Tehnologii NOI pentru plati, dezvoltand SEMNUL FIAREI: VISA a creeat un sticker cu CIP de lipit pe MANA. Deasemenea, VISA iti vrea locuinta transformata intr-o CASA de MARCAT

Iun 15, 2017 11862 2 http://bit.ly/2HaPMeB

Într-o lume în care poți plăti pentru toate cumpărăturile cu o atingere pe ecranul telefonului tău sau printr-o aplicație dedicată, cardurile bancare devin învechite.

Visa profită de această schimbare tehnologică majoră și vrea să dezvolte o inovație care ușurează semnificativ procesul de achiziționare a unui bun în magazinele online. Compania vrea să îți permită să cumperi ceva prin simpla apăsare a unui dispozitiv din casa ta care este conectat la internet, fără a necesita completarea datelor și introducerea unor coduri.

 Anul trecut, Visa a prezentat lumii întregi un inel contactless. care putea fi folosit pentru a plăti pentru lucruri printr-o simplă mișcare a mâinii. Acest inel a fost distribuit către atleții sponsorizați de Visa la Olimpiada de la Rio, însă în acel moment nu existau planuri pentru a face această inovație valabilă comercial.

Lucrurile s-au mai schimbat de atunci, iar compania a lucrat pentru a dezvolta tehnologia, astfel încât să fie mai mică și mai puțin costisitoare.

Drept urmare, Visa a dezvoltat un sticker rotund, asemenea unui abțibild, care conține un cip și pe care îl poți lipi pe mâna ta.

Potrivit Engadget, dispozitivul este atât de bine realizat încât nu există temerea că îți va scăpa de pe mână și că îl vei pierde. Acesta este dezvoltat tocmai în ideea de a-l ține mereu cu tine, inclusiv în casa ta care este populată cu numeroase dispozitive conectate. Și aici nu ne referim doar la laptopuri sau calculatoare, ci chiar și la elementele inteligente de dimensiuni mai mici, precum becuri sau căști.

Sistemul dezvoltat de Visa le-ar permite utilizatorilor să cumpere în magazinele online printr-o simplă apăsare pe obiectul dorit, fără a mai necesita completarea unor formulare. Pe lângă ușurința de cumpărare, această metodă este mai sigură pentru că te protejează de atacul nedorit al hackerilor. Visa se adresează grijilor cu privire la securitate prin folosirea unui token, care înlocuiește toate datele tale personale cu un identificator digital generat aleatoriu.

Dacă pierzi inelul sau sticker-ul care conține token-ul, îl poți dezactiva folosindu-te de aplicația Visa. În plus, îl poți reactiva cu ușurință dacă îl găsești ulterior.

Pentru moment, compania lucrează la dezvoltarea platformei astfel încât să nu fie limitată doar clienților Visa. Lucru care ar putea încuraja producătorii de dispozitive să integreze această tehnologie în noile lor produse.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Tehnologii NOI pentru plati, dezvoltand SEMNUL FIAREI: VISA a creeat un sticker cu CIP de lipit pe MANA. Deasemenea, VISA iti vrea locuinta transformata intr-o CASA de MARCAT”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Coprie
  # 15 iunie 2017 at 16:33

  Direct de la articolul de pe Engadget(. „Last year the company showed off a contactless ring that could be used to pay for items with a wave of your hand. The ring was distributed to Visa-sponsored athletes for use at the Rio Olympics, but there were no plans to make it commercially available. Since that initial proof of concept Visa has worked to make the technology even smaller and cheaper, putting it into a small plastic sticker that a company rep affixed to the back of my hand for a demo. It’s so small and unobtrusive that it feels like we’re not far from more-permanent subdermal implants.”

  Traducere:
  „Anul trecut, Visa a prezentat lumii întregi un inel contactless. care putea fi folosit pentru a plăti pentru lucruri printr-o simplă mișcare a mâinii. Acest inel a fost distribuit către atleții sponsorizați de Visa la Olimpiada de la Rio, însă în acel moment nu existau planuri pentru a face această inovație valabilă comercial.”

  Până aici au tradus în articolul românesc de pe playtech.ro, însă au uitat partea cea mai importantă:

  „Deoarece de la acea dovadă inițială a conceptului Visa a lucrat ca să facă tehnologia mai mică și mai ieftină, plasând-o într-o mică etichetă de plastic, pe care un reprezentant al companiei, a aplicat-o pe spatele mâinii sale pentru o demonstrație. Este atât de mică și de discretă încât se pare că nu suntem prea departe de implanturile subdermice mai permanente.”

  Asta așa ca să arate care este scopul acestor „tehnologi”(pecete). Asta este tocmai acea „alternativă” pentru cei care încă mai au anumite rețineri în a primi implantul cu cip, pentru a-i „obișnui”(în traducere = robi) ca să fie mai lesne în a primi pecetea. Mai trist este faptul că oamenii fără de Dumnezeu, atât s-au îndobitocit încât văd în acestea un mare beneficiu, care le va ușura „viața”(=moartea).

Trackbacks/Pingbacks
 1. VISA – un nou pas spre SEMNUL FIAREI: CIPUL lipit pe MANA | Saccsiv - Weblog - 15 iunie 2017

  […] trecut, Visa a prezentat lumii întregi un inel contactless. care putea fi folosit pentru a plăti pentru lucruri printr-o simplă mișcare a mâinii. Acest […]

Scrie un comentariu

Scroll Up