X

Lupta pentru Roșia Montană continuă: Gabriel Resources cere României despăgubiri de 4,4 miliarde dolari

de null
http://www. living-being.com/wp-content/uploads/2013/09/Rosia-Montana.jpg

Gabriel Resources Ltd. va solicita Romaniei despagubiri in valoare de 4,4 miliarde de dolari in procesul de arbitraj, drept compensatii pentru pierderile pe care sustine ca le-a suferit in urma nedemararii proiectului exploatarii aurifere de la Rosia Montana.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cerea va fi depusa vineri la un tribunal arbitral constituit auspiciile Centrului International al Bancii Mondiale pentru reglementarea disputelor legate de investitii (ICSID), afirma compania, intr-un comunicat de presa. O decizie nu este asteptata inainte de toamna anului 2019.

In vara anului 2015, Gabriel Resources Ltd. a anuntat ca a depus o cerere de arbitraj in fata World Bank’s International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID) impotriva Romaniei.

Compania acuza Romania ca, „prin actiunile si lipsa de actiuni”, a blocat implementarea proiectului de exploatare miniera fara nicio compensatie si a cauzatpierderi semnificativepentru Gabriel Resources.

Societatea Rosia Montana Gold Corporation este controlata de compania canadiana Gabriel Resources, care detine 80,69% din actiuni. In spatele Gabriel Resources sunt nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button