Be my very own constellation
A teenage bride with a baby inside
Getting high on information
And buy me a star on the boulevard
It’s Californication
Space may be the final frontier
But it’s made in a Hollywood basement
Cobain can you hear the spheres
Singing songs off station to station
And Alderaan’s not far away
It’s Californication
Born and raised by those who praise
Control of population everybody’s been there and
I don’t mean on vacation
First born unicorn
Hard core soft porn
Dream of Californication
Dream of Californication
Destruction leads to a very rough road
But it also breeds creation
And earthquakes are to a girl’s guitar
They’re just another good vibration
And tidal waves couldn’t save the world
From Californication
Pay your surgeon very well
To break the spell of aging
Sicker than the rest
There is no test
But this is what you’re craving
First born unicorn
Hard core soft porn
Dream of Californication
Dream of Californication

 

Traducerea in romana:

 

Spioni psihici din China
Încearca să fure entuziasmul minții voastre
Și fetițe din Suedia
Visand la cotatii ale ecranului de argint
Și dacă vrei astfel de vise
Este Californication

Este marginea lumii
Și toată civilizația occidentală
Soarele se poate ridica în est
Cel puțin se stabilește în locația finală
Se înțelege că Hollywood
Vinde Californication

Plătește-ți chirurgul foarte bine
Pentru a sparge vraja îmbătrânirii
Piei de celebritate este barbia ta
Sau este războiul pe care îl conduci

Primul unicorn născut
Hard core, soft porn
Visul Californication
Visul Californication

Marita-te cu mine fata sa fii zana mea pentru lume
Fii constelația mea proprie
O mireasă adolescentă cu un copil înăuntru
Obține euforii inalte pe informație
Și cumpărați-mi o stea pe bulevard
Este Californication

Spațiul poate fi frontiera finală
Dar e făcută într-un subsol de la Hollywood
Cobain poti auzi sferele
Cântând cântece de pe stație pe statie
Și Alderaan nu e departe
Este Californication

Născut și crescut de cei care laudă
Controlul populației in care toată lumea e acolo și
Nu vreau să spun în vacanță

Primul unicorn născut
Hard core, soft porn
Visul Californication
Visul Californication

Distrugerea duce la un drum foarte dur
Dar, de asemenea, produce creatia
Și cutremurele pentru chitara unei fete
Sunt doar o altă vibrație bună
Valurile de maree nu puteau salva lumea
De la Californication

Plătește-ți chirurgul foarte bine
Pentru a sparge vraja îmbătrânirii
Mai rău decât restul
Nu există nici un test
Dar asta e ceea ce dorești

Primul unicorn născut
Hard core, soft porn
Visul Californication
Visul Californication

 

Piesa Californication da titlul celui de-al 7-lea album al formatiei Red Hot Chilli Peppers (RHCP) din 1999, formatie de funk rock din Los Angeles formata in anul 1983. In cantec, RHCP descrie rolul pe care California, dar mai ales Hollywood il ocupa in mintea tinerilor si a inaltei societati.
California era cunoscuta ca fiind un loc al pacii, de liniste in natura cu plaje frumoase si munti inalti. Cu timpul insa Hollywood-ul a jucat un rol esential in schimbarile care s-au petrecut aici.
Intr-un ton sumbru, adevarul despre California este portretizat de catre RHCP in paragrafe care iti arata pe ce se bazeaza visul Californian. In principal, melodia este despre partea intunecata a Hollywood-ului si exportul cultural prin industria fimului, pana la globalizarea culturii Californiene. Chiar din titlu se face legatura dintre California si „fornication” – care denota interactiunile sexuale intre cuplurile necasatorite, cu toate ca aceasta tema nu apare mai departe, dar reprezinta globalizarea culturii californiene/hollywoodiene. Cu populatitatea filmelor si a actorilor, drama, machiajul si decorurile, toate au influentat Hollywoodul sa devina cultura in societatea noastra.

Dar sa trecem la analiza textului:

Prima strofa incepe cu „Spioni psihici din China / Încearca să fure entuziasmul minții voastre”. Kiedis (autorul textului) spune, in cartea sa „Scar Tissue” ca inspiratia pentru aceste versuri i-a venit auzind pe starda o femeie din Noua Zeelanda cuvantand despre spioni psihici din China, mai mult ca sigur fiind o referire la candidatul Manciurian.

