X

Fara ,,CURCUBEU” la Cluj: ,,Este suficientă o manifestaţie”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viceprimarul Dan Tarcea a lăsat să se înţeleagă că manifestaţii ale comunităţii gay, cum a fost cea de sâmbătă, nu vor mai fi permise la Cluj. 

Comunitatea gay a mărşăluit pe străzile Clujului sâmbătă. În aceeaşi zi, a existat şi o contramanifestaţie organizată de Noua Dreaptă, unde s-a petrecut un incident despre care a vorbit toată România. Primăria dă semne că nu mai doreşte situaţii similare la Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea a spus, marţi dimineaţa, la Realitatea FM, că alte evenimente ale comunităţii gay nu vor fi autorizate.

„Este suficientă o manifestaţie. Dânşii au spus ce au avut de spus. Şi-au exprimat punctul de vedere. Sunt şi alte oraşe în care îşi pot desfăşura activitatea”, a spus Tarcea. Întrebat dacă expresia „este suficientă o manifestaţie” se referă la o perioadă de un an sau la mai mult, viceprimarul a evitat să ofere un răspuns.

 

Dan Tarcea a recunoscut că organizatorii manifestaţiei LGBT au mai cerut autorizaţii şi în trecut, dar au fost refuzaţi pentru că s-au suprapus cu alte evenimente.

Peste 500 de persoane, membre şi simpatizante ale comunităţii LGBT, au participat, sâmbătă, la un marş, Cluj Pride, cerând o lege a parteneriatelor civile. Printre cei prezenţi s-au aflat deputatul USR de Cluj Adrian Dohotaru, dar şi fostul senator UDMR de Cluj Eckstein Kovacs Peter. Participanţii s-au adunat pe strada Gavriil Muzicescu, lângă Cluj Arena, unde Primăria a autorizat manifestarea, având asupra lor tricouri cu motto-ul „#spunedrept” în mai multe limbi, steaguri în culorile curcubeului, dar şi afişe cu mesaje precum „Creează punţi de legătură între oameni”, „Tradiţia noastră este iubirea”, „Dacă copilul tău ar fi gay, ai mai vrea să fie fericit?”, „Drepturile omului, drepturile LGBT”, „Corpul meu, drepturile mele”, „Vrem doar să ne lăsaţi să iubim şi să trăim în pace în România”.

Partidele reunite în “Alianţa BINE”, PRU, Noua Dreaptă şi PRM au organizat sâmbătă un alt miting, în replică la parada gay. Actriţa Oana Mardare, susţinătoare a comunităţii LGBT, a fost ridicată cu scandal de jandarmi din Piaţa Avram Iancu.

Trei deputaţi de Cluj, Adrian Dohotaru, de la USR, Csoma Botond, de la UDMR şi Horia Nasra, de la PSD, i-au reproşat primarului Emil Boc modul în care a gestionat autorizarea celor două manifestaţii publice din weekend, marşul LGBT de pe malul Someşului şi mitingul Noii Drepte din Piaţa Avram Iancu.

„Îi felicit pe organizatorii Cluj Pride, au făcut un marş superb, fără incidente, erau oameni care s-au solidarizat cu comunitatea LGBT, oameni destinşi, relaxaţi, era un discurs al iubirii faţă de aproape, oricât de divers ar fi acel aproape, faţă de discursul urii pe care l-am văzut în Piaţa Avram Iancu. Pe de altă parte, condamnăm modul discriminatoriu în care Primăria a tratat cererile comunităţilor implicate, preferând să tergiverseze apoi să marginalizeze o comunitate şi să o favorizeze pe cealaltă, în centrul oraşului. Până la urmă pentru cine am mărşăluit noi acolo? Poate pentru pescăruşi. Nu ne vedea nimeni acolo, zeci de cereri au fost tergiversate de Primărie când locul acestui marş era în centrul oraşului”, a afirmat Dohotaru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu este prima oara cand activistii pride tulbura un eveniment la Cluj, a fost tulburata si o conferinta organizata de Coaliția pentru Familie, în luna martie, la UBB. Suvorov spunea: se intampla o data, ok… se intampla a 2-a oara nu mai e o coincidenta. In timp ce unele organizatii sau oameni ii finanteaza cu bunacredinta, iata ca acesti oameni aplica tactici SS din 1933, nu tolereaza citate din Biblie, nu tolereaza scriitori evrei precum Isaia, pentru ca ei cred ca adevarul lor e absolut. Si vreau sa mai spun un lucru.. mi s-a intamplat sa astept undeva la o coada si la un moment dat cineva povestea despre niste partizani evrei din al 2-lea razboi mondial care au oprit un camion si au zis: “Hitler acuma are o problema cu noi, dar dupa aia vor veni si la voi la romani..”. Acum ei au o problema cu crestinismul, dar dupa aceea ma tem ca vor avea probleme si cu altii..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button