X

VIDEO: Conferință cu Gheron Sava la Arad – „Despre Dreapta Credință Strămoșească și noile ei provocări”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conferință ortodoxă mărturisitoare greco-românească a părinților athoniți ieromonahul Gheron Sava Lavriotul și monahul Efrem Prodromitul:
– despre hotărârile sinodului din Creta din iunie 2016;
– despre sinaxa interortodoxă de la Salonic, Grecia, din 04 aprilie 2017;
– despre soluții ortodoxe la problemele concrete și actuale ale clerului și poporului drept-credincios mărtursitor;
– despre consecințele hotărârilor sinodului din Creta;
– despre perspectiva evoluției situației actuale din Biserica Ortodoxă.

Dată: 21 aprilie 2017, la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii
Locație: Arad, sala Astoria a hotelului Continental Forum

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. min 44.30

    Copiii nu pot avea parte de nicio iconomie!!! Nu pot fi dusi la impartasirea ereticilor, doar pentru ca sunt copii si ei nu inteleg. Parintele Sava greseste fundamental atunci cand zice ca ‘inca putem duce copiii la impartasirea ereticilor ecumenisti, doar pentru ca ei inca nu inteleg’… Aceasta spusa da apa la moara nu numai ortodoxomahilor ecumenisti, ci si neoprotestantilor care spun ca un copil se poate boteza doar adult, caci trebuie sa fie liber si constient de credinta in care se boteaza. Cu alte cuvinte, parintele Sava indeamna indirect la botezarea adultilor, nu a copiilor-prunci. Copiii pot fi impartasiti numai din mana preotilor neeretici, chiar daca acest lucru il pot face parintii doar o data pe an.

  2. Doamne ajuta! Parinte Tudor , iertare, indraznesc sa va intreb ..? un preot cand este eretic mai mijloceste Dumnezeu prin el ,pt.Sfintirea Sfinei Impartasani ?
    Un exemplu :un crestin are un acident de masina si isi da seama ca nu mai are mult de trait si isi vine in sine si vrea sa se spovedeasca si ii spune uni alt crestin sau uneia din familie sa mearga la o Biserica sa cheme repede un Preot ,acel preot este unul care pomeneste Arhiereul ecumenist si chiar el este ecumenist ( preotul) , vine si crestinul pe marginea drumului ii mărturiseste Preotului din toata inima si cu lacrimi pacatele ,iar Preotul vazand ca se stinge (adoarme in lumea vesniciei) si ii da si Sfintele si Dumnezeiestile Taine spre iartarea pacatelor , Dumneavostra ce credeti Domnul L-a iertat …?sau ii va zice …..prietene era Preotul eretic …….? Iertare pt scrierea agramata si pt indrazneala

    1. Iti voi raspunde tot printr-o exemplificare: sunt mirean ortodox. Mi se face rau in Roma, chiar la intrare in Vatican. Papa tocmai intra in curtea Vaticanului, ma vede si ma intreaba: Pot sa te ajut? Eu vazand ca sunt pe ultimile suflari ii cer sa ma dezlege de pacate si sa ma impartaseasca. Papa, generos, implineste aceste rugaminti ale mele. Eu mor spovedit si impartasit?

    2. Pe multi ii cuprinde spaima de ce va sa fie in clipa mortii. Faptul ca s-a spovedit si impartasit in graba e un lucru bun, fara indoiala, dar nu garanteaza exclusiv si categoric mantuirea. Fiecare va fi judecat dupa credinta si faptele ce le-a avut in timpul intregii vieti.

  3. Un astfel de om care întreaga viață a fost un vas ales al lui Dumnezeu, și un far călăuzitor pentru cei care îl cunoșteau, este Sfântul Gavriil Georgianul (1929-1995). Sfântul Gavriil a fost mereu respins de societate, însă nu din teribilism sau elitism, ci pentru că vroia să trăiască sincer, autentic, fără compromisuri relația cu Dumnezeu. De aceea, el a primit de la Dumnