2:12 pm - luni, 26 iunie, 2017

Au venit căldurile, se dezbracă fetele

acum 1 săptămână 15212 vizualizări 5 comentarii https://goo.gl/hLXeDG

Foto: http://www.buna-vestire.net/2015/02/diavolul-desfraului.html

Era o cantare cu versurile astea, a formatiei body&soul, la moda acu circa niste ani. Intre timp, fetele se dezbraca din ce in ce mai mult, din ce in ce mai multe si de la varste din ce in ce mai mici. Si astfel, ne stricam la maxim.

Fericitul Filothei Zervakos, sfantul ucenic al Sfantului Nectarie de Eghina, vorbeste despre unul din semnele apropierii sfarsitului despre care…. se vorbeste mai putin, despre o anormalitate intrata, din pacate, in obisnuit, in firesc.

Si in alta parte Fericitul a descoperit ce a primit de la Dumnezeu ca viziune, ca una din cele doua mari rele pentru care Dumnezeu bate lumea astazi este, pe langa avort, si “goliciunea femeilor”, fenomen de proportii fara precedent in istorie:
“Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat”.
Prilej de a ne aminti ca marturisirea lui Hristos sau a inchinarii la idolul trup se face si prin cele “exterioare” – dar reprezentative – ale noastre si pentru a constientiza ca desfranarea sau curatia sunt cel mai lesne “propovaduite” nu prin cuvinte, ci prin exemplul nostru:

 

Îmbrăcămintea necuviincioasă a femeilor
“Despre femei ce să mai spun? Nu au în minte altceva decât cum să se împodobească. Se întrec una pe alta în veşminte. Ce să spun şi despre îmbrăcămintea necuviincioasă pe care le îndeamnă să o poarte născocitorul răutăţii, diavolul. Vai şi amar! Cum de nu le e ruşine femeilor creştine? Ţigăncile şi musulmanele se îmbracă decent, pentru a nu-i sminti pe bărbaţi, pe când femeile creştine, care au tradiţie de la Hristos, de la apostoli, de la Sfinţii Părinţi să se îmbrace decent, au ajuns la nebunie desăvârşită prin felul în care se îmbracă!
Taţii şi mamele să fie pilde bune şi să nu-şi lase copiii – povăţuindu-i cu iubire de Dumnezeu – să se îmbrace necuvios. Iar bărbaţii să le ferească pe femeile lor de îmbrăcămintea indecentă, căci vor da socoteală în ziua Judecăţii.

Femeile care intră în biserica lui Dumnezeu îmbrăcate necuviincios şi fără de ruşine, fac voia diavolului. Mai bine să nu calce pe la biserică, fiindcă în afară de faptul că nu au nici un folos din asta, îi vatămă şi îi smintesc şi pe ceilalţi credincioşi din biserică.
Îmi pare rău că sunt nevoit să cercetez şi să mustru. Nu vreau acest lucru, şi poate că-i întristez pe cei răspunzători de asta. Dacă nu v-aş iubi, nu v-aş cerceta. Îndreptaţi-vă şi atunci voi înceta şi eu să cercetez. Vai mie dacă voi tăcea, văzând asemenea fărădelegi!

Când ruşinea femeilor va dispărea
Într-o carte veche pe care am găsit-o cu mulţi ani în urmă, am citit printre altele că, atunci când ucenicii L-au întrebat pe Domnul nostru Iisus Hristos când se vor întâmpla în lume semnele înfricoşătoare ale celei de-a Doua Veniri, când dragostea multora se va răci şi credinţa va pieri, Domnul le-a spus, printre altele: “atunci când femeile vor deveni bărbaţi şi bărbaţii femei“.
Şi Sfântul Ioan Gură de Aur, atunci când nişte creştini l-au întrebat când va fi a Doua Venire, le-a răspuns: “Când ruşinea femeilor va dispărea, atunci ziua Judecăţii va fi aproape“. Aceste profeţii ale Domnului nostru Iisus Hristos şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale altor prooroci, apostoli, Sfinţi Părinţi, despre care am vorbit mai devreme, se împlinesc astăzi cu precizie.

