INEVITABIL: o armata COMUNA europeana sub COMANDA Germaniei

Iun 23, 2017 7890 3 http://bit.ly/2qEVhY0

O armata europeana pare inevitabila, iar in ultimele luni s-a vehiculat ca Germania ar putea conduce o astfel de forta. Luni, un oficial de la Berlin a confirmat necesitatea unei astfel de armate.

Comisarul pentru Fortele Apararii din Parlamentul german (Bundestag), Hans-Peter Bartels, a facut din nou apel la o armata comuna a UE, in contextul ingrijorarilor legate de siguranta data de NATO si al dezorganizarii si fragmentarii structurilor de aparare nationala, relateaza Russia Today..

„In prezent suntem dezorganizati, fragmentati din punct de vedere tehnic si dublam inutil structuri. Nu mai vrem sa mergem pe calea solitara. Nici in Germania, nici in Olanda, nici in Cehia si nici in Italia. In cele din urma, va fi o armata europeana”, a sustinut Bartels, luni.

Inaintea oficialului german, conceptul de armata europeana comuna a fost inaintat si de lideri europeni importanti, inclusiv presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a declarat pentru Die Welt in 2015 ca „o armata comuna europeana ar transmite Rusiei un mesaj clar ca avem intentii serioase cu apararea valorilor europene”.

Declaratiile au fost facute si in contextul in care cancelarul Angela Merkel le-a spus germanilor, in luna mai, ca „trebuie sa ne luam soarta in propriile maini„, trupele germane au fost trimise in numeroase tari, din Lituania pana in Afganistan si Mali, iar liderul de la Berlin a promis ca va acorda mai multi bani Apararii.

Foreign Policy scria, in urma cu o luna, ca Germania isi construieste in tacere o armata europeana sub comanda sa, in care sa se afle si militari din tari mai mici, precum Romania sau Cehia.

Concret, nu se vor alatura fortelor armate germane intreaga armata a Romaniei si intreaga armata a Cehiei si nici nu vor deveni subdiviziuni ale acesteia, insa in urmatoarele luni fiecare tara va integra cate o brigada in fortele armate germane.

Este vorba despre Brigada 81 Mecanizata a Romaniei, care se va alatura Diviziei fortelor de raspuns rapid, in timp ce Brigada de Implementare Rapida a 4-a a Cehiei, care a servit in Afganistan si Kosovo si este considerata varful de lance al armatei cehe, va deveni parte a Diviziei 10 Armate a germanilor. Anterior, doua brigazi olandeze au fost integrate in armata germana.

Insa tarile membre UE inca nu se pun de acord asupra a cum va arata exact o asemenea forta, astfel ca lucrurile au progresat incet.

Spre exemplu, in luna martie, Uniunea Europeana a creat un centru militar comun, care se ocupa insa doar de misiuni de antrenament in Somalia, Mali si Republica Centrafricana, avand un numar extrem de mic de trupe – 30. Au mai fost si alte concepte multinationale regionale, insa fara succes.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “INEVITABIL: o armata COMUNA europeana sub COMANDA Germaniei”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. john
  # 23 iunie 2017 at 11:44

  Cresc provocările la adresa Rusiei
  http://bit.ly/2sxQud1

 2. RomeoB
  # 23 iunie 2017 at 16:55

  Singurele tari din NATO care au armament nuclear sunt Franta si Anglia.
  Germania nu are si nici nu are voie sa produca rachete si arme nuclerare.
  Nu vad cum Franta si Anglia ar ceda Germaniei controlul asupra armelor lor nucleare.

  Poate fi vorba cel mult de o forta conventionala. CARE NU CONTEAZA INTR-UN RAZBOI ADEVARAT.
  Poate doar sa-i provoace pe rusi.

 3. stef
  # 25 iunie 2017 at 1:48

  https://www.youtube.com/watch?v=PXM834UohiM

  This Third Secret of Fatima documentary investigates Russia’s secret weapon and unveils the testimonies and evidence that the Third Secret of Fatima foretells this weapon’s key role in the coming chastisement and the prophesied annihilation of nations. This prophecy has tremendous implications and ramifications which this Third Secret documentary will explore and expound fully: ramifications that will affect everyone. This is one of the very first documentaries to explore this part of the prophecy at this level of depth and this level of quality production level.

Scrie un comentariu

Scroll Up