X

Ancheta romano-franceza derulata impotriva traficului de minori si a hotilor de buzunare din taberele de tigani de la Paris

de null

Autorităţile române şi franceze derulează o anchetă împotriva hoţilor de buzunare români care, în ultimii ani, au comis nenumărate furturi de buzunare în Paris.  Peste 100 de copii din Iaşi ar fi fost trimişi în ultimii ani, de proprii părinţi, pentru a fura din Paris, adunând astfel 600.000 de euro. Atacau în special turiştii şi se mobilizau exemplar la evenimentele de amploare.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La Iaşi, procurorii ieşeni au mobilizat o adevărată armată de forţe de ordine pentru a intra în cartierul din care provin copiii infractori: Păcureţi.

Peste 300 de jandarmi şi poliţişti au participat la percheziţii derulate de DIICOT Iaşi, zeci de persoane de etnie romă, dar şi de copii, fiind audiaţi la DIICOT în acest caz. Şase persoane, Aurel Gândac, Gheorghe Drugu, Spania Sănătescu, zisă „Anglia”, Marius Roman, Somna Bobocel şi Norica Leonte au fost reţinute de anchetatori, alte câteva zeci fiind vizate de autorităţi.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, pe raza municipiului Iaşi, s-a constituit un  grup infracţional organizat care a  acţionat pe linia traficului de minori constând în exploatarea unor minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau determinaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de către membrii grupului,  proprii părinţi ai minorilor”, au precizat procurorii.

Membrii grupării au acţionat în anii anteriori în state din vestul Europei, respectiv Spania, Franţa, Belgia unde s-au ocupat cu furturile din buzunare, context în care unii dintre ei au făcut obiectul unor proceduri judiciare. Începând din anul 2015 aceştia s-au retras în ţară unde au pus la punct reţeaua de hoţi din buzunare, compusă din proprii copii minori, speculând faptul că aceştia nu răspund penal şi în acest mod se obţin venituri consistente, în paralel în mod personal au efectuat deplasări în străinătate unde au comis în mod direct sau au coordonat alţi copii ai lor majori în comiterea de furturi din genţi sau buzunare, cu predilecţie Franţa, susţin procurorii.

Mărturia unui ofiţer francez

„Minorii victimă au fost instruiţi de către părinţi asupra modului în care să comită furturile, să plaseze bunurile sustrase şi să părăsească locul comiterii faptelor pentru a nu fi prinşi, cercetările efectuate au evidenţiat o strănsă legătură între părinţi şi minori. Victimele au perceput în mediul familial ca un fapt normal săvârşirea de furturi şi predarea familiei a bunurilor sustrase. S-a constatat că aceştia au susţinut în unele cazuri faţă de lucrătorii de poliţie, care i-au prins în flangrant sau identificat ca autorii ai faptelor de furt, că sunt trimişi de către părinţii lor să fure şi să aducă acasă bunuri sau bani pentru a întreţine întreaga familie care este compusă din număr mare de membrii, inclusiv majori care nu prestează activităţi legale aducătoare de venituri. Prin neasigurarea condiţiilor necesare traiului zilnic, majorii au ajuns să îi forţeze pe minori să fure, aducându-i practic într-o stare de sclavie”, au mai precizat procurorii DIICOT Iaşi.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button