De aici încolo încetează să te mai vopseşti
Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea şi responsabilitatea să-i povăţuiesc pe fiii mei. Te povăţuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ţi mai vopsi buzele, unghiile şi faţa şi să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ţi dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopseşti cu culori roşii, Îl huleşti pe Dumnezeu.

E ca şi cum ai spune: “Dumnezeu n-a ştiut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roşii; şi ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire şi preţuiască bărbaţii şi femeile fără minte şi să-mi spună că sunt „modernă, nu înapoiată“. Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, şi pe toţi oamenii cuminţi şi cu frică de Dumnezeu, şi-l bucuri pe diavol şi pe oamenii neînţelepţi, bărbaţi şi femei.
Aşadar, dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu şi ţi-e frică de Dânsul, dacă mă respecţi şi pe mine, părintele tău duhovnicesc, din clipa aceasta în care primeşti scrisoarea mea, să încetezi a te mai vopsi.

Şi să-ţi împodobeşti de aici încolo sufletul cu smerenie, cuvioşenie şi virtuţi. Atunci se va bucura şi Dumnezeu, şi îngerii, şi Maica Domnului, şi sfinţii, şi te vor ocroti şi învrednici să intri în Împărăţia Cerurilor.
Însă dacă vei urma moda şi te vei lua după femeile moderne, ca acuma, când le imiţi vopsindu-te, le vei imita şi la fumat, şi la jucat cărţi şi la altele, care sunt scârboase chiar şi când le aminteşte cineva”. (“Ne vorbeşte Părintele Filothei Zervakos”, Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007, cap. “Îmbrăcăminte“)

 

Daca asa stau lucrurile pe strada, cum stau la plaja? Ne zice Valahia intr-o alta melodie veche: „La mare, la soare, fetitele sunt goale, femei adevarate …”. De ce? Ne explicau inca de acum aproape 20 de ani fetele de la Andre, pe vremea cand aveau vreo 14 – 15 ani, in melodia Libera la mare.:

 

Am plecat la mare, fata cu dolarii-n buzunar
Am uitat de teza, profi, de diriga si orar
Deabea astept sa ma distrez, sa dansez, sa ma simt bine
Sa o fac cu cine-mi place, sa ma iubeasca doar pe mine
In fiecare zi, fara griji si influente
Cu o mie de prieteni si ciudate cunostinte
Muzica, moda, totul despre love & s*,
Seara de seara, la cel mai tare chef
Si eu nu am probleme, de parinti in cot ma doare
Vara asta-i cea mai tare si distractia e-n floare
De dimineata cand ma scol ma-ndrept direct spre plaja
Am trupul meu aproape gol, un tatuaj si slip cu ata
Sutienul mi-e prea mic dar asta nu ma deranjeza
Cu atat mai bine, sunt mai sexy am figuri in cap
Ma uit in jurul meu, un baiat sa-agat as vrea
Cu el ma voi juca, ne vom distra, e vara mea!
Libera la mare
Stau cu tine la soare
Ne iubim pe nisipul fierbine
Nu mai sunt o fata cuminte
Toti baietii intorc capul dupa mine si ma doresc
Cand aud de mine si-mi spun ca ma iubesc
In apa, pe plaja, in discoteca, la plimbare
Ma dezbraca din priviri si senzatia e tare.
Asta e realitatea, unii sunt timizi sau fraeri
Altii vor sa para cei mai tare din parcare
Lasa vorba, frate, de vrei sa te distrezi
Noptile sunt lungi la mare hai cu mine si-ai sa vezi!
Hey you, hai in disco toata seara sa dansam
E mai beton asa, ca noi inca nu ne cunoastem
Doresti sa fii aproape, sa te ating, sa te sarut
Nu vreau sa stau aiurea si degeaba cu ratati
Sunt talismanii iar lume e plina de baieti valabili
Eu sunt independenta, nu-mi pasa de cei din jur
Eu fac ce vreau, dar stiu ce fac, doar ce vrea muschii mei
Traiesc clipa la maxim, ajung in frunte sigur!
Libera la mare
Stau cu tine la soare
Ne iubim pe nisipul fierbine
Nu mai sunt o fata cuminte
Libera [libera] la mare [mare, mare]
Te distrezi [te distrezi] cel mai tare [tare, tare]
Nu stii [nu stii] cand e zi sau noapte [zi sau noapte]
Faci ce vrei [faci ce vrei] cat se poate [poate, poate, poate]
Libera la mare
Stau cu tine la soare
Ne iubim pe nisipul fierbine
Nu mai sunt o fata cuminte.

