X

Enoriașii a 2 LĂCAȘURI de cult ERETICE din PAKISTAN, ACUZAȚI de CRIMĂ deoarece au LINȘAT 2 SUSPECȚI TERORIȘTI în 2015, vor fi ACHITAȚI dacă se CONVERTESC la ISLAM

de null
Membrii comunității creștine participă la un protest după bombardamentele din 2015 ale bisericilor din Lahore.  © Khuram Parvez / Reuters
Un procuror pakistanez le-a cerut creștinilor: „Convertiți-vă la islam sau suportați pedeapsa pentru crimă”, raportează RT.
Cel puțin 42 de creștini acuzați de crimă în Pakistan au fost informați că vor fi achitați dacă ar îmbrățișa / adopta ca religie islamul.
Acestia au fost puși sub acuzare, după linșarea a doi bărbați, în urma exploziilor de tip suicid din interiorul a două biserici, în timpul unei duminici.
Procurorul Syed Anees Shah a infirmat inițial că le-a spus acuzatilor că ar putea garanta achitarea lor dacă s-ar converti.
Ulterior, el a recunoscut că a făcut-o, atunci când acuzatul a relatat (citat de Express Tribune din Pakistan), că deține o înregistrare video cu ceea ce a spus procurorul.
„El le cere să îmbrățișeze islamul, care le poate garanta achitarea lor în acest caz”, a declarat pentru Tribune activistul pentru drepturile omului Jospeh Franci, cel care la rândul său este implicat în procedurile judiciare.
Franci susține că toți acuzații au rămas tăcuți după ce au ascultat oferta, cu excepția celui care a spus că mai degrabă preferă să fie spânzurat decât să îmbrățișeze islamul.
Procesul acuzaților are loc într-o instanță antiteroristă din Youhanabad, Lahore, în urma linșării a doi bărbați în data de 15 martie 2015.
Bărbații linșati au fost suspectați de implicarea în planificarea a două explozii de tip suicid asupra bisericilor din Youhanabad din aceeași zi, incident soldat cu cel puțin 14 morți.
Avocatul acuzaților – Naseeb Anjum, a declarat pentru Tribune că oferta procuraturii nu este singulară, iar că acest tip de ofertă a mai fost făcută în urmă cu aproximativ șase luni.
Guvernul ar trebui să se debaraseze de astfel de „elemente”, ce crează o proastă reputație statului, prin astfel de acte”, a spus el, susținând că acuzarea s-a folosit de „șantajarea” acuzaților, pentru a-și urmări scopul.
Islamul este religia de stat în Pakistan, creștinii fiind cea de-a doua minoritate semnificativă, reprezentând aproximativ 1,6% din populație.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Catolicii (papistații) acuzați de crimă, cărora li s-a promis că vor fi achitați pentru că au linșat 2 atacatori în 2015, dacă se convertesc la islam, nu sunt creștini, ci eretici.

La 15 martie 2015, 14 persoane au fost omorâte cu ocazia unor explozii în lăcașuri catolice din Pakistan.

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE