X

CEDO CONDAMNA legea propagandei homosexuale din Rusia. Este DISCRIMINATORIE și încurajează HOMOFOBIA, a decis marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Legea propagandei homosexuale din Rusia este discriminatorie și încurajează homofobia, a decis marţi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, informează BBC.  Judecătorii de la Strasbourg apreciază că Rusia a discriminat trei activiști gay care s-au opus legii adoptate în 2013 şi care interzice promovarea homosexualității în rândul persoanelor sub 18 ani.

Cei trei activiști au fost găsiți vinovați pentru că au protestat împotriva legii între 2009 şi 2012, în faţa unei școli secundare, a unei biblioteci pentru copii și a unei clădiri administrative din Sankt Petersburg.

CEDO arată că amenzile aplicate celor trei activiști ruși au încălcat articolul 10  privind libertatea de exprimare și articolul 14 privind interzicerea discriminării din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Curtea a respins afirmația guvernului rus cum că o astfel de lege era necesară pentru a proteja moralitatea.

CEDO a mai constatat că oficialii nu au reușit să demonstreze modul în care libertatea de exprimare privind comunitatea LGBT ar afecta în  mod negativ familiile tradiționale actuale sau le-ar pune în pericol viitorul.

Astfel de legi, au mai spus judecătorii, arată o prejudecată a unei majorități heterosexuale împotriva unei minorități homosexuale.

CEDO a condamnat Moscova la plata unor daune cuprinse între 8.000 şi 20.000 de euro, pentru fiecare activist.

Conform legii din Rusia, persoanele particulare care promovează comportamentul homosexual în rândul minorilor vor plăti amenzi de până la 5.000 de ruble, aproximativ 67 de lire sterline sau 85 de dolari, în timp ce oficialii riscă să plătească de 10 ori mai mult. Întreprinderile și școlile pot fi amendate cu sume până la 500.000 de ruble.

Homosexualitatea a fost decriminalizată în Rusia în anul 1993, dar prejudecățile împotriva homosexualilor sunt încă puternice, scrie BBC.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button