Anthony Keidis, liderul trupei Red Hot Chili Peppers. Foto: https://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-of-the-week-081311/

 

„Și fetițe din Suedia / Visand la cotatii ale ecranului de argint”, ecranul de argint fiind un tip de ecran de proiectie reflexiv, foarte popular in anii de inceput ai industriei filmului, aceste ecrane metalice revenind in actualitate prin folosirea acestora pentru proiectii 3D. Toate elementele de pana acum ne duc cu gandul la atractia visului holywoodian a tinerilor libertini din intrega lume (Suedia fiind privita ca un etalon al democratiei, drepturilor omulu si al evolutiei relatiilor sociale – un model in modernism) si catre inrobirea MK-ULTRA practicata de elite in industria filmului. „Și dacă vrei astfel de vise / Este Californication” – ca o concluzie: iata ce se ascunde de fapt in cultura raspindita de aici la nivel global.

In a doua strofa autorul spune dramatic „Este marginea lumii / Și toată civilizația occidentală / Soarele se poate ridica în est / Cel puțin se stabilește în locația finală / Se înțelege că Hollywood / Vinde Californication”.
Geografic vorbind California se afla la marginea planetei (punctul vestic extrem conform cartografierii conventionale), unde civilizatia vestica se sfarseste. Chiar daca soarele rasare la est, ultimele raze ale sale cad in Hollywood. Oamenii atrasi de lumea magica a vestului o vad pe aceasta din prisma expusa de industria cinematografica a Hollywod-ului: stelele de cinema, imensele platouri de filmare, paparazzi, stiri mondene despre celebritati. Vestul este reprezentat de celebritatile filmului. Lumea imaginara a Hollywood-ului este ultima locatie a soarelui inainte de apus. Oarecum profetic, o inversare a ordinii firesti (rasarit – apus) si un loc in (prin) care civilizatia ajunge la un sfarsit. Iata comertul care are loc aici…

In continuare piesa spune despre deteriorarea societatii. Reflecta cum lumea devine o societate superficiala si plastica si atitudinea ignoranta a oamenilor. In locul frumusetii naturale a Californiei si a regiunii inconjuratoare apar oameni care se straduiesc din greu sa se integreze in aceasta frumusete. Aceasta impresie da Californiei falsitatea sa: „Plătește-ți chirurgul foarte bine / Pentru a sparge vraja îmbătrânirii / Piei de celebritate este barbia ta / Sau este războiul pe care îl conduci”. Razboiul impotriva imbatranirii si al timpului prin operatiile plastice. Odata cu dezvoltarea stiintei si tehnologiei chirurgiei plastice a aparut un trend popular printre celebritatile din inalta societate, trend care a spalat pe creier oameni simpli care cred ca pot invinge razboiul cu varsta (si cu moartea chiar) prin operatii estetice si sa ai o imagine mereu tanara. Sa intelegem dar ca faima corupta si falsa a Hollywood-ului nu este reala ci mai mult este o vraja. Lumea din afara vede doar presupusa perfectiune, care o face sa doreasca o astfel de viata.

 

Primul unicorn născut
Hard core, soft porn
Visul Californication
Visul Californication

Literal, primul nascut este copilul care este nascut primul de catre parinti. Unicornul este o creatura mitica reprezentata ca un cal cu un corn in centrul fruntii, simbol al castitatii si puritatii. Versul urmator ridica valul inocentei si ne arata ce se afla dedesubt : „Hard core, soft porn”. Visul e pur si inocent, pana se transforma intr-un cosmar – visul Californian, vers reperat de doua ori conform principiului dualitatii: alb-negru, bine-rau, feminin-masculin.
Unicornul-simbol Antihristic:

Ridley Scott's Legend
Foto: http://www.telegraph.co.uk/film/legend-ridley-scott/tom-cruise-making-of/

 

„Unicornul reprezinta un simbol al transformarii, fiind in cautarea unei lumi mai bune… prin puterile purgative, purificatoare ale distrugerii. Scopul sau este acelasi cu al zeului hindus Shiva, acela de a darama pentru ca apoi sa recladeasca.” – Nancy Hathaway, the Unicorn, p 161.

