X

STATUL isi considera legile MAI BUNE dacat cele ale lui DUMNEZEU. Prim-ministrul Suediei: vom OBLIGA preoții să CUNUNE HOMOSEXUALII

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Prim-ministrul Suediei a declarat că toți preoții trebuie să fie obligați să oficializeze cununia între homosexuali, în caz contrat trebuie să plece.

Prim-ministrul suedez, Stefan Lofven a sugerat că toți preoții ai Bisericii Suedeze trebuie să fie obligați să cunune cuplurile de gay, în pofida poziției Bisericii Luterane prin care membrii clerului trebuie să dispună de dreptul să refuze cununia persoanelor de același sex.

„Căsătoriile” între persoane cu preferințe homosexuale au fost legalizate în Suedia în anul 2009, însă preoților le-a fost rezervat dreptul să refuze efectuarea ceremoniei de cununie, conform legislației naționale..

Acest lucru s-ar putea schimba, sugerează în comentariul său despre rolul preoților în societate oferit de Lovfen unei reviste bisericești.

Prim-ministrul a declarat în cadrul interviului că „preoții care refuză să cunune cuplurile homosexual trebuie să-și caute o altă vocație”.

„Noi, social-democrații lucrăm pentru a ne asigura că toți preoții vor cununa toate persoanele, inclusiv cuplurile homosexuale”, a declarat Lofven în interviul oferit revistei Kyrkans Tidning.

„Vedem aici o paralelă cu medicul care refuză să efectueze avortul. Dacă activați în calitate de medic și refuzați să efectuați un avort, poate că ar trebui să vă căutați o altă ocupație… Același lucru e valabil și pentru preoți”, a declarat el.

Documentele oficiale ale bisericii spun că ceremoniile religioase sunt oferite atât heterosexualilor, cât și homosexualilor.

Deși nu se pronunță împotriva căsătoriilor homosexuale, Biserica Suedeză își menține poziția potrivit căreia niciun preot nu poate fi obligat să oficializeze o cununie între persoanele de același sex.

În interviul oferit, Lofven, care nu este o persoană religioasă, a susținut ingerința politicului în practicele religioase, afirmând că „biserica trebuie să se ridice în favoarea egalității între oameni”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Tarile nordice au fost cumparate de grupul bancherilor jidani din america , soros e doar un executant. Experimentul de acolo e pt exterminarea rasei albe si inlocuirea cu negri si metisi intr-o societate neocomunista.

  2. Asta vrea si statul ateu cu ecumenistii-sarlatani din Romania! De aceea fac si razboi impotriva Bisericii lui Dumnezeu! MASONUL Ciobotea si toti HULIGANII de la conducerea politica vor adopta si la noi, “casatoria” intre cuplurile de gay-poponari. Deja preoti ortodocsi fac “casatorii” mixte, botezul fara afundare ca ereticii, nu mai predic in biserici, fac propagande despre excursii si vot, nu zic nimic despre cei care traiesc fara Taina Cununie, nu mai zic la Ectenie Catehumenilor nimic (cati sunteti chemat, iesiti, si celelalte). Asta este roada ecumenistilor!

    VAI DE NOI! URGIA SI MANIA ESTE APROAPE!

  3. Scarbosenia asta pe fata parca te lasa fara replica. Oricum, un lucru e corect, si anume paralela intre nonmariajele homo si avort. Sunt din aceeasi categorie.
    In alta ordine de idei, nu ar fi normal ca, in spiritul fratietatii, ecumenistii sa riposteze, sa ridice problema asta in CMB sau… “Daca-i ordin de la puterea satanista, cu placere” ? “N-avem ce face, nu ne putem opune…” Parca am mai auzit din astea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button