X

Războiul împotriva BANILOR LICHIZI: Un nou proiect de lege în SUA va permite guvernului CONTROLUL TOTAL al banilor și bunurilor precum și CONFISCAREA acestora sau pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pe motivul combaterii terorismului și falsificării

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiect de lege în Senatul SUA: Călătorii trebuie să declare banii lichizi sau digitali ce depășesc $10.000 sau să riște 10 ani în închisoare și confiscarea tuturor bunurilor

Un nou proiect de lege caută să-ți urmărească banii și bunurile încontinuu, ar dispune oricăror întreprinderi cu legături guvernamentale să funcționeze ca o aripă a DHS, și ți-ar confisca toate bunurile – inclusiv Bitcoin sau altă valută digitala – dacă nu declari fondurile atunci când călatoresti cu peste $10,000.

Sub pretextul combaterii spălării banilor, Proiectul de lege 1241, “Actul pentru Combaterea Spălării Banilor, Finanțării Teroriste, și Falsificării din 2017”, intensifică reglementarea valutei digitale și impune alte controale financiare autocratice în încercarea de a se asigura că nimic nu poate scăpa uneia dintre autoritățile cele mai abjecte și disprețuite ale statului: confiscarea civilă.

Toate acestea sub umbrela tot mai largă a combaterii terorismului.
Confiscarea civilă permite guverului să-ți sustragă banii, proprietatea și bunurile în lipsa procesului, iar vinovăția ta – în special în privința infracțiunilor legate de droguri – este irelevantă.

Un verdict de nevinovat nu garantează nicidecum returnarea bunurilor însușite de stat.

În fapt, guvernul poate confisca orice atâta timp cât suspectează că o parte a bunurilor au fost utilizate sau apropriate prin infracțiuni.

De un timp, războiul asupra banilor lichizi a mocnit ascuns după ușile închise ale guvernului, și – deși oficialii preferă să pretindă în continuare că urmărirea bunurilor este justificată de falsificare, terorism și spălarea banilor – de fapt, valuta fizică facilitează piața neagră și tranzacțiile netaxate, iar, în mod imperativ în Statele Unite, nu poate fi însușită sub confiscarea civilă la fel de ușor precum banii tranzacționați digital.

Caracterizat ca un efort de “a extinde prohibiția asupra spălării banilor”, proiectul de lege reduce sever dreptul de a călători liber, fără impedimente necuvenite, din moment ce călătorii cu peste 10.000 $ – chiar și deținuți digital, precum sub formă de Bitcoin – trebuie să depună o declarație.

Nesupunerea la această lege tiranică – incluzând nedepunerea declarației menționate mai sus – ar atrage penalități caracterizate unei dictaturi: confiscarea tuturor bunurilor, nu numai cele neraportate, și o condamnare de până la zece ani de închisoare.

Pentru a clarifica, Statul dorește să i se acorde permisiunea de a-ți confisca toate bunurile – conturi bancare, inclusiv casete de valori, carduri preplătie, carduri cadou, telefoane preplătite, cupoane preplătite, valute digitale, totul – chiar dacă sunt omise din neglijență.

Luând în considerare că bunurile digitale îl urmează pe un individe oriunde acesta ar călători, un portofoliu de valută digitală trebuie teoretic să fie raportat oricând acea persoană ar părăsi Statele Unite.
Desigur, legislația de fapt doar modifică legi deja considerate dictatoriale – chiar și acum, nedepunerea declarației duce nu doar la confiscare, ci și o sentință de până la 5 ani dupa gratii.

“Și ca și cum asta nu ar fi de ajuns, proiectul de lege le conferă autoritatea să te supună la supraveghere și interceptarea convorbirilor telefonice sau prin email, etc. dacă au suspiciunea că ai putea transporta ‘instrumente monetare’ în exces”, relatează Simon Black de la SovereignMan.com

“De obicei, autoritatea de interceptarea convorbirilor este rezervată pentru infracțiuni majore precum răpire, trafic cu persoane, fraudă, etc.”

“Iar acum putem adăuga la această listă și cash-ul.”

Dar nu ar fi doar statul urmărindu-ți fiecare tranzacție, din moment ce toți comercianții care vând cartele cadou sau preplătite ar fi nevoiți să le raporteze de asemenea.

