X

Incendiu de PROPORTII în Portugalia: cel puțin 57 de MORTI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Incendii devastatoare de vegetaţie în Portugalia – cele mai mari din ultimele decenii.  Cel puţin 57 oameni au murit. Aproximativ 60 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniţi.

Actualizare 12:25. Numărul persoanelor decedate a crescut la 57, a anunțat poliția portugheză în urmă cu puțin timp. Alte aproape 60 de persoane au fost rănite.

Actualizare 11:45. Bilanțul deceselor a crescut la 43 de morți.

Focul a izbucnit într-o zonă muntoasă, la 200 de kilometri de Lisabona, iar canicula şi vântul puternic au înteţit şi răspândit flăcările.

Potrivit autorităţilor, 16 dintre victime erau în maşini şi mergeau pe drumul naţional care trecea prin pădure, când au fost surprinse de flăcări şi nu au mai putut să se salveze.

„Din păcate pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce priveşte incendiile de pădure”, a spus premierul Antonio Costa, potrivit News.ro.

Sute de pompieri intervin, ajutați de autospeciale, dar deocamdată nu au reuşit să controleze focul. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars şi case din regiune.

Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât meteorologii au emis atenționări de temperaturi extrem de ridicate în această perioadă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button