X

CHIMIOTERAPIA crește posibilitatea RĂSPÂNDIRII CANCERULUI de SÂN

de null
http://www.sciencemag.org/sites/default/files/styles/article_main_large/public/Zheng-350dpi_16x9.jpg?itok=XLqgp88A

Chimioterapia ar putea permite cancerului să se răspândească în corp şi de asemenea ar putea declanşa tumori mult mai agresive, potrivit unui studiu preluat de publicaţia „The Telegraph“.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cercetători din SUA au ajuns la o concluzie surprinzătoare faţă de tratamentul clasic anticancer. Ei au studiat impactul medicamentelor asupra pacientelor diagnosticate cu cancer de sân şi au descoperit că acestea sporesc posibilitatea ca celulele tumorale să migreze în alte zone ale corpului unde sunt aproape întotdeauna letale, scrie agerpres.ro.

Circa 55.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân în Marea Britanie în fiecare an, iar 11.000 urmează să îşi piardă viaţa din această cauză, notează sursa citată.

Multor paciente le este administrată chimioterapia înainte de intervenţia chirurgicală, însă noua cercetare sugerează că, deşi aceasta reduce tumorile pe termen scurt, ea ar putea totodată declanşa răspândirea celulelor canceroase în corp.

Se crede că medicaţia toxică declanşează un mecanism de reparare al corpului care în cele din urmă stimulează tumorile să devină din nou mai puternice. În plus, acesta sporeşte numărul de „puncte de acces“ pe vasele de sânge, fapt ce permite cancerului să se răspândească în organism.

Doctor George Karagiannis de la Colegiul de Medicină „Albert Einstein“ din cadrul Universităţii Yeshiva din New York a descoperit că numărul de „puncte de acces“ a crescut la 20 de paciente cărora le-au fost administrate două medicamente obişnuite în cadrul chimioterapiei. Studiul a fost publicat în jurnalul „Science Translational Medicine“.

Studiile pe şoareci au arătat înmulţirea celulelor canceroase

Medicul a mai spus că în cazul şoarecilor chimioterapia contra tumorilor mamare a înmulţit numărul de celule canceroase care circulau în corp şi în plămâni. Cercetătorul recomandă ca pacientele să fie monitorizate în timpul chimioterapiei pentru a se verifica dacă celulele tumorale au început să circule în corp şi dacă au apărut „puncte de acces“.

„O abordare ar fi aceea de a se preleva o cantitate mică de ţesut tumoral după câteva doze de chimioterapie preoperatorie“, a precizat el.

„În cazul în care se observă că numărul markerilor a crescut, am recomanda întreruperea chimioterapiei şi efectuarea mai întâi a intervenţiei chirurgicale, urmată de chimioterapie postoperatorie“, a subliniat cercetătorul care a precizat că echipa sa efectuează în prezent studii clinice extinse.

„În cadrul acestui studiu nu am investigat decât diseminarea indusă de chimioterapie a celulelor tumorale în cancerul de sân. În prezent lucrăm şi la alte tipuri de cancer pentru a afla dacă se generează efecte similar“, a spus Karagiannis.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button