LITUANIA – printre puținele țări europene care RESPING legalizarea MARIAJULUI între persoane de ACELAȘI SEX

iul. 7, 2017 16111 5 http://bit.ly/2H5HqFb

22 Iunie, 2017 (LifeSiteNews). — Parlamentul Lituanian (Seimas) a respins un proiect înaintat săptămâna anterioară de coaliția liberală spre a legaliza mariajul între persoane de același sex.

29 de membri ai Seimas au votat în favoarea legalizării mariajului între persoane de același sex, 59 împotrivă, iar 20 s-au abținut. În primul stadiu al legislației, abținerea este practic echivalentă cu votul împotrivă din moment ce este necesară o majoritate de voturi favorabile.

Nouă conservatori și nouă social-democrați și-au exprimat sprijinul pentru legalizare, precum și opt liberali și trei independenți. Niciun parlamentar din partidul de guvernământ, Uniunea Fermierilor și Ecologiștilor, Ordine și Justiție, Acțiunea Electorală a Polonezilor din Lituania nu a susținut proiectul.

Proiectul nu a fost returnat pentru reexaminare ci a fost respins complet. 64 de parlamentari au votat împotriva trimiterii pentru reexaminare în timp ce 43 au votat pentru.

“Conform sondajelor de opinie, peste 80% dintre Lituanieni se opun ferm oricărei forme de parteneriat între persoane de același sex, printre aceștia peste 90% din electoratul Partidului Fermierilor și Ecologiștilor”, a declarat Vytautas Sinica, profesor de științe politice la Universitatea din Vilnius.

“Devine un obicei nefast în Lituania să votezi contrar voinței majorității pentru a mulțumi în schimb media liberală și birocrații din Bruxelles. Se încearcă încălcarea consensului național pe dispute morale. Este clar din votul Uniunii Patriei ‘conservatoare’ împărțit în jumătate că generația tânără a presupușilor conservatori tinde să voteze împotriva familiei naturale. Această decizie, luată în principal de partidul de guvernământ, nu este atât de însemnată dar e o turnură cu potențialul de a-i inspira pe votanții tradiționali din Lituania.”

Proiectul parteneriatelor de același sex a fost respins în urma aprobării Actului de Agreare a Coabitării. Scopul Actului este de a coordona și adresa statutul legal al tuturor rezidenților ce locuiesc împreună, situație din care pot apărea diverse probleme practice. Asta include prieteni, frați și/sau surori, călugări, orice persoane ce locuiesc împreună cu sau fără sentimente romantice. Aspectul emoțional în aceste situații nu este luat în considerare. Totuși, potrivit Actului, persoanele în coabitare ce nu-și declară scopul de a crea o relație familiară (adică, nu se căsătoresc) și nu au urmași comuni nu constituie o familie. Astfel, acest Act protejează familia naturală deoarece nu echivalează alte forme de coabitare cu uniunea excepțională dintre un bărbat și o femeie împreună cu copiii lor. Proiectul încă nu a parcurs alți pași legislativi.

Lituania este una din cele mai conservatoare țări din Uniunea Europeană și una dintre puținele rămase fără nicio recunoaștere legală față de parteneriate de același sex.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
5 Comentarii la “LITUANIA – printre puținele țări europene care RESPING legalizarea MARIAJULUI între persoane de ACELAȘI SEX”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 7 iulie 2017 at 21:12

  Asa trebuie sa faca TOATE tarile !!!

 2. # 7 iulie 2017 at 23:06

  Dumnezeu sa I binecuvânteze!

 3. # 8 iulie 2017 at 14:44

  Cei 3 milioane de romani așteaptă și ei aceasta soluție.

  • Max Vaal
   # 9 iulie 2017 at 14:53

   Care 3 milioane ? Sa nu fie vreo 12 milioane care vor respinge cu mult dezgust pseudo legile homoxexuale !

 4. # 8 iulie 2017 at 18:28

  Bravo lor !!

Scrie un comentariu

Scroll Up