X

PLANGE ICOANA Cuvioasei Parascheva de la Biserica Târgului – Târgoviste. ,,Icoanele plang atunci cand lumea nu mai plange”

de null

Nenumăraţi credincioşi au trecut pragul Bisericii Târgului din Târgovişte în ultimele trei zile, pentru a se închina la icoana Sfintei Parascheva, deoarece, spun oamenii, pe faţa sfintei au apărut lacrimi. Preotul paroh al lăcaşului de cult spune că este pentru a treia oară când aceeaşi icoană a Cuvioasei lăcrimează.

Vestea s-a răspândit cu repeziciune printre credincioşi, care au venit în număr mare să vadă minunea. În urmă cu 1.000 de ani, în fosta biserică pe ale cărei ruine a fost construită actuala Biserică a Târgului, având hramul principal al Adormicii Maicii Domnului, ar fi fost aduse, pentru o perioadă, moaştele Sfintei Parascheva, mai spune preotul, încercând să găsească o explicaţie.

„Icoana aceasta este a noastră. Cuvioasa este româncă din sudul Dunării, româncă de-a noastră din Tracia. Moaştele sale posibil să fi fost aduse în bisericuţa aceasta înainte de a fi duse în Moldova de către domnitorul Vasile Lupu, care le-a cumpărat cu 300 de galbeni. Icoana a plâns foarte mult luni, am făcut o slujbă, pentru că este Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Este o minune şi Dumnezeu ne transmite un mesaj pe care îl vom decripta prin rugăciune în zilele următoare. A plâns icoana de două ori, atunci când biserica aceasta a trecut prin situaţii grele“, a spus Ion Popa, preotul paroh. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte sunt deocamdată rezervaţi în privinţa „minunii“ şi nu au oferit un punct de vedere.

„Am aflat de la alţi credincioşi de faptul că icoana Sfintei Parascheva lăcrimează. Eram prin oraş cu diferite treburi şi am lăsat totul la o parte şi am venit să mă închin la Biserică. M-am rugat pentru sănătate, pentru pace în lume şi la noi în ţară. Vedeţi foarte bine că politicienii au luat-o razna. Sunt urme de mir. Să dea Dumnezeu să fie un semn bun. Noi ne vom ruga în continuare“, a declarat un credincios

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

https://youtu.be/C9vqRHI76ik

Cei mai mulţi enoriaşi dornici să se închine la icoană sunt din Târgovişte, însă se aşteaptă ca în zilele următoare să ajungă oameni şi din alte localităţi.

„Se văd foarte bine lacrimile de mir. Cred că se întâmplă aşa ceva în zilele acestea, pentru că lumea e atât de schimbată, merge din rău în mai rău. Atunci când lumea nu mai plânge, plâng icoanele. Eu aşa văd lucrurile“, spune un alt credincios.

Înainte de operaţie Luni, în timp ce se ruga pentru sănătate, înainte să meargă la o operaţie, o femeie a observat lacrimile de pe chipul Cuvioasei.
„Când am venit la Biserica era doar doamna de la lumânări. Am vorbit cu părintele la telefon, i-am spus că plec la spital să mă operez pentru că am o tumoră, dar el mi-a spus să mă rog la Sfântă. Rugându-mă, plângeam şi la un moment dat mă uit la icoană şi văd că plângea. Am crezut că bate soarele, dar o doamnă mi-a spus că plânge icoana“, a povestit femeia.

Până se va decide dacă Biserica se va închide pentru renovare sau ce se va întâmpla cu icoana, lăcaşul de cult este deschis în aceste zile pentru creştini, de dimineaţa până seara. Biserica a fost sfinţită în 1654 de Udrişte Năsturel. Ctitoria conservă pietrele de mormânt ale lui Oprea şi Paraschiv, fiii lui Radu căpitanul, ispravnicul lăcaşului, prima fiind încastrată în zidul de sud al edificiului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Păi cum să nu plângă când este înconjurată numai de eretici și ignoranți? Când plânge un Sfânt într-o icoană nu este semn bun pentru acea comunitate. Acesta este un semn la care cei din acea comunitate și nu numai ar trebuii să pună început al pocăinței.

    Se va întâmpla acest lucru? Mă îndoiesc! Cea mai mare pocăință pe care ar putea să o facă acum ar fi în primul rând să caute să afle dreapta credință, și să întrerupă pomenirea ierarhului, căci orice alt fel de pocăință nu îi va folosi la nimic cât timp nu o fac în Dreapta Credință așa cum ne învață Sfinții Părinți.

