X

Bezna mintii si GUVERNUL: Taxa pe SARE, ZAHAR si GRASIMI, datorita ,,impactului NEGATIV asupra SANATATII populatiei”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul ar urma sa introduca o taxa pe produsele cu impact negativ asupra sanatatii populatiei, respectiv pe sare, zahar si grasimi, incepand cu 1 ianuarie 2018. 

Desi s-a anuntat ca PSD ia aceasta masura, pentru a proteja sanatatea romanilor, mi se pare cu ochi si cu sprancene fapul ca partidul cauta disperat noi surse de finantare la buget, dupa ce singur le-a desfiintat pe cele vechi, prin “programul de guvernare” stiti al cui.

Dar atentie, nu e ca la fumat, care dauneaza sanatatii in totalitatea lui.

La sare, zahar si grasimi, numai excesul dauneaza. In anumite limite, zaharul e util prin continutul sau glucidic fara care n-ar creste normal copiii, grasimile sunt si ele utile ca sa nu ajungi un slabanog si chiar sarea isi are rolul ei, de vreme ce nu exista organism pe care natura insasi sa nu-l fi dotat cu sare, inca de la nastere.

Daca intr-adevar partidul s-a gandit la sanatatea romanilor, logic ar fi sa nu-i taxeze la gramada si pe cei care consuma alimentele respective in limite rezonabile, ci numai pe cei care fac abuz de zahar, sare si grasimi.

Dar cum? Unde este criteriul conform caruia o anumita cantitate este normala, iar alta excesiva? Anunturile televizate ne avertizeaza cat de daunator este excesul, dar niciunul nu este in stare sa explice concret ce anume inseamna exces.

Si, chiar daca ar explica, ma intreb cum ar proceda ANAF cand ar trebui sa-l lase neimpozitat pe unul care a servit o lingurita cu dulceata si sa-l arda cu accizele pe altul care a infulecat intreg borcanul?

Se vede cat de acolo ca ideea este nepragmatica, iar impresia de improvizatie ma descurajeaza. Simt ca se repeta aceleasi masuri injghebate la repezeala, care se anunta azi, se dezmint maine, se reformuleaza poimaine si pana la urma aflam ca o majorare de salarii din iulie 2017 se amana pentru ianuarie 2018, dar se aplica din martie 2018.

In opinia mea, daca PSD va reusi sa-si puna in practica aceasta initiativa, n-are cum proceda decat global. Adica sanatatii ii dauneaza numai excesul, dar taxa se va aplica la intreg cuantumul, pentru ca n-ai cum defini ce-i exces si ce-i altceva. Impresia este ca pe initiator l-a durut in cot de sanatatea populatiei, dar i-a ars buza sa mai insface o taxa din buzunarul romanului.

Implicatiile sunt mai multe decat apar ele la prima vedere. Daca aplici o taxa pe zahar, ea se resfrange implicit la pretul tuturor dulciurilor: bomboane, ciocolata, prajituri, inghetata, cozonac, bauturi racoritoare si inca multe altele.Aproape as zice ca asemenea acciza ar avea efecte mai diversificate in buzunarul consumatorului decat chiar acciza pe benzina.

Grasimile sunt si ele continute in majoritatea produselor alimentare, iar sarea, desi in cantitati foarte mici, nu lipseste din aproape niciun produs, de la paine si pana la pastrama sau muraturi.

Bizara la prima vedere, ideea de a incasa de la populatie o asemenea acciza mi se pare cel putin cinica. Spre deosebire de discutatul impozit global pe gospodarie sau de taxa pe solidaritate care par sa afecteze numai partea mai instarita a populatiei, taxa pe zahar, sare si grasimi este in stare sa stoarca bani din fiecare buzunar, chiar si al celui mai sarac consumator.

Pe scurt, oricine mananca plateste automat accize, pentru ca, oricat de daunator ar fi excesul, alimente fara sare, zahar si grasimi nu cred ca exista la market.

Si din nou ma intreb, nu vi se pare cinic? Nu-i o sfidare sa taxezi toata populatia, sub pretext ca-i aperi sanatatea? Si cine o apara? Cel care n-a reusit sa stapaneasca vaccinarea contra rujeolii, care nu-si reinnoieste parcul de ambulante, cel in spitalele caruia misuna gandacii?

Tot cinic mi se pare si faptul ca pui romanul sa scoata taxa din buzunar fara ca macar sa simta ca a platit accize la produse, ci convins ca a dat banii pe ce a cumparat: paine, bomboane si ulei.

N-am nicio indoiala ca PSD a facut calcule exacte. Stie ca romanul inghite taxa mai usor decat alte impozite vizibile, ca sumele i se par relativ mici si nu baga de seama ca plateste zi cu zi si ceas cu ceas, conform proverbului care spune ca picatura cu picatura face marea.

