4:42 pm - sâmbătă, 23 septembrie, 2017

Patriarhul Bulgariei confirmă ECUMENISMUL ce îl determină să păstreze comuniunea cu cretanii

Iul 4, 2017 6134 vizualizări 1 comentariu goo.gl/RRSH7F

sandri-neofytos-1.jpg

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare a cerut cardinalului să transmită recunoștința față de Papa Francisc.

Patriarhul Bulgariei K. Neofit.  s-a întâlnit cu  Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul  Vaticanului  pentru Bisericile orientale.

În cadrul întrevederii ambele părți au menționat criza refugiaților din Europa, precum și  bunele relații și cooperarea între ortodocși și Biserica Romano – Catolică, mai ales după întâlnirea istorică în Cuba a Patriarhului Chiril al Bisericii Ruse cu Papa Francisc.

Rețineți că, la reuniunea la care a participat Mitropolitul Antonie al Europei Centrale și de Vest, acesta  a mulțumit Bisericii Catolice pentru furnizarea de biserici emigranților bulgari.

De asemenea, Mitropolitul Antonie a adăugat că  bulgarii  care au emigrat în străinătate în căutarea unei vieți mai bune, de multe ori au găsit de lucru în biserici catolice.

La rândul său,  Întâistătătorul bulgar al Bisericii Ortodoxe a cerut cardinalului să transmită recunoștința sa față de Papa Francisc pentru sprijinul său acordat bulgarilor ortodocși  care trăiesc în străinătate, dar și pentru posibilitatea oferită tinerilor studenți să studieze în Instituțiile catolice educaționale.

Apoi, Cardinalul Sandri a ridicat problema refugiaților din Orientul Mijlociu și a cerut bulgarilor să fie mai deschiși pentru ei,  cu înțelegere și compasiune, indiferent de religia lor.

În cele din urmă, Cardinalul Sandri a ridicat problema unei posibile  vizite a Papei Francisc în Bulgaria, dar problema încă nu a fost discutată cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

traducere după www.romfea.gr

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare


Un comentariu la “Patriarhul Bulgariei confirmă ECUMENISMUL ce îl determină să păstreze comuniunea cu cretanii”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Dorin
  # 5 iulie 2017 at 1:50

  Asta nu-i decît o repetiție a ceea ce a fost deja în martie anul curent, 2017: http://lumea-ortodoxa.ro/buna-desfasurare-sinodului-pan-ortodox-va-influenta-procesul-de-apropiere-dintre-catolici-si-ortodocsi-patriarhul-bulgariei-neofit/
  Adică o reconfirmare a agendei ecumeniste pe care o urmează Patriarhia Bulgariei, în ciuda opoziției unor ortodocși și în lipsa participării la sinodul tîlhăresc din Creta în 2016.
  Neparticipare nu înseamnă respingerea ecumenismului, ci o înșelătorie mai vicleană, dar în situația de azi, doar naivii rămîn înșelați.
  Cripto-ecumenismul tot ecumenism e!

  Sfîntul Ioan Iacob Hozevitul, mărturisitor contra modernismelor în Biserică:
  ”Pericolul vine de la fratii cei mincinosi, care sunt dusmani ascunsi cu atat mai periculosi, cu cat cred ca ei sunt frati curati. Predica si ei ortodoxia, dar oarecum schimbata si prefacuta dupa placul lumii acesteia si al stapanitorului acestei lumi.Predica lor e ca o hrana prielnica care a inceput sa se strice si in loc sa hraneasca, otraveste pe cei care o mananca. Ei aduc tulburare in randurile crestinilor. Acestia sunt ispita cea mai mare a neamului celui de pe urma. Despre ei a profetit Domnul ca vor fi in veacul cel de apoi: „Multi vor veni intru numele Meu si pe multi vor insela“ (Matei 24, 5).

  Vorbesc si fratii mincinosi de sfanta si preadulcea Ortodoxie, de dragoste, de curatie, de fapta buna, de smerenie si de virtute si ajuta obstile crestinesti. Cat e de greu pentru ortodocsii cei curati si simpli sa inteleaga pe cine au inaintea lor. Cat e de usor sa fie atrasi de ideile lor cele „filosofice” si sa ii creada. Daca rascoleste cineva adanc in sufletele acestor oameni, va gasi nu dragostea cea fierbinte pentru Dumnezeu, ci inchinarea unui idol care se numeste ‘om’.”

Scrie un comentariu