OMNI-CIPAREA cuprinde Suedia: BILETE de tren sub formă de MICROCIP IMPLANTAT sub piele

Iun 13, 2017 20133 1 http://bit.ly/2qGiqcE

Compania de cai ferate din Suedia a introdus biletele de tren sub forma de microcip implantat sub piele.

 Deocamdata le testeaza doar angajatii sai, dar compania crede ca microcipurile vor avea succes la navetisti, care pot astfel sa uite de grija biletelor pentru totdeauna.

Este vorba de aceeasi tehnologie folosita la platile fara contact sau cu telefonul mobil.

130.000 de suedezi calatoresc zilnic cu trenul, iar compania lor feroviara este in pas cu tehnologia. Biletele de hartie clasice au coduri pe care controlorii le scaneaza cu telefonul mobil. Pasagerii care isi cumpara bilete online fie le printeaza, fie primesc un cod electronic in casuta postala, scanat tot cu telefonul. In curand va aparea o a treia categorie de pasageri, care vor intinde mana sa le fie scanat microcipul.

Cand microcipul este activat de un dispozitiv de citire aflat la cativa centimetri distanta, o cantitate mica de date se transfera intre cele doua dispozitive, folosind unde electromagnetice. In acest caz, este vorba de un cod unic de identificare a pasagerului. Expertii avertizeaza insa ca trebuie avute in vedere securitatea datelor si intimitatea consumatorului.

Ben Libberton, microbiolog la Institutul Karolinska: Este relativ neclar cum anume vor fi folosite, ce fel de informatie va fi transferata de pe aceste cipuri si unde va ajunge.”

 

Suedezii par sa fie mai deschisi decat alte popoare la ideea de a-si implanta microcipuri sub piele. Tot in aceasta tara, 150 de oameni care folosesc un spatiu comun de birouri au asemenea implanturi pentru a deschide usile si a accesa echipamentele de birou.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “OMNI-CIPAREA cuprinde Suedia: BILETE de tren sub formă de MICROCIP IMPLANTAT sub piele”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Fr. Eugen Brumar
    # 13 iunie 2017 at 18:08

    – Anca un pas spre dictatura – Noua Ordine Mondiala! Nu va lasati furati de sistemul satanei! Mare jale o sa va astepte fratilor, sa nu credeti in sarlatanii care incep asemenea pecetluiri. Pofta de-a avea sistemul, zamisleste, – dupa care naste pacatul, iar pacatul, odata savarsit,- aduce moartea, care este arvuna intrarii in IAD.
    Nu va inselati, fratii mei (Spune Apostolul Pavel) prea iubiti (Iacov1/ 16).
    Smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta (Iacov 4/ 10).

Scrie un comentariu

Scroll Up