X

Igor Dodon NU va permite „ROMÂNIZAREA” Republicii Moldova

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce Igor Dodon a declarat că se va opune categoric promulgării legii ce prevede interzicerea propagandei ruse la Chişinău, preşedintele Republicii Moldova a fost întrebat care sunt următoarele chestiuni, care nu vor fi acceptate de dânsul cu orice preţ.  Potrivit lui, există patru astfel de probleme principiale de neacceptat, printre care şi „românizarea” ţării.

1.„Sunt cel puţin patru chestiuni principiale care nu pot fi supuse discuţiilor. Este vorba de statalitatea Republicii Moldova, adică orice încercare de „românizare” sau de lichidare a statalităţii pentru mine este un subiect tabu. Aici alte opţiuni nu pot fi, aici e şi istoria Moldovei şi totul împreună. Aceste probleme le vom apăra până la capăt”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV-Moldova.

2. Cea de-a doua chestiune care nu poate fi negociată este neutralitatea: „Eu sunt categoric contra unor blocuri, NATO etc. Moldova nu va supraveţui dacă va juca geopolitic, pur şi simplu.

3. „A treia – este religia ortodoxă. Tot ce se încearcă a ne impune, minorităţi sexuale, paradele homoseaxualilor etc, pentru mine este inacceptabil. Eu consider că religia noastră ortodoxă este baza statalităţii ţării.

4. A patra – este parteneriatul strategic cu Rusia. Iată aceste chestiuni nicidecum nu pot fi negociate”, a precizat Igor Dodon.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button