Deocamdata, taxa pe sare, zahar si grasimi este abia in faza de intentie. Initiativa legislativa n-ar fi inca elaborata. Dar chiar si asa, este ingrijoratoare nu atat prin ea insasi, cat prin semnalul pe care il da privind disperarea partidului de a cauta bani din piatra seaca si incercarea de a cosmetiza de fiecare data esecul prin bunele sale intentii, precum aceea ca ne-ar proteja sanatatea pe care noi singuri n-am sti cum sa ne-o protejam, pana nu platim ceva accize.

de Victor Pitigoi

Pe langa contributia de solidaritate, anuntata de Guvern, va fi introdusa o taxa care are legatura cu produse “al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei”. Insa in niciunul dintre cele doua cazuri nu se explica concret, in programul de guvernare, ce inseamna acest lucru.

“Vom introduce (…) o taxa suplimentara pe produsele al caror consum are un impact negativ major asupra sanatatii populatiei”, transmite documentul.

Ulterior, la iesirea de la audieri, Ionut Misa a adus mai multe lamuriri.

“Pe baza acelor taxe stabilite in Europa, si in Romania se va implementa acea taxa. Ea va sprijini programele de sanatate. Ea se poate referi la zaharul din produse.

Luam in primul rand practica europeana si vedem ce taxe sunt instituite la nivelul UE. In functie de ce vom primi de la Ministerul Sanatatii si de ce analize vom primi de la dansii.

Va fi un procent, nu pot sa va spun daca fi din doua cifre sau o cifra. Un procent din cifra de afaceri sau din volum. Nu am toate datele, ca sa va raspund la aceste intrebari punctual.

Nu va fi afectat consumatorul si vom urmari sa nu se reflecte cresterea pretului. Nu orice taxa se reflecta in pret. Exista limitari care pot stabili un plafon maxim la nivelul accizei”, a explicat ministrul propuse pentru Finante.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Ultima data cand guvernul Romaniei s-a preocupat in acelasi mod de ,,sanatatea” populatiei, a rezultat HG 568/2002. Prin acea hotarare de guvern, s-a impus în România ca toată sarea din comerţ să fie iodată şi s-a interzis comercializarea sării neiodate, „în scopul prevenirii tulburărilor provocate de carenţa de iod”.

Iata ce spunea la momentul respectiv,  Pavel Chirila, directorul unei clinici oncologice din Bucuresti:

,,Asemenea experimente cu iodul supraadaugat in sare sau in apa au mai fost trei in lume. Un experiment pe un catun, altul pe o scoala si unul pe o mica insula din Australia. Niciun Guvern nu si-a permis sa faca un experiment pe o natiune intreaga”.

Cititi mai multe despre rezultatele preocuparii fortate a guvernului pentru sanatatea populatiei aici:

Sarea iodata ne umple incet, dar sigur, de cancer. Romanii, fortati prin lege sa consume exclusiv sare iodata

 

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Cretini nerusinati cat tupeu au capatat este incredibil! FMM cu taxele voastre cu tot, ar trebui sa va dam foc la parlament sobolanilor!

  2. Sarea- cind te interneaza in spital prima data iti reduce sarea ca sa poata sa-ti administreze toate chimicalele pe care organismul nu le accepta usor daca se consuma sare bineinteles normal (dupa gustul fiecaruia) si asa experimenteaza usor ce vor ei.Un om care nu mananca cu sare normal cit ii cere organismul il vezi ca nu mai gandeste si se lasa in seama altora mai usor este mai usor de manipulat,si devine apatic si nu il mai intereseaza nimic chiar daca este sanatos si il poti face sa creada orice vrei tu . Cum se spune popular inghite mai usor hapul.Nu am televizor si nu mia placut nici cand in urma cu vreo 7 ani vedeam tot timpul aceasta reclama ,, consumul de sare zahar si grasimi… , si ma uitam la cei din jur ca au redus din consumul lor mai putin uleiul dublul rafinat care este f.f.f. daunator pentru faptul ca este dublu rafinat si i se scoate din el tot ce este mai bun este daunator mai ales la prajeli numai in salate si crud pus la urma in mancare este bun, au inceput sa spuna ca ei sunt destepti si stiu ei ce spun si asa au injumatatit consumul la sare apoi la zahar si sa nu mai spun ca nu mai mananca deloc carne de porc sau untura cum foloseaua inainte batranii un scrob (omleta) cu juamari si branza cu mamamliga si praseau toata ziua in camp si nu se inbolnaveau . Mai nou este acuma un nou val de minciuni ca nu mai sunt bune produselel lactate ca sunt periculoase datorita ploilor chimice si asa nu mai gandeste omul (contaranul) nostru ii lasa pe altii ca stiu mai bine
    Zahaul- este cel care il foloseste organismul in producerea energiei celulelor si la fel creierul si in dezvoltarea (cresterea) copiilor deci la fel nu mai gandesti reducandul ca sa gandeasca altii pentru tine.
    Grasimile-toate mineralele si vitaminele nu sint asimilate de organism daca nu consumi si grasimi, si uite asa cele mai importante alimente si indispensabile organismului au reusit pe multi sa faca sa creada ca sunt daunatoare, daca e sa oluam asa si apa in exces este daunatoare de fapt tot ce este in exces este daunator.
    Se implinesc toate profetiile pas cu pas.
    Doamne ajuta-ne si ne mantuieste.

