X

Ratacitul Papa Francisc: ,,teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale”. Asadar, admitand evolutia, admite cumva ca Adam si Eva s-au tras din maimute?!

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Teoria evoluţionistă şi Big Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este „un magician cu o baghetă magică”, a declarat Papa Francisc, într-o adresare către Academia Pontificală de Ştiinţe, potrivit The Independent şi Mediafax. 

Adresându-se Academiei Pontificale de Ştiinţe, papa Francisc a făcut o serie de declaraţii care pun punct „pseudo-teoriilor” creaţionismului şi creaţiei inteligente, care ar fi fost încurajate de predecesorul său, Benedict XVI.

Francisc a explicat că teoriile ştiinţifice nu sunt incompatibile cu existenţa unui creator – argumentând că sunt chiar necesare:
“Când citim despre Creaţie în Geneză, riscăm să ne închipuim că Dumnezeu a fost un magician cu o baghetă magică care putea face totul. Nu este aşa”, a spus Papa.

“Big Bang-ul, despre care astăzi credem că stă la baza originii lumii, nu contrazice intervenţia creatorului divin, ci mai degrabă o impune. Evoluţia în natură nu este în răspăr cu noţiunea creaţiei, pentru că evoluţia necesită crearea fiinţelor care evoluează.”

Biserica catolică şi-a construit demult reputaţia de a fi anti-ştiinţă – în istorie rămânând celebrul episodul în care Galileo Galilei s-a confruntat cu inchiziţia şi a fost forţat să îşi retracteze teoria „eretică” că Pământul se învârteşte în jurul Soarelui.

Comentariile papei Francisc continuă drumul deschis de Papa Pius al XII-lea, care a venit cu o anumită deschidere către ideea evoluţiei şia îmbrăţişat ideea Big Bang-ului. În 1996, Papa Ioan Paul al II-lea a sugerat la rândul său că evoluţia este „mai mult de o ipoteză” şi „un fapt dovedit”.

Papa Benedict al XVI-lea şi consilierii săi au susţinut ideea că ideea creaţiei inteligente stă la baza evoluţiei – ideea că selecţia naturală în sine este insuficientă să explice complexitatea lumii.

Giulio Giorello, profesor şi preşedintele Institutului Naţional de Astrofizică din Italia, a spus pentru agenţia de presă italiană Adnkronos că:
”Declaraţia Papei este semnificativă. Suntem descendenţii direcţi ai Big Bang-ului care a creat universul. Evoluţia provine din creaţie.”

Giulio Giorello, profesor de filosofie a ştiinţei la Universitata degli Studi din Milano, a spus că crede că Francisc încearcă să „nu mai amplifice emoţia unor posibile dispute” cu şiinţa.

Cu toate acestea, Papa Francisc l-a lăudat pe Benedict XVI, dezvelind un bust din bronz al fostului suveran pontif, la sediul Academia Pontificale de Ştiinţe din Grădinile Vaticanului.

“Ştiinţa, cunoaşterea, înţelepciunea şi rugăciunea i-au îmbogăţit inima şi spiritul său. Să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul pe care l-a dat Bisericii şi lumii prin existenţa şi pontificatul Papei Benedict”, a mai declarat Papa Francisc.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Sa se rusineze necuratul si sa se tulbure vrajmasul. Iata a poftit nedreptatea, a zamislit otrava si a nascut nelegiuuirea. Groapa a sapat si a adancit-o si va cadea in groapa pe care a facut-o (Ps.7/15).
    Zis-a cel nebun intru inima sa : “Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii si urati s-au facut intru indeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunatate, nu este pana la unul (Ps.13/1). Caci cuvantul crucii, pentru cei ce pier este nebunie} iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu. … … (1-Corinteni 1/ 18-23).

  2. Teoria evolutionismului Il exclude din start pe Dumnezeu, ori in varianta papa recunoaste ca dumnezeul lui e o maimuta, el fiind dupa chipul si asemanarea maimutelor, sau ce sa intelegi din ce zice?, ca facerea nu a durat 7 zile ci miliarde si miliarde de ani, iar Dumnezeu e neputincios? Imediat zice ca Dumnezeu e un extraterestru ceva.

  3. Atentie”sa fim ca iepurasii pe hat,cu urechile ciulite'(Sfantul Parinte Marturisitor Iustin)-ca Papalitatea pregateste marea cursa abisala a tuturor timpurilor si viacurilor.Un cuvant;RUGACIUNE!+IIS.HS.+NI.KA.

  4. Uitati-va la sarlatanul si ereticul asta cum profana Crucea Mantuitorului, si Ciobatea vrea sa ne unim cu acesti huligani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button