SFIDARE: Laura Codruța Kovesi REFUZA să se prezinte la AUDIERI în Parlament

Iun 9, 2017 3515 1 goo.gl/MyRztF

Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

Procurorul-șef al DNA a trimis o scrisoare comisiei, în care afirmă că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligați să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară pentru că fac parte din puterea judecătorească.

„La data de 24 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că «procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească»”, scrie procurorul-șef al DNA în scrisoarea adresată lui Mihai Fifor, președintele comisiei.

Kovesi menționează și două decizii ale Curții Constituționale (nr. 317/2006 și nr. 45/1994), potrivit cărora dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale.

„Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisiei de anchetă”, își încheie Kovesi scrisoarea.

Potrivit hotărârii de înființare a comisiei, în cazul refuzului de a colabora, se paote ajunge la sesizarea conducătorului autorităţii sau instituţiei unde îşi desfăşoară activitatea persoana citată, în vederea aplicării în mod corespunzător a prevederilor regulamentelor de organizare şi funcţionare a instituţiei respective sau poate propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru infracţiunea prevăzută de articolul 267 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “SFIDARE: Laura Codruța Kovesi REFUZA să se prezinte la AUDIERI în Parlament”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Ionut
    # 9 iunie 2017 at 11:17

    Reiau o adaptare a unei expresii, aparuta dupa decembrie ’89:

    „Somnul natiunii naste monstri.”

Scrie un comentariu

0 0 0 0