  3. Ar fi bine pentru noi creștinii să ne abținem să facem comentarii despre lucruri pe care nu le-am cercetat și nu le-am practicat. Sarea este în echilibru în organism cu apa dar și cu potasiul. Dacă mâncăm mai multă sare decât ne trebuie, scade cantitatea de potasiu și în corelație cu acesta și magneziul din organism. Ambele minerale sunt vitale ptr. funcționarea organismului. Acestea două, potasiul și magneziul, sunt în zilele noastre deficitare în alimentație din cauza epuizării solului prin agricultură chimizată și prin faptul că oamenii mănâncă numai mâncare veche și conservată. Dr. Max Gerson (vedeți https://gerson.org/gerpress/) care a fost primul doctor care a tratat cancerul și alte boli degenerative numai prin dietă spune că sarea este improprie pentru consumul uman în afară de cazurile extreme și anume numai în alimentația oamenilor care mănâncă numai vegetale (pentru că acestea au foarte mult potasiu, de aceea și ierbivorele mănâncă foarte multă sare pentru că tot ce este verde are și mult potasiu; nu o să vedeți niciodată o pisică sau altă carnivoră că mănâncă ceva sărat!) și în cazul oamenilor care trăiesc în climat foarte călduros și care beau multă apă. De aceea nu există un remediu pentru boli prin dietă fără eliminarea aportului de sare suplimentar. Și ca să fiu mai direct nu există un tratament cât de cât eficace împotriva vreunei boli fără o dietă adecvată. Numai BigPharma vrea să ne facă să credem că iei o pastilă, un vaccin și poți să mănânci ce vrei și să faci ce vrei că te fac ei sănătos. În cazul alimentației mixte de produse animale și produse vegetale chiar și fără aport de sare suplimentar intră în organism mai multă sare decât trebuie în climatul nostru temperat. Pentru o înțelegere mai bună a tuturor acestor mecanisme vă rog să citiți cu atenție cartea dr. Max Gerson: A Cancer Therapy Results of Fifty Cases and The Cure of Advance Cancer by Diet Therapy, anul 1958, The Gerson Institute, http://www.gerson.org Cineva mi-a spus că se găsește și în limba română dar eu nu știu editura. Desigur veți întreba cum de nu se vindecă bolile în spitale prin această terapie. Răspunsul îl veți afla din cartea: The American Experience of dr. Max Gerson Censured for Curing Cancer de S.J.Haught, anul 1962. Din această carte a doctor Gerson veți putea învăța și cum să trăiți sănătos chiar dacă acum nu sunteți bolnavi. Acum despre zahăr, adică despre zahărul rafinat și nu despre glucide în general, concluzia este foarte clară: absolut impropriu pentru consumul uman și absolut dăunător. Iar despre glucide nu este nevoie să ne facem probleme că va duce organismul nostru lipsă dacă mâncăm o dietă compusă majoritar din legume, fructe și cereale. Vă rog vedeți aceeași carte. Deci acum e la rând problema spinoasă a grăsimilor. În primul rând în magazinele și supermarcheturile noastre nu există nici un fel de uleiuri și grăsimi sănătoase în afară de uleiul extravirgin de măsline cu eticheta bio pe el. Dacă avem șansa să găsim așa ceva pentru că am citit un studiu care spune că și acesta este falsificat în proporție de 60% din piață. Despre uleiul de floarea soarelui vă pot arăta studii independente care demonstrează că acesta este dăunător ptr. sănătate din cauza modului cum este fabricat și din cauza conținutului de grăsimi din el care sunt foarte dăunătoare, mai ales femeilor, și al cărui consum este un factor agravant în osteoporoze. Deci nu rămăn decât uleiul de măsline virgin bio și grăsimile animale crescute în curte. Pe vremuri când mamaia mea era tânără nu existau uleiuri în alimentația țăranilor și chiar și eu când eram mic am prins o vreme când mama gătea cu untură de porc. Dar toți țăranii țineau toate posturile când chiar și străchinile de mâncare de frupt erau urcate în pod și mâncau numai vegetale. Cu această dietă mamaia mea a trăit 87 de ani și tataie 92. Între timp vremurile s-au schimbat și nici porcii nu mai sunt ce au fost. Din cauză că porcul nu transpiră toate toxinele se depun în șuncă. Dar pentru că pe vremuri porcii erau alimentați cu alimente naturale nu era o prea mare problemă. Problemă este acum când sunt alimentați cu hrană infestată de ierbicide, pesticide, fungicide, metale grele, etc. Grăsimea de porc acum chiar este o otravă din cauza efectului acumulativ, la fel și peștele care este cel mai toxic aliment animal posibil din cauză că crește în ape infestate cu toate otrăvurile spălate de ploaie. Deci pentru grăsimi nu rămâne decât să creșteți pe acasă, care mai puteți, vaci și oi, dar numai cu iarbă fără altceva. Sau care au bani ulei de măsline bio. Din experiența mea personală vă pot spune că de cca 6 (ani) nu pun sare în nimic și de atunci mi-au trecut toate durerile de spate și de încheieturi care mă chinuiau în fiecare primăvară și la fel și arsurile la stomac care primăvara și toamna mă terminau. Ba chiar am ajuns că trebuie să mai mănânc câte un ardei usturat pe la o ciorbă sau chiar pot pune niște oțet de mere de casă pe la câte o salată și nu am nimic. Este drept, declar cu mâna pe inimă, că mâncarea fără sare pentru mine nu are nici un gust și nici după atâta timp nu m-am obișnuit cu anumite mâncăruri fără sare cum ar fi mămăliga. Dar cine vrea să se mântuie nu se uită la lucruri din acestea. Chiar și apostolul spune ca grija de trup să nu o facem spre pofte (Către romani cap. XIII). Iar despre zahăr și dulciuri cred că știți ce spune Sf. Ioan Scărarul în cartea sa Scara așa că nu mai insist.
    Acum să trecem la problemă. Acest impozit nu este pentru a mări taxele și accizele și nici din grija cetățeanului ci are alt rol. Este doar o strângere de laț prin care guvernul stat-dumnezeu mai intră un pas în viața intimă a cetățeanului. Așa cum a mai făcut deja când a forțat copiii să facă vaccinuri și de aceea trebuie privită în ansamblu. Pentru că ei au o agendă de îndeplinit și care se numește Agenda 2030 (anul 2030, deci mai este puțin!) Deci dezbaterea nu trebuie concentrată pe aceste două direcții sănătate și impozite ci dacă are dreptul guvernul să-mi spună mie cetățeanul de rând ce să mănânc, cum să mă tratez și ce să fac cu copii mei. Pentru că sub Agenda 2030 nimeni nu o să mai aibă niciun drept asupra vieții lui, trupului său, copiilor săi, asupra vreunui obiect sau asupra altui lucru personal, chiar și a gândurilor și viselor din somn. Așa că să nu ne lăsăm păcăliți de aparențe ci să discutăm cum să contracarăm acestea și nu ce face PSD sau alți gangsteri cu banii din impozite.
    Doamne ajută!