Mai rău – și în sfidare față de structurile curente legate de valuta digitală – guvernul dorește să includă cumva și emitenții de valută digitală în schema sa de spionaj.

Conform legislației, relatează Smaulgold.com, Secretarul de Securitate Internă și Comisarul pentru Vame și Protecția Granițelor Statelor Unite ar trebui, în 18 luni de la promulgarea legii, să creeze o “strategie de protecția a granițelor să interzică și să detecteze dispozitivele de acces preplătit, valutele digitale, sau alte instrumente asemănătoare, la trecerile de frontieră și alte porturi de intrare în Statele Unite, inclusiv o evaluare a infrastructurii necesare de implementare a strategiei […]

“Obligația de a declara sume de peste 10.000 de dolari în orice formă s-ar afla, există indiferent dacă funcționarii vamali au sau nu o modalitate de a detecta astfel de valori. Din moment ce monedele digitale călătoresc cu titularul [oriunde], trebuie declarat întregul portofoliu cripto de fiecare dată când titularul intră în S.U.A.”

Calătorii în posesia bunurilor, metalelor prețioase și conturi în excedent a 10.000 de dolari deținute în afara Statelor Unite, nu ar fi nevoiți să le declare guvernului – probabil lăsând o opțiune celor circumspecți față de autoritățile lipsite de scrupule.

Deși guvernul insistă că ‘Dacă n-ai nimic de ascuns, n-are de ce să-ți fie teamă’, Actul pentru Combaterea Spălării Banilor, Finanțării Teroriste, și Falsificării din 2017 dovedește că nu poți ascunde nimic de ghearele sale lacome – iar dacă încerci, poți ajunge într-o cușcă pentru un deceniu, fără un ban după eliberare.

Bine ați venit în America, unde bunurile voastre sunt treaba guvernului, iar libertatea nu este nicidecum gratuită.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Secțiunea 13 a Proiectului de lege 1241 din Senatul SUA prevede implementarea unor măsuri și aparaturi speciale pentru detectarea abuzivă a bunurilor și valorilor persoanelor care trec vama, eliminând total prezumția de nevinovăție și transformând lumea într-o societate de sclavi.

Se fac antrenamente serioase ale societății Big Brother, pentru semnul fiarei, iar până la următoarea etapă: cipul în carne de om, nu mai durează mult.

Iată traducerea Secțiunii 13 a acestui proiect de lege:

SEC. 13. Dispozitive de acces preplătite, valute digitale, sau alte instrumente similare.

(a) În general.—Secțiunea 5312(a) din titlul 31, Codul Statelor Unite, este modificată—

(1) în paragraful (2)(K)—

(A) prin inserarea [sintagmei] “dispozitive de acces preplătite, valută digitală,” după “mandate poștale,”; și

(B) prin inserarea înaintea ultimului punct și virgulă a următoarelor: “, sau orice agent de schimb ori emitent de valută digitală”;

(2) în paragraful (3)(B), prin inserarea [sintagmei] “dispozitive de acces preplătit,” după “livrare,”; și

(3) prin adăugarea la sfârșit a următoarelor:

“(7) ‘dispozitivul de acces preplătit’ reprezintă un dispozitiv electronic sau mijloc, precum un card, placă, cod, număr, număr de serie electronic, număr de identificare mobil, număr de identificare personal, sau oricare alt instrument, ce asigură un portal către fonduri sau valoarea fondurilor plătite în avans și care pot fi recuperabile și transferabile la un anumit punct în viitor.”.

(b) Raportul GAO.—Nu mai târziu de 18 luni de la data legiferării acestui Act, Controlorul General al Statelor Unite va înainta Congresului un raport despre—

(1) impactul amendamentelor din subsecțiunea (a) asupra aplicării legii, industria de acces preplătit, consumatorii; și

(2) implementarea și aplicarea regulii finale intitulată “Reglementarea Actului Secretului Bancar—Definiții și Alte Reglementări Privind Accesul Preplătit” (76 Fed. Reg. 45403 (19 Iulie, 2011)) de către Departamentul Trezoreriei.

(c) Strategia de protecție a vamelor și granițelor în privința dispozitivelor de acces preplătit.— Nu mai târziu de 18 luni de la data legiferării acestui Act, Secretarul de Securitate Internă, în consultare cu Comisarul pentru Vame și Protecția Granițelor Statelor Unite, va înainta Congresului un raport—

(1) detaliind o strategie de protecție a granițelor să interzică și să detecteze dispozitivele de acces preplătit, valutele digitale, sau alte instrumente asemănătoare, la trecerile de frontieră și alte porturi de intrare în Statele Unite; și

(2) ce include o estimare a infrastructurii necesare pentru a implementa strategia detaliată în paragraful (1).

