X

Oficialii orașului East Lansing din Michigan au ELIMINAT un FERMIER de pe piața locală după ce s-a exprimat pe Facebook că NU este de acord cu CĂSĂTORIILE GAY, considerând căsătoria uniunea unui bărbat și a unei femei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocații ADF reprezintă un fermier de familie din Michigan în provocarea față de politica orașului care l-a eliminat de pe piața agricultorilor pentru credințele sale. 

LANSING, Michigan – Avocații Alianței pentru apărarea Libertății, reprezentând un agricultor ecologic din Michigan, au intentat miercuri un proces la Curtea Federală împotriva administrației orașului East Lansing, după ce oficialii i-au înlăturat afacerea de familie de pe piața locală a agricultorilor, unde a făcut afaceri începând cu 2010. El crede că căsătoria este uniunea unui bărbat și a unei femei. Fermierul vrea să poată vinde alimente tuturor, dar orașul îl împiedică să facă acest lucru pe piața agricultorilor.

Este vorba despre o politică de „orientare sexuală” neconstituțională, ilegală și complexă, pe care oficialii orașului au adoptat-o în mod special pentru a-l restricționa pe Steve Tennes și în general fermele Country Mill – din care face parte livada famliei sale – doar pentru că a postat pe Facebook credința sa în căsătoria biblică. Guvernantii orașului au făcut asta chiar dacă Tennes, familia lui și livada lor se află în Charlotte, la 22 de mile (/ 35 km) de East Lansing, în afara granițelor orașului / zonei …și astfel dincolo de jurisdicția sa.

„Tot ce vrea Steve să facă e să-și vândă produsele oricui vrea să cumpere, dar mai marii / guvernanții orașului nu  îl lasă”, a spus Kate Anderson, avocat al ADF.

„Oamenii credinciosi, ca și familia Tennes, ar trebui să fie liberi să trăiască și să lucreze în conformitate cu convingerile lor, fără teama de a-și pierde mijloacele / modalitatile de trai. Faptul că guvernul poate închide o fermă familială doar din cauza viziunilor religioase pe care le exprimă cineva pe Facebook – refuzându-i dreptul de a deține o licență de afaceri și de a servi produse proaspete tuturor oamenilor – denotă faptul că niciun american nu este cu adevărat liber.”

„Americanii au avut mereu libertatea de a crede și de a-și exprima credința. Acest proces cere pur și simplu instanței să respecte acea libertate pentru un agricultor catolic, care ar trebui să fie liber să-și vândă produsele fără coerciție, discriminare sau intimidare din partea guvernului din cauza convingerilor sale despre căsătorie”, a adăugat directorul adjunct al ADF, Jeremy Tedesco.

„Orașul trebuie să respecte libertatea protejată de constituționalitate a lui Steve de a-și exprima convingerile religioase pe site-urile sociale, fără a fi obligat să renunțe la dreptul de a participa pe piață.”

După ce au văzut postul lui Tennes de pe Facebook din 24 august 2016, oficialii orașului au insistat până la a-l obliga să iasă de pe piața agricultorilor. În primul rând, au încercat să-l preseze, spunând că fermele din țară nu doresc ca ferma sa să participe la piața programată în duminica următoare, că au primit plângeri cu privire la postul lui Tennes și că mai multe proteste vor avea loc dacă fermele de la Mill Farm vor continua să participe pe piața locală. Aceștia au cerut fermei lor să se retragă imediat, dar Tennes a perseverat și a continuat să servească clienții pieței. Până la urmă acele „proteste programate” nu au avut loc niciodată.

Când Tennes a postat ceva online despre credințele sale din nou, în decembrie 2016, după închiderea sezonului de piață, oficialii au decis că expresia sa a fost în conflict cu viziunile despre căsătorie ale orașului East Lansing și politica sa privind orientarea sexuală. Dar, pentru că acea politică era specificată expres în metodele de guvernare ale orașului privind relațiile umane și nu a putut fi aplicată împotriva fermelor agricole, funcționarii au elaborat o nouă politică, ocolind limitele jurisdicționale în conformitate cu legea Michigan, pentru a-l expulza pe Tennes și ferma sa de pe piața agricultorilor, ca pedeapsă pentru opiniile / optiunile sale.

Politica impune vânzătorilor să accepte și să respecte „ordonanța privind relațiile umane și politica publică aplicabilă împotriva discriminării în timp ce aceștia se află pe piață și ca practică generală în afaceri”. Ordonanța face să devină ilegală „indicarea de către patronaj sau de către o persoană individuală că într-un loc de cazare publică … este … nedorită sau inacceptabilă prezenta unei persoane pe baza orientării sexuale, a identității de gen sau expresie…” și altele. Cu toate acestea, nu definește „discriminarea” sau niciunul dintre termenii-cheie care ar reglementa aplicabilitatea.

Bazându-se pe noua politică și ca răspuns la cererea de exploatare a fermelor de pământ pentru piața agricolă din 2017, oficialul l-a informat pe Steve prin scrisoare că nu respectă această politică și că, prin urmare, orașul îi interzice să participe. Anunțul a fost inclus ca atașament la postarea de pe Facebook a lui Steve din luna decembrie, ca dovadă, cu toate că postarea este despre libertatea de exprimare protejată constituțional, iar fermierii de la Country Mill nu au refuzat niciodată un client pe baza orientării sexuale.

Plângerea făcută în procesul Land Mill Farms versus City of East Lansing, pe care avocații ADF au depus-o la Curtea Districtuală din Districtul de Vest din Michigan, explică modul în care politica orașului a încălcat garanțiile constituționale privind libertatea de exprimare, libertatea religioasă și protecția egală în fața legii. Aceasta solicită instanței să restaureze libertățile constituționale de protejare a fermelor țării și să prevină o încălcare a legii de guvernare care este in vigoare in Michigan.

Prin chemarea în judecată se solicită instanței să se oprească politica discriminatorie, să o declare ilegală și neconstituțională și să se acorde daune nominale și compensatorii, astfel încât întreprinderile Tennes și Mill Farms să poată servi din nou pe toți clienții de pe piața agricultorilor.

  • Ghid de pronunție: Tedesco (Teh-DESS’-koh)

Alianța Apărării Libertății este o organizație juridică non-profit care creează alianțe și care susține dreptul oamenilor de a-și exprima liber credința.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button