  4. Sarea din sânge, secrete medicale ţinute departe de ochii prostimii! „Excesul de sare, zahăr si grăsimi, dăunează grav sănătăţii !”, o mare gogonată
    Va dezvaluim azi o taina ținută cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii „prostimii”.
    Lipsa sării din sange!! Interesant, dar LOGIC.
    Aceeasi problema cu tensiunea arteriala: inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a „normalului”. Sa aiba aceeasi justificare?
    Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii „prostimii”. „Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !”
    Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
    La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marjă de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primește apa cea mai infecta, cel de la munte va „dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!
    Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)!
    Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
    – orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sării din sânge…prostește!!!
    Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasă, la televizor, unde ni se repeta zilnic prostiile astea: „excesul de sare zahar si grăsimi dăunează grav sanatatii!”
    Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!!!
    Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si, în fond este bine sa ai multe „legume” în sistem ! Pentru ca legumele îsi plătesc taxele la zi! Amintiti-vă! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fără sare!!!! Adică taie legăturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!
    ZAHĂRUL
    Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de „clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natură cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evoluției. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. genetică!Aici ma refer la puterea de concentrare de atentie, a gandirii.
    Grasimile ?!
    Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si, mai ales, o slaba functionare a sistemului imunitar.
    În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Urmarea? Au aparut brusc 36 de milioane de „bolnavi”, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig; dintr-un foc!.
    Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!… tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
    Acum, trageti dvs concluziile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button