X

Mii de oameni au demonstrat pentru LEGALIZAREA căsătoriilor între persoane de ACELASI SEX în Irlanda de Nord:,,Iubirea este un Drept al Omului”

de null
https://i0.1616.ro/media/2/2701/33639/17065494/1/belfast-tw.jpg?width=860
Mii de persoane au demonstrat sâmbătă după-amiază pe străzile din Belfast, pentru a cere guvernanţilor nord-irlandezi să se alăture deciziei de legalizarea a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, care este deja în vigoare în Marea Britanie. În Irlanda de Nord, legalizarea căsătoriilor homosexuale a fost blocată de unioniştii de la DUP, care sprijină Guvernul May, scrie Reuters.

Partidul Unionist Democrat (DUP) se numără printre cele mai social conservatoare formaţiuni politice din Europa şi a blocat în repetate rânduri legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, deşi sondajele de opinie demonstrează că alegătorii susţin o asemenea acţiune în Irlanda de Nord.

”Este absolut ridicol că noi suntem trataţi diferit faţă de toţi ceilalţi de pe insule. Dinozaurii de la DUP neagă egalitatea şi drepturile omului”, a declarat o locuitoare din Belfast.

Mii de persoane au demonstrat sub drapele ale comunităţii LGBT şi în spatele unor bannere cu mesajul: ”Iubirea este un Drept al Omului”.

De asemenea, acest marş are loc la doar două zile după ce parlamentarii germani au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în ciuda opoziţiei personale a Angelei Merkel.

Republica Irlanda este una dintre cele mai conservatoare ţări europene din punct de vedere social, iar femeile nu au acces la avort din cauza opoziţiei Bisericii Catolice de la Dublin. Însă, alegătorii au votat covârşitor în urmă cu doi ani pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Irlanda.

Politicile sociale ale unioniştilor nord-irlandezi au ajuns în atenţia publică după ce conservatorii au semnat un acord bazat pe ”încredere şi livrare de voturi” cu DUP, pentru a menţine la putere Guvernul May.

Irlanda de Nord are unele dintre cele mai restrictive legi anti-avort din Europa.

DUP se opune vehement uşurării accesului la avort pentru femeile nord-irlandeze, care nu pot recurge la întrerupere de sarcină nici măcar în caz de viol sau incest. De asemenea, unioniştii nord-irlandezi au blocat prin veto legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, pentru a ”proteja” comunităţiile religioase din Irlanda de Nord.

Însă, un politician unionist şi-a exprimat îndoiala că DUP va avea puterea să blocheze în continuare prin veto o asemenea decizie, având în vedere rezultatele proaste înregistrate în alegerile regionale din martie, care nu au fost testate până în acest moment de către susţinătorii LGBT, pentru că DUP şi Sinn Fein nu au reuşit să ajungă la un acord de co-guvernare la Stormont.

Sinn Fein încearcă să obţină un acord pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, ca parte a negocierilor cu DUP.

”Vedem paralele cu situaţia de acum 25 de ani şi cu sectarismul, care ne făcea să credem că prostestanţii şi catolicii sunt din specii diferite. Am parcurs un drum lung de atunci şi de asta ar trebui să avem egalitate în mariaj”, a declarat pastorul Charles Kenny, care a luat parte la demonstraţia din Belfast.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

ISAIA

Capitolul 5, 16-25

,,Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar! Vai de cei care sunt înţelepţi în ochii lor şi pricepuţi după gândurile lor!”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Excelent citatul din Isaia!

    Spune TOT!

    N-ați scris și voi pe-aici, în profeții că, TOTUL SE VA UMPLE DE ANTIHRIST?
    Duhul lui lucrează deja în lume, și lumea îl îmbrățișează…mai mult, protestează împotriva trupului lor, a sufletului lor, făcându-se pricină de SMINTEALĂ pentru cei de lângă ei, și cei mai mici ca ei!

  2. Iarăși, citeam pe alt blog (încă drag mie…) citând pe preotul care-a zis că, cei care lucrează în sensul duhului antihristic, au deja pecetea lui (deocamdată nevăzută) pe fruntea lor (prin ceea ce gândesc), și pe mâna lor (pornind de la pana de scris, până la fapta propriu-zisă)!

    ȘI ÎȘI MAI ZIC că ar fi CREȘTINI!

    Cum au făcut duminică, cei de la Cluj!
    Or spune la spovedanie (dacă se duc…) că au mărșăluit ca bezmeticii pentru așa-ceva?
    Oare, în mintea lor, având copii adolescenți sau gata de-nsurat/măritat, le-ar place să vină cu ”mirese” de același sex?
    Sau, să fie atât de alunecoși și de perverși încât să afirme răspicat că sunt bisexuali….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button