Înțelegem astfel că va fi modificat Codul Statelor Unite, acțiunile având repercursiuni asupra tuturor instituțiilor financiare, îngrădind libertatea și cedând totul guvernelor totalitariste Big-Brother.

Conform law.cornell.edu, termenul de instituție financiară reprezintă:

(a) O bancă asigurată (precum este definită în sectiunea 3(h) a Actului Asigurării Depozitului Federal ( 12 U.S.C. 1813(h));

(b) O bancă comercială sau societate fiduciară;

(c) Un banker privat;

(d) O agenție sau ramură a unei bănci străine în Statele Unite;

(e) Orice uniune de credit;

(f) O casă de economii;

(g) Un broker sau agent de schimb înregistrat la Comisia de Titluri de Valoare și Schimb conform Actului de Schimb a Titlurilor de Valoare din 1934 ( 15 U.S.C. 78aet seq.);

(h) Un broker sau agent de schimb în titluri de valoare;

(i) Un banker de investiție sau companie de investiție;

(j) O casă de schimb valutar;

(k) Un emitent sau furnizor de cecuri de călătorie, cecuri, mandate poștale, sau alte instrumente similare;

(l) O companie de asigurare;

(m) Un comerciant de bijuterii, metale sau pietre prețioase;

(n) O companie de creditare sau finanțare;

(o) Un expeditor de bani autorizat sau oricare altă persoană care se implică într-o activitate comercială în transmiterea de fonduri incluzând orice persoană ce se implică într-un sistem de transfer monetare informal sau orice rețea de persoane care se implică într-o activitate comercială de facilitarea transferului monetar domestic sau internațional în afara sistemului de instituții financiare convenționale;

(p) O întreprindere ce desfășoară comercializarea de vehicule, inclusiv automobile, avioane, sau bărci;

(q) Orice întreprindere sau agenție ce se implică în orice activitate ce este determinată de Secretarul Trezoreriei, prin reglementare, a fi o activitate ce este similară, în legătură cu, sau substitutivă oricărei activități pe care orice întreprindere descrisă în acest paragraf este autorizată să o desfășoare; ori

(r) Orice altă întreprindere desemnată de Secretar ai cărei tranzacții monetare au un grad ridicat de utilitate în materii penale, de taxare, sau de reglementare.

Restricționarea banilor cash se află pe lista imediată a agendei elitelor. Au fost luate măsuri severe pe toate meridianele. Iată doar câteva exemple:

Lucrurile au luat-o cu desăvârșire razna:

Cititți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Noutatea ar fi introducerea declararii valutei digitale… cam greu sa o declari ca nu e intr-un loc dintr-o tara… de fapt nu e deloc ci se fraieresc unii pe altii in timp ce organizatorii isi “trag” valori reale, aur, proprietati….
    Declararea depairii limitei de 10.000 de dolari exista de decenii – nu e ceva ciudat, banii sint proprietatea cuiva iar folosinta este doar permisiune asa ca “stapanul” vrea sa stie unde si cum se plimba proprietatea sa. Ce sa facem? Nu putem tipari bani personali si sa-i transportam unde vrem, nu-i asa?
    ———
    PS: ce ar trebui sa inteleaga cititorul neinitiat in engleza cand citeste “apropriat”?
    Ca “apropiat” nu se … potriveste iar sensul de “potrivit… de asemenea, nu se potriveste.
    Din textul “…o parte a bunurilor au fost utilizate sau apropriate prin infracțiuni”, pentru “appropiate by” s-ar traduce in “folosite pentru” (ceea ce repeta ceva descris, “au fost utilizate”!) ori “destinate/pregatite pentru” ori “distribuite/alocate din”… infractiuni.
    (http://hallo.ro/dictionar-englez-roman/appropriate )

  2. APROPRÍA, apropriez, vb. I. Tranz. 1. A-și însuși un lucru (străin). 2. A face ca un lucru să fie potrivit pentru un anumit scop. [Pr.: -pri-a] – Din fr. approprier, lat. appropriare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button