X

Summitul G20 scoate lumea în stradă: Aproximativ 10 000 de persoane au protestat în Hamburg

de null
http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/07/02/59593d485ab6550cb8bb4679/646×404.jpg

Circa 10.000 de persoane au luat parte duminică la o demonstraţie antiglobalizare pe străzile din Hamburg, un preludiu al protestelor masive care sunt aşteptate în marja summitului G20, transmite Reuters.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În preludiul summitulului G20, cancelarul german Angela Merkel a declarat că liderii lumii trebuie să se concentreze pe o creştere economică sustenabilă şi cuprinzătoare.

Angela Merkel a precizat în adresarea săptămânală că summitul G20 va aborda o serie de probleme prezentate de protestatarii antiglobalizare, precum distribuţia bogăţiei şi consumarea resurselor – pe lângă probleme precum încălzirea globală, piaţa liberă, protecţia consumatorilor şi menţinerea standardelor sociale.

„Nu vom vorbi doar despre creştere economică, dar mai degrabă despre o creştere sustenabilă. Trebuie să avem o situaţie câştig-câştig pentru toată lumea. Cu siguranţă că problemele se învârt în jurul ideii: cum putem să obţinem o creştere sustenabilă şi cuprinzătoare”, a afirmat Merkel.

Cei 10.000 de protestatari au participat la prima dintre cele 30 de demonstraţii programate să aibă loc de-a lungul săptămânii la Hamburg. În total, 21.000 de poliţişti vor fi desfăşuraţi în întregul oraş, pentru a asigura securitatea la summitul G20. O parte dintre protestatari au ridicat bannere cu mesaje precum:

  • „luptaţi cu sărăcia”;
  • „opriţi cărbunele”;
  • „planeta are prioritate”.

Autorităţile germane se pregătesc pentru probleme şi sunt îngrijorate că protestele ar putea să devină violente, aşa cum s-a întâmplat în 2001, înainte de summitul G8 de la Genova. Atunci o persoană a fost împuşcată mortal şi alte câteva au fost rănite, în urma protestelor antiglobalizare masive care au avut loc la Genova.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button