VIDEO: Un avion aparținând forțelor guvernamentale siriene a fost doborât de un avion al coaliției conduse de SUA. Rusia a anunţat luni că suspendă acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria

Iun 20, 2017 6114 0 http://bit.ly/2HaksNi
de Redacţia OrtodoxINFO

https://suwalls.com/aircraft/boeing-f-a-18e-super-hornet-above-the-clouds-50875/

Conflictele s-au intensificat, trupe susținute de marile puteri au început duminică, 18 iunie, lupte grele. Iranul a lansat pentru prima dată atacuri cu rachete cu rază medie, informează Sputnik.

  • Prima premieră, un avion Suhoi 22, de fabricație rusească, aparținând forțelor guvernamentale siriene, a fost doborât de un avion al coaliției conduse de SUA.

„Un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe în apropierea combatanților susținuți de coaliție, la sud de Raqqa, și, în virtutea regulilor noastre de angajare și legitimă apărare, (…) aparatul a fost imediat doborât de un avion american F/A-18E Super Hornet”, se precizează într-un comunicat al comandamentului coaliției.

Conform sursei citate, în cusul zilei de duminică, alianța „arabo-kurdă” susținută de SUA a atacat forțele guvernamentale siriene în provincia Raqqa, din nordul Siriei.

  • S-a înregistrat o a doua premieră, un atac cu rachete al Gardienilor Revoluției, armata de elită a Iranului. Atacul a fost lansat din vestul Iranului, mai multe rachete lovind baze teroriste din regiunea Deir Ezzor din Siria, controlată Statul Islamic.

„Rachete cu rază medie de acțiune au fost trase din provinciile Kermanshah și Kurdistan. Un mare număr de teroriști au fost uciși, iar echipamentele și armele lor au fost distruse”, se afirmă în comunicatul Gardienilor Revoluției, transmite Agerpres.

Tot pe Sputnik putem citi la aricolul Pericol în Siria: ciocniri cu americanii, avion rusesc doborât, atac iranian!. următoarele:

Gardienii Revoluției au declarat că aceste tiruri cu rachete sunt represalii la atentatele comise pe 7 iunie la Parlamentul și la mausoleul ayatolahului Khomeini din Teheran. Atentatele s-au soldat cu 17 morți și au fost revendicate de Statul Islamic.

Deși Iranul luptă în Irak și Siria alături de trupele guvernamentale ale celor două țări contra grupărilor rebele și jihadiste, atacul pornit de pe teritoriul iranian este o premieră. Este de presupus că puternica armată iraniană va folosi și alte baze sau poziții pentru a trage asupra locațiilor islamiștilor și rebelilor din Siria, unii dintre aceștia fiind susținuți de coaliția condusă de SUA.

Cei de la Antena 3, prin articolul Rusia anunță că va doborî orice avion care survolează zonele din Siria în care operează ne-au informat că Ministerul Apărării din Rusia a anunţat luni că suspendă începând din 19 iunie acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria.

TASS a relatat la rândul său că Ministerul Apărării rus va considera ţinte orice fel de aparate de zbor care survolează zonele din Siria în care operează forţele aeriene ruse. Agenţia de presă citată a mai informat că Ministerul Apărării rus a anunţat că Statele Unite nu au folosit canalul de comunicare cu Rusia înainte de a doborî un avion aparţinând regimului de la Damasc.

Totodată, ministrul de externe adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov, a calificat luni doborârea avionului sirian de către SUA drept „un act de agresiune şi de susţinere a terorismului”.

Nu este pentru prima oară când Rusia suspendă acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria. Rusia a mai suspendat acest acord şi la începutul lunii aprilie, după ce nave americane din Mediterana au lansat 59 de rachete Tomahawk asupra bazei de aviaţie Shayrat din centrul Siriei, de unde serviciile de informaţii ale SUA afirmau că ar fi decolat avioanele care au comis un atac chimic la Khan Shaykhun (provincia Idlib), soldat cu cel puţin 86 de morţi.

În Siria era în vigoare din octombrie 2015 un protocol între aviaţiile militare americană şi rusă, cu reguli pentru evitarea incidentelor. Ambele forţe aeriene efectuează misiuni de bombardament asupra poziţiilor Statului Islamic. Memorandumul bilateral recomanda utilizarea de către piloţi a unor frecvenţe radio comune şi preconiza crearea unei linii secundare de comunicaţii la sol.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up