X

Otto Warmbier, studentul american care a fost condamnat la 15 ani de muncă forțată în Coreea de Nord, a decedat

de null
http://static3.businessinsider.com/image/594897299a7af51b008b5815-2264/rts8lcy%201.jpg

Studentul american, Otto Warmbier (22 ani), care saptamana trecuta a fost eliberat dupa ce a fost tinut in detentie un an si jumatate in Corea de Nord, a murit, a anuntat luni familia acestuia, potrivit BBC.

„Din pacate, torturile ingrozitoare la care fiul nostru a fost supus in mainile Coreii de Nord ne asigura ca nu era alta iesire decat cea pe care o traim acum”, se arata in mesajul transmis de familia tanarului. Aceasta mai spune ca, atunci cand a fost adus acasa, tanarul era incapabil sa vorbeasca, sa vada si sa reactioneze la comenzi verbale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contractat o forma de botulism, la scurt timp dupa procesul din Coreea de Nord, in martie 2016, si i s-a administrat un somnifer care i-a indus coma. Medicii spuneau ca tanarul a avut pierderi mari de tesut cerebral.

Studentul american a sosit in Statele Unite miercurea trecuta, in coma, dupa un an si jumatate de detentie, el fiind eliberat din motive „umanitare”.

Tanarul a fost arestat in ianuarie 2016, in Coreea de Nord, in timpul unui voiaj organizat de Anul Nou. Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de munca fortata de Curtea Suprema nord-coreeana, dupa ce a marturisit ca a furat un afis cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian in care era cazat. Diplomatia americana a indemnat Phenianul sa-l gratieze, apreciind ca aceasta condamnare era extrem de dura, iar eliberarea studentului a avut loc in urma unor intense eforturi diplomatice.

Relatiile dintre Statele Unite si Coreea de Nord au devenit si mai tensionate dupa intrarea in functie a presedintelui Donald Trump din cauza ambitiilor nucleare nord-coreene interzise de ONU. Phenianul a lansat zeci de tiruri de racheta si a facut doua teste nucleare de la inceputul lui 2016, cu obiectivul de a dezvolta o racheta capabila sa loveasca teritoriul american.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button