 

Care e capatul acestui drum?

 

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
cuvinte cheie:
articole asemănătoare


5 Comentarii la “Au venit căldurile, se dezbracă fetele”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. rr
  # 17 iunie 2017 at 9:49

  Prea Cuvioase Parinte Cleopa, femeile care isi reteaza parul, isi fac parul la coafor, poarta pantaloni, isi pun cercei, poarta bratari, isi fac unghiile la maini si la picioare, si se machiaza, calca Sfintele Canoane ?

  Mai baieti, asta-i semn de necredinta mai intai. Cand paganii isi faceau idolii, ii impodobeau.

  Bunaoara zeitei Nemzida, ii puneau un inel de aur in nas si cercei de aur in urechi si legau urechile de nas. Si pe urma ii puneau par si in par ii puneau pene de vultur, ii puneau cate minunatii; clopotei ii puneau in haine, ca atunci cand sufla vantul sa sune clopoteii. Toata impodobirea asta este inchinare de idoli. Sunt obiceiuri ale inchinatorilor de idoli, ramase de la romani.

  Noi, romanii, ne tragem din doua popoare pagane: dacii si romanii, si toti aveau aceste obiceiuri pagane, cum aveau si pe zeul „noroc” si pe Baal si pe Marnas, pe Neptun, pe Apolon, pe Serapid, pe Bacus, pe ceilalti draci. Ca spurcati erau dumnezeii lor, spurcate erau si praznicele lor. Asa ca acesta-i obicei de la inchinatorii de idoli, ca sa se sluteasca femeile, sa puna toate bijuteriile pe trupurile lor.

  Au venit la mine saptamana trecuta patru artisti, doi din Iasi si doi din Bucuresti, trimisi de cineva. Eu n-am vazut de cand sunt femei cu ochii vopsiti cu creioane albastre, cu ochii albastri, dati cu creioane albastre; cu parul facut valvoi, sprancene facute parca erau cu caneala, niste papuci cu calcaiul ca un fus. Vin la mine si-mi spun:

  – Am auzit de dumneata…

  Cand i-am vazut, eu atata le-am spus:

  – Stiti ce se intampla cu voi ? Voi mai aveti un ceas si muriti.

  – Vai, parinte! Dar de ce ?

  – Peste o ora sunteti gata! Am eu un semn, ca o sa muriti amandoua.

  – Vai, parinte!

  – Gata. Mai aveti un ceas de trait si va duceti, cu unghiile rosii, cum sunteti acum.

  – Cum e asta, parinte?

  – Cu ce sunteti?

  – C-o masina.

  – Gata. Va rastoarna masina. Am semn ca de azi nu mai traiti. Acusi, acusi. Cel mult doua ceasuri. Dar v-ati pregatit de moarte?

  – Nu, parinte.

  – Daca vine moartea, nu rade si moartea de voi ? Tu esti crestina ? Ori esti un drac, o momaie de pus in canepa, de speriat vrabiile, ce fel de om esti ? Cine esti tu cu acestea asa ?…

  Am stat mult de vorba cu ei. La urma au dat pomelnice si au zis: „Parinte, am sa ma las de aiestea”. Chiar aceea care era cu ochii spoiti cu cerneala albastra si cu sprancenele facute, drept mascati de la anul nou, zice:

  – Eu sunt actrita.

