X

GERMANIA pierdută: A uitat Angela Merkel de „binele copiilor” și s-a aliat căsătoriilor HOMOSEXUALE?

de null
http://static. euronews.com/articles/375203/684x384_375203.jpg

Angela Merkel a renutat, luni seara, la opozitia fata de casatoriile gay in Germania, in momentul in care partidul sau conservator este supus unei presiuni in crestere pe marginea acestui subiect, inaintea alegerilor parlamentare din septembrie, scrie AFP.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Intr-un interviu acordat revistei Brigitte, cancelarul s-a declarat deschis, pentru prima oara, pentru un vot in functie de „constiinta” deputatilor germani in ceea ce priveste casatoria persoanelor de acelasi sex.

„As dori sa orienteze discutia intr-o directie care tine de decizia de constiinta, mai degraba decat sa vrei sa impui ceva”, a declarat ea.

Este vorba de o schimbare semnificativa de pozitie a cancelarului, care in 2013 si-a exprimat opozitia, invocand temeri legate de „binele copiilor” cuplurilor homosexuale.

Pana in prezent, CDU s-a opus legalizarii casatoriilor gay, pentru a nu leza aripa cea mai conservatoare a electoratului sau si pentru a nu intra in conflict cu aliatul sau bavarez, Uniunea Crestin-Sociala (CSU), foarte traditionat in ceea ce priveste astfel de subiecte.

Pronuntandu-se in favoarea unui vot liber al deputatilor, Merkel deschide astfel calea unei posibile legalizari in viitoarea legislatura.

Toate partidele reprezentate in Bundestag, cu exceptia CDU, fac campanie pentru casatoriile gay. Angela Merkel este cotata favorita pentru obtinerea celui de-al patrulea mandat de cancelar, dar va avea nevoie de un aliat la guvernare.

Germania face parte dintre rarele tari occidentale care nu au legalizat inca casatoriile gay. Din 2001, o uniune civila ofera aceleasi drepturi, cu exceptia celor fiscale.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Dar există și următoarea știre: Angela Merkel a votat impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex: “Casatoria e intre o femeie si un barbat”

Cancelarul german Angela Merkel a votat impotriva casatoriei intre persoanele de acelasi sex, pentru ca, spune ea, “casatoria este intre un barbat si o femeie'”.

Cu toate ca s-a impotrivit acestei legi, Bundestagul a votat pentru legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, cu 393 de voturi pentru, iar cancelarul german a declarat ca spera ca miscarea sa imbunatateasca coeziunea sociala, potrivit TheIndependent.

“Pentru mine, casatoria in legea germana este casatoria intre un barbat si o femeie, si de aceea nu am votat in favoarea acestei legi astazi”, a spus Merkel.
 “Sper ca votul de astazi nu doar sa promoveze respectul intre opinii diferite, dar sa aduca mai multa coeziune sociala si pace”, a mai spus cancelarul german.

Angela Merkel a votat impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex: “Casatoria e intre o femeie si un barbat” A.L. vineri, 10:57  663  0  0 Comenteaza Cancelarul german Angela Merkel a votat impotriva casatoriei intre persoanele de acelasi sex, pentru ca, spune ea, “casatoria este intre un barbat si o femeie'”. Cu toate ca s-a impotrivit acestei legi, Bundestagul a votat pentru legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, cu 393 de voturi pentru, iar cancelarul german a declarat ca spera ca miscarea sa imbunatateasca coeziunea sociala, potrivit TheIndependent.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button