Incendiu de PROPORTII în Portugalia: cel puțin 57 de MORTI

Iun 19, 2017 3917 0 http://bit.ly/2H9cHqE

Incendii devastatoare de vegetaţie în Portugalia – cele mai mari din ultimele decenii. Cel puţin 57 oameni au murit. Aproximativ 60 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniţi.

Actualizare 12:25. Numărul persoanelor decedate a crescut la 57, a anunțat poliția portugheză în urmă cu puțin timp. Alte aproape 60 de persoane au fost rănite.

Actualizare 11:45. Bilanțul deceselor a crescut la 43 de morți.

Focul a izbucnit într-o zonă muntoasă, la 200 de kilometri de Lisabona, iar canicula şi vântul puternic au înteţit şi răspândit flăcările.

Potrivit autorităţilor, 16 dintre victime erau în maşini şi mergeau pe drumul naţional care trecea prin pădure, când au fost surprinse de flăcări şi nu au mai putut să se salveze.

„Din păcate pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce priveşte incendiile de pădure”, a spus premierul Antonio Costa, potrivit News.ro.

Sute de pompieri intervin, ajutați de autospeciale, dar deocamdată nu au reuşit să controleze focul. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars şi case din regiune.

Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât meteorologii au emis atenționări de temperaturi extrem de ridicate în această perioadă.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up