  2. Hai sa analizam un pic de ce a plans icoana Sfantei Paraschiva.

    A inceput sa planga tocmai in data de 18 iunie, acea zi cu ploaie mocaneasca parca de noiembrie, ziua sinaxei “nepomenitorilor” care se lupta sa demonstreze nestiutorilor cat har exista si cat de valide sunt “tainele” din srl-ul lui Ciobotea.
    De ce a plans tocmai la Targoviste, desi ea este ocrotitoarea Moldovei?
    Probabil pentru ca s-a petrecut ceva de plans in Moldova.
    Va las pe voi sa intuiti ce anume.

    1. D-le Leontescu, va rog nu mai divagati si nu puneti vorbe in gura nepomenitorilor! Nu s-a pomenit despre subiectul har absolut nimic! Este o obsesie a dumitale, in urma unei revelatii cu Gopo (sîc!), asa ca abtineti-va. Ceea ce se straduie toti cei care nu accepta pseudo-sinodul din Creta este sa demonstreze ca este vorba de erezie! Punct! Despre prezenta sau lipsa harului s-au ferit si sfintii sa se pronunte. Mai aveti rabdare, ca bunul Dumnezeu va clarifica si acest lucru. Important este ca oamenii sa se ingradeasca de erezie! Nu trebuie sa le dam ecumenistilor arme impotriva noastra. Sa ne acuze doar de intreruperea pomenirii, caci avem acoperire canonica. Oricum, incep sa se vada roadele la cei ce se adapa din tainele pomenitorilor, chiar declarati anti-ecumenisti. Dar aveti rabdare si nu discreditati aceasta lupta, caci oamenii implicati au depus eforturi foarte mari sa demonteze acuzele de schisma si neascultare puse pe seama nepomenitorilor. Sper sa aveti smerenia necesara si sa tineti cont de sfatul nostru. Doamne, ajută!

  3. Domnule redactor,

    eu nu am ce face pentru ca sunt curios si cercetez sa aflu adevarul despre ceea ce mi se prezinta. Cuvantul HAR exista din greu in Sfanta Scriptura si eu am incercat dupa puterile mele sa aflu despre ce este vorba. Domnul spune cere si ti se va da, cauta si vei afla, nu spune ingroapa sub pres problema.
    Daca Dvs nu sunteti de acord cu revelatiile mele cu Gopo nu e nicio problema. Dar de ce nu jucati corect si nu le supuneti dezbaterii cititorilor daca tot i-ati facut curiosi amintindu-le de Gopo?
    Poate ca eu nu am dreptate, dar articolul meu poate ar initia niste dezbateri intre cititorii de pe portal si din dezbateri poate ar rezulta ceva bun.
    Eu imi asum in intregime acest articol despre Har si Taine In BOR si toate neplacerile comentariilor impotriva, pentru ca consider ca este o problema pe care oamenii trebuie sa si-o puna in momentul de fata. Nu sunt singurul. E ceruta de multi oameni. Si va pot demonstra acest lucru extrem de simplu. Postati-l si veti vedea numarul de oameni interesati.
    In schimb Dvs, vreti sa ascundeti problema sub pres ca nu e momentul. Lalaiala asta va va costa. Din februarie de cand aveti articolul meu, consider ca nu e timp de pierdut. Cu Hristos nu ne jucam.
    PS. Apropo, ultima varianta a articolului are cateva fraze mai slefuite fata de varianta detinuta de Dvs. Daca totusi va hotarati sa-l postati, o puteti face si cu comentariu Dvs ca raspunderea imi apartine in totalitate, dati-mi de stire pe mail si voi trimite varianta upgradatata. Nici acum nu e prea tarziu.

    1. Problema serioasă despre har au tratat-o Sfinții în cel mai serios mod posibil, iar dumitale vii acum cu Gopo? Parcă dorești cu orice preț să ne discreditezi, mai ales dacă ținem cont și de atacurile la adresa teologului Mihai-Silviu Chirilă, postate sub mai multe nume: manole, preotul Tudor, Theodor L. Va rugăm cântați la altă masă, aici nu vă permitem fantasmagorii cu persoanje animate, nici Gopo, nici Michey Mouse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button