X

Rusia a vrut sa ADERE la NATO, dezvaluie PUTIN in documentarul ”The Putin Interviews”, al regizorului american Oliver Stone

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Documentarul ”The Putin Interviews”, regizat de celebrul cineast american Oliver Stone, va fi difuzat in premiera mondiala incepand de luni, 12 iunie, de postul american de televiziune Showtime (grupul CBS), care l-a produs. 

Acordandu-i-se un acces fara precedent la lumea profesionala si personala a lui Vladimir Putin, scriitorul si regizorul laureat cu Oscar Oliver Stone (Born on the Fourth of July — 1989, Platoon—1986, Midnight Express — 1978), cu ajutorul producatorului documentarului sau Fernando Sulichin, l-a intervievat pe liderul rus de mai multe ori pe parcursul a doi ani, cel mai recent in februarie anul acesta, dupa alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Cineastul, asociat in mod faimos cu filmele de conspiratie (“JFK”, “Nixon”), a regizat recent “Snowden”, despre fostul consultant al Agentiei de Securitate Nationala din SUA (NSA) Edward Snowden, care a dezvaluit mii de documente clasificate si care a primit azil in Rusia. Astfel, Stone a petrecut un timp in aceasta tara, luand mai multe interviuri presedintelui Putin, insumand 20 de ore, intre iulie 2015 si februarie 2017, in diferite locatii din Rusia: Kremlin, Soci, resedinta oficiala a lui Putin din Moscova.

De cand a devenit presedintele Rusiei in 2000, Putin nu a mai vorbit niciodata atat de mult sau atat de detaliat unui intervievator din Occident, nelasand niciun subiect neabordat. In ceea ce priveste profunzimea si amploarea, ”The Putin Interviews” aminteste de ”The Nixon Interviews”, seria de conversatii dintre jurnalistul David Frost si fostul presedinte american Richard Nixon, care a fost difuzata in primavara anului 1977, acum 40 de ani, aminteste site-ul imdb.com.

Filmul de patru ore, ce va fi difuzat in patru parti de cate 60 de minute in perioada 12 — 15 iunie de la ora locala 09:00 p.m., ne spune la fel de multe despre despre Oliver Stone, cat despre Vladimir Putin. Sinceritatea lui Stone il face pe regizor vulnerabil la acuzatii ca s-a transformat intr-un util instrument de PR pentru liderul rus. Acest lucru nu ar trebui sa vina ca o surpriza, comenteaza CNN. Ca si alte celebritati care si-au facut mana in jurnalism — sa ne gandim la interviul actorului Sean Penn cu traficantul mexican de droguri El Chapo — Stone ii provoaca pe critici atat prin ceea ce omite sa intrebe sau abandonand sa urmareasca o pista, cat si prin intrebarile pe care le pune.

Cu putin inainte de lansarea filmului sau documentar despre presedintele rus, regizorul american a facut declaratii presei. Respingand orice complezenta fata de Vladimir Putin, Oliver Stone ii recunoaste acestuia si multiple calitati.

”Ii admir disciplina, capacitatea de a-si face munca din nou si din nou, timp de 16 ani, rezistenta lui, modul lui de lucru”, a declarat celebrul regizor pentru The New York Times. Stone l-a comparat pe Putin cu unul dintre fostii chiriasi ai Casei Albe: ”Imi aminteste de Jimmy Carter, dedicat muncii sale”.

Intr-un alt interviu, de data aceasta pentru New York Post, Oliver Stone atribuit o alta calitate a comandantului Kremlinului: modestia.

”Isi conduce singur masina si gandeste ca un jucator de sah”, a remarcat el.

Insa aceasta admiratie relativa pentru seful statului rus nu l-a facut, se pare, pe regizor sa uite de rolul sau de intervievator critic, relateaza Russia Today. ”Cred ca l-am provocat”, a asigurat el pentru New York Times.