„Atat in simbolurile europene cat si in cele orientale, unicornul este identificat cu Mesia, care vine cand lumea este in pericol, vestind o noua era, mai buna.” – C. Burns, „The Living Unicorn”, Inc., 1980, p3.

 

„Unicornul reprezinta, de fapt, simbolul unui nou cuceritor, care va aduce pacea pe pamant. Cine-ar putea fi altul decat Antihristul … pe care lumea il asteapta cu bratele deschise, necunoscandu-i adevarata origine ?” – Dr. Cathy Burns, masonic and Occult Symbols Illustrated, pagina 144

„Cornul crescut in fruntea unicornului reprezinta al treilea ochi…” (n.n. vezi mitologia hindusa si cea egipteana) – Ibid., p5

„In mitologia celtica si in folclorul european, o bestie fabuloasa vin in forma de cal, cu un corn spiralat crescandu-i din centrul fruntii. In alchimie simbolizeaza organul sexual masculin si transformarea sa intr-o forta ce permite o vizualizare clara a lucrurilor.” – Maurice Bessey, „A Pictorial Historyof Magic and The Supernatural, p. 128.

Killing of the Unicorn: Dorothy Stratten 1960-1980 este o carte scrisa de Peter Bogdanovich care detaliaza relatia autorului cu Dorothy Stratten, uciderea acesteia din urma si totodata o critica adusa lui Hugh Hefer si Playboy pentru modul in care trateaza femeile. Autorul cartii spune ca a scris cartea ca sa inteleaga ce i sa intamplat ei, cat si pentru fiicele sale adolescente, sa afle de aceasta retea si capcana in care Dorothy a picat. In timp ce el scria cartea au aparut doua filme care au tratat subiectul: Star 80 si Death of a Centerfold: The Dorothy Stratten Story. Dar care este povestea? Dorothy Ruth Hoogstraten (nume de scena Dorothy Stratten) a fost o vedeta Playboy, model si actrita. Aceasta a fost omorata de catre sotul si managerul ei de care se despartise, Paul Snider, la varsta de 20 de ani. Dupa comiterea crimei acesta mutileaza corpul victimei, il abuzeaza si se sinucide. Aceasta este povestea oficiala, dar neoficial exista indicii ca aceasta a fost victima unei crime ritualice.

Un vis frumos si romantic: „Marita-te cu mine fata sa fii zana mea pentru lume / Fii constelația mea proprie”, se destrama lasand loc coruptiei de dedesubt : „O mireasă adolescentă cu un copil înăuntru”. Tinta reala a magiei este tineretul prin momirea acestuia cu placeri fizice, „Obține euforii inalte pe informație” o trimitere catre drogul acestei mreje sau, de ce nu, o subtila prezentare a consumului de droguri (asa cum vom vedea in strofa urmatoare). „Și cumpărați-mi o stea pe bulevard” – telul este succesul si faima, fara a tine cont de nimic, ba mai mult, pretul e unul afisat – intra in lumea tenebroasa a ocultului unde binele si raul se contopesc si unde simbolismul ne duce catre religia antihristului androgin. Generatiile tinere naive terorizate de industria holywoodiana prin impingerea acestora catre o lume plina de minciuna si nefericire, orbiti de slava desarta efemera.

 

Spațiul poate fi frontiera finală
Dar e făcută într-un subsol de la Hollywood
Cobain poti auzi sferele
Cântând cântece de pe stație pe statie
Și Alderaan nu e departe
Este Californication