  – Oricine ai fi tu. Dar vine moartea si o sa te intrebe de ce ai facut treaba asta. Cine te-a invatat lucrurile acestea diavolesti ? Evanghelia spune undeva sa faci treburi de astea ?

  Ce vreau sa spun ? Dumnezeu l-a impodobit pe om cum a stiut ca-i mai frumos. Zice la Geneza: Iata, cate a facut Dumnezeu, erau bune foarte. Daca ar fi stiut Dumnezeu ca omului ii trebuie sa-l faca cu unghii rosii si cu cercei in urechi, asa il facea. Daca stia ca trebuie sa fumeze, ii facea un hogeag in varful capului ca sa iasa fumul.

  Si iaca, nu i-a facut hogeag, ca n-are nevoie sa fumeze. Nu l-a facut pentru fumat. L-a facut ca gura si limba lui sa slaveasca pe Dumnezeu, nu sa se umple de fum si de putoare.

  Parinte, dar ce ne puteti spune despre portul indecent care se poarta azi in lume si de barbatii care isi rad barba ?

  Intrebati-le pe cele care se vopsesc si pe cele care poarta fusta scurta, daca le-au vazut vreodata pe Maica Domnului sau pe sfintele mironosite cu fusta scurta. Noi trebuie sa urmam Maicii Domnului. Ati vazut sfintele martire care sunt pe icoane, vreo una cu fusta scurta ? Nu vedeti ca vesmintele sunt pana in pamant la toti sfintii ? Auziti ce spune Sfantul Apostol Pavel: Fiti sfinti, ca sfant sunt Eu, zice Domnul.

  Sursa: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou49.htm

 2. valentin
  # 17 iunie 2017 at 10:33

  pe unii asta îi duce la iad, dar cei curați la suflet, înțelepți pentru Hristos-sunt fericiți

 3. Minte simpla de femeie
  # 17 iunie 2017 at 12:05

  Cata lupta am avut eu pentru refuzul de a ii pune fetitei mele in ureche cercelusii de aur primiti de la nasa de botez…Auzit-ati cuvant”Cica vine nasa-sa si-i mai pune un dracusor in ureche”.In tineretile mele,(caci sunt de generatia cantecului ‘Libera la mare”)purtam fuste scurte si tot felul de podoabe,parfumuri,rujuri,machiaje…dar credeti-ma,mi-am luat o pedeapso-trezire de la Dumnezeu atat de mare si traumatizanta,incat am lepadat fala pentru dragostea ochilor lumei la urgenta,caci ‘putregai sunt”,deci ce rost are…Cercetand scrierile sfinte am aflat si acest pasaj,cand un mare nevoitor a legat pre diavol sa-i spuna:”Cu cine se umple mai repede iadul,cu femei sau cu barbati?”iar raspunsul este simplu”cu femei”.Oare de ce?!Vedem si singuri…+Iubite-voi Doamne!!!

 4. real
  # 24 iunie 2017 at 19:15

  S-a aflat! Curvasaria le femei lasa urme in ADN toata viata. Femeile pastreaza in creier ADN-ul tuturor barbatilor cu care s-au lungit. NU e studiu propagandistic, s-a descoperit din intamplare.

  http://yournewswire.com/women-dna-man-sex/
  http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0045592

 5. in trecere pe aici
  # 25 iunie 2017 at 11:34

  imi poveste cineva ca la firma de stat la care lucreaza una platita pe bani multi – vreo 1500 de euro salariu – promova sus si tare ziua fara chiloti si le indemna pe alealalte de fata cu barbatii sa vina la munca fara chiloti desi pe internet scrie ca asta a fost o farsa ca raspuns la imbecilii care merg fara pantaloni pe strada – dar ca sa vezi unde ajunge prostia mana in mana cu facebookul

Scrie un comentariu