Cu ”The Putin Interviews”, Oliver Stone intentioneaza sa faca cunoscut publicului american punctul de vedere al liderului rus in multe probleme de actualitate, de la cazul Snowden la presupusa interferenta a Moscovei in alegerile din SUA.

”Dl Putin este unul dintre cei mai importanti lideri mondiali, mai ales ca Statele Unite l-au numit inamic — un mare inamic — cred ca e important de auzit ce are el de spus”, a declarat recent cineastul in ziarul australian Sydney Morning Herald.

Intr-un interviu publicat luni de DPA, raspunzand la intrebarea ce l-a surprins in legatura cu Vladimir Putin, Oliver Stone a raspuns:

”As spune ca daca treci peste portretul lui occidental de ticalos, tipul rau si asa mai departe, intri intr-un portret realist al unui om care conduce o tara si este complex si are intr-adevar interesul Rusiei la inima — interesul propriu al Rusiei. Si a fost foarte bun in a-si apara si a-si exprima punctul de vedere”.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca i-a sugerat fostului presedinte american Bill Clinton sa ia in considerare posibilitatea ca Rusia sa adere la NATO.

Declaratia a fost facuta intr-un interviu acordat regizorului american Oliver Stone, The Putin Interviews, in patru episoade, care a inceput sa fie difuzat luni seara de postul american de televiziune Showtime (grupul CBS), relateaza agentia de presa TASS.
“Imi amintesc una din ultimele noastre intalniri cu presedintele Bill Clinton pe cand era seful administratiei americane. El a venit la Moscova si in cadrul discutiilor am spus: ‘Poate ar fi de luat in considerare varianta ca Rusia sa poata adera la NATO”. Clinton mi-a raspuns: “Ei bine, eu nu sunt impotriva”, a evocat Putin, adaugand ca in acel moment “intreaga delegatie americana a devenit foarte nervoasa”.

La propunerea lui Oliver Stone ca Rusia sa adere in prezent la NATO, presedintele rus a izbucnit in ras.

“Intelegeti de ce partenerii nostri au devenit nervosi? Pentru ca in cazul in care Rusia ar adera la NATO, ea va avea intotdeauna propria voce. Noi nu vom permite sa fim manipulati, dar asa ceva prietenii nostri americani nici in gand nu admit”, a spus seful statului rus.

El a calificat NATO drept un instrument de politica externa al SUA, in care nu exista “aliati”, ci doar “vasali”, potrivit TASS.

“Atunci cand o tara devine membra a NATO, ii este dificil sa reziste la presiunile din partea unei astfel de tari mari ca SUA, liderul NATO. Si pe teritoriul acesteia poate sa apara usor orice – si un sistem de aparare antiracheta, si noi baze militare si, daca este necesar, si noi sisteme ofensive”, a spus Putin, adaugand ca in acest context Moscova se vede constransa sa ia contramasuri.

“De ce reactionam atat de acut la extinderea NATO? (…) Ce ne preocupa? Suntem ingrijorati cu privire la practica de luare a deciziilor (in Alianta). Stim cum se face”, a afirmat liderul rus.

Referitor la extinderea NATO, presedintele Vladimir Putin a declarat ca intelegerea dintre Moscova si Occident pentru ca Alianta sa nu se extinda spre Est trebuia sa fie scrisa pe hartie.

Potrivit lui Putin, “cand s-a decis problema reunificarii Germaniei si retragerea ulterioara a trupelor sovietice din Europa de Est, atunci si oficiali americani si secretarul general al NATO de la acea vreme afirmau la unison ca de un lucru Uniunea Sovietica poate fi sigura – frontiera de est a NATO nu va fi impinsa mai departe de frontiera de est a Republicii Democrate Germane”.

Intrebat daca aceasta promisiune a fost incalcata, liderul rus a spus ca aceasta nu a fost scrisa pe hartie.

“A fost o greseala clara, doar ca de data aceasta din partea lui Mihail Gorbaciov. In politica, totul trebuie scris, desi si lucrurile scrise sunt deseori incalcate (…) “, a adaugat presedintele rus.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button