„Spațiul poate fi frontiera finală” face trimitere la serialul SF de succes Star Trek (Asa incepe fiecare episod al serialului: „Spatiul, ultima frontiera. Acestea sunt calatoriile navei stelare Enterprise. Misiunea sa de cinci ani: sa exploreze lumi noi si ciudate, sa caute noi vieti si noi civilizatii, indraznet sa mearga unde nici un om/barbat nu a mai fost inainte”). Un serial care abordeaza tema – nu suntem singura civilizatie din univers, dar suntem cei mai destepti, in liniile directoare ale gandirii new age (in ultima serie a serialului fraza de final s-a schimbat la neutru: „unde nimeni nu a mai fost inainte”, conform noilor directive ale elitei conform stratagemei „pas cu pas”).
Ironic, ultima frontiera este spatiul, „Dar e făcut într-un subsol de la Hollywood”, ca o piatra de temelie a acestei filosofii. Prin acest vers se face o trimitere catre teoriile conspirationiste ale aselenizarilor. Grupuri variate au sustinut inca de la mijlocul anilor 70 ca NASA a inselat publicul cum ca aselenizarea a avut loc prin crearea, modificarea sau distrugerea de dovezi constand in poze, benzi de telemetrie, transmisiuni video si audio, monstre de pietre lunare si chiar martori oculari cheie. Interesant este ca un asa mare eveniment nu este documentat pe internet, cu poze si inregistrari care sa fie compactate undeva, informatiile fiind rasletite si oarecum contradictorii. Un sondaj de opinie (conform wikipedia) arata ca intre 6 si 20% dintre americani, 25% dintre britanici si 28% dintre rusi cred ca aselenizarea e un fals. In 2001 reteaua de televiziune Fox a facut un documentar Teoria Conspiratiei: Am aterizat pe luna? (Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?) sustinea ca NASA a falsificat prima aselenizare pentru a castiga cursa spatiala.
Din minunata lume noua nu puteau lipsi reprezentantii culturii industriei muzicale. „Cobain poti auzi sferele”, Kurt Cobain fiind vocalistul trupei Nirvana, care s-a sinucis in 1994, desi exista si speculatia ca a fost vorba de o crima. Muzica sferelor, sau Armonia sferelor este un concept filosofic antic cu privire la proportiile in miscarile corpurilor ceresti. Muzica lor este de fapt un concept religios despre armonia si matematica muzicala a miscarilor cerului, care a renascut in timpul renasterii si care este dus mai departe de ganditorii umanisti.
Descoperirea relatiei precise intre nota muzicala si lungimea corzii i se atribuie lui Pytagora. Muzica sferelor incorporeaza principiul metafizic prin care relatiile matematice exprima tonuri de energie manifestate in numere, unghiuri, forme si sunete, toate interconectate de o matrice a proportiilor. Pytagora a identificat primul ca tonul notei muzicale e o proportie inversa a corzii care o produce. El propune in teoria Armoniei sferelor ca soarele, luna si planetele emit zumzetul lor unic pe baza orbitelor lor si calitatea vietii pe pamant este influentata de cantecul celest, imperceptibil de urechea umana. Platon spune ca astronomia si muzica sint studii ingemanate ale recunoasterii senzuale: astronomia pentru ochi, muzica pentru urechi si amandoua necesitand cunostinte ale proportiilor numerice. Conform scrierilor Rozicruciatului Max Heidel muzica angelica a sferelor se aude in regiunea gandirii concrete, regiunea cea mai de jos a planului mental, care se afla intr-un ocean al armoniei.
Sferele duc cantarile lor de pe stație pe statie, o referire la cel de-al 10-lea album „Station to station” al muzicianului David Bowie din 1976. Albumul a fost vehiculul persoanei dedublate a „the Thin White Duke”, un personaj interpretat de Bowie in acea perioada, sub influenta masiva a consumului de droguri, Duke fiind o figura controversata, cu declaratii ostentative pro fasciste, bazat pe caracterul personajului extraterestru umanoid pe care Bowie l-a jucat in 1976 in filmul The man who fell to Earth.
Ingerul cazut e pe pamant „Și Alderaan nu e departe / Este Californication”. Alderaan este o planeta fictiva care apare in franciza Star Wars. O planeta albastra-verzuie (asemanatoare Pamantului) cu locuitori umanoizi, planeta Printesei Leia. In filmul Star Wars din 1977 Alderaan este distrusa de gigantica statie spatiala Death Star.

 

Născut și crescut de cei care laudă
Controlul populației in care toată lumea e acolo și
Nu vreau să spun în vacanță

Cine e nascut si crescut de cei care lauda controlul populatiei? Oare cine? Cine aduna toata lumea acolo? Elita masonica iluminata care cladeste societatea pentru stapanul sau. Aici nu stiu ce alte argumente in plus sa mai aduc, considerand ca sunt de prisos.

 

Distrugerea duce la un drum foarte dur
Dar, de asemenea, produce creatia
Și cutremurele pentru chitara unei fete
Sunt doar o altă vibrație bună
Valurile de maree nu puteau salva lumea
De la Californication

„Distrugerea duce la un drum foarte dur / Dar, de asemenea, produce creatia” nu este decat o alta formulare pentru „Ordo ab Chao” – motto-ul masoneriei, care doreste construirea unei lumi noi pe ruinele lumii actuale.
Cutremurele, care sunt fenomene des inatalnite in zona georgafica a Californiei, aceasta fiind situata in apropierea faliei San Andreas, pe coasta vestica a Pacificului, sunt precum o vibratie buna pentru chitara unei fete. Naivitatea societatii simbolizata prin fata cu chitara (o fata tanara simbolizand naivitatea, prin lipsa de experienta, dar si forta creatoare de reconstructie), cu privire la cutremurele care modeleaza gandirea in directia construirii lumii noi, prin folosirea tuturor evenimentelor spre construirea lumii noi.
Good vibrations (vibratiile bune) este un cantec al formatiei The Beach Boys din 1966, in care este folosit conceptul ce sugereaza perceptiile extrasenzoriale, in timp ce versurile de dragoste sunt de inspiratie Flower Power. Inspiratie crearii melodiei a venit pe baza consumului de droguri, avand la baza filosofia vibratiilor cosmice (sferele cosmice).
„Valurile de maree nu puteau salva lumea / De la Californication” reflecta ideea ca toata cultura emanata din California este o parte folosita la crearea noii lumi, o parte dispensabila, daca mareea ar putea distruge acest loc, dar nu ar putea salva lumea de curentul cultural creat si sustinut aici, in California. Poate fi si o remarca la esecul potopului biblic de a curati umanitatea de pacat, sau o aluzie la ideea ca Dumnezeu nu are grija de creatia sa, lumea noua fiind singura sansa a noastra (asa cum iluminatii cred). Sau ar putea spune cu indrazneala ca orice ati face voi, noi vom continua sa ducem mai departe planul nostru, iar voi nu veti reusi sa ne impiedicati.

 

Plătește-ți chirurgul foarte bine
Pentru a sparge vraja îmbătrânirii
Mai rău decât restul
Nu există nici un test
Dar asta e ceea ce dorești

Ca o concluzie, pentru frumusetea si slava efemera sacrifica tot, plateste-ti chirurgul si indura tot cu incredere, doar e ceea ce iti doresti puternic (to crave – a dori putenic).
O marturie cutremuratoare din interior ale unor sclavi ai papusarilor, formatia RHCP facand parte evident din industria muzicala despre care canta in aceasta melodie. De ce nu-i credem oare?

In loc de incheiere: „Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

În 1992, la premierea MTV, membrii grupului Red Hot Chili Peppers au mulţumit pentru premiu şi au zis: „Înainte de orice, vrem să-i mulţumim lui Satan…”

Florin Stuparu: SATANISMUL MUZICII ROCK

Sa ne amintim si ce zicea David Bowie:

 

“Rock-ul a fost mereu muzica diavolului, nu ma puteti convinge ca nu-i asa. Sincer, cred tot ceea spun, rock and roll este periculos … Simt ca noi doar vestim ceva chiar mai intunecat decat noi insine. Acolo de unde am vazut ca e condus, aduce era intunericului.” (DAVID BOWIE, Rolling Stone, February 12, 1976, p. 83).

 

Artistul satanist DAVID BOWIE si-a lansat albumul BLACKSTAR cu doua zile inainte de a muri. Analiza VIGILANT CITIZEN: Universul ocult al lui David Bowie si intelesul lui Blackstar.

Atunci, cum de Red Hot Chili Peppers au transmis un astfel de mesaj? Nu stiu.

Cititi va rog si:

Video (si transcriptul): THE EAGLES – „HOTEL CALIFORNIA”. Promovarea bisericii sataniste sau avertisment?

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. confirmarea ideii si in alt cantec rock, trupa System of a Down, “Lost in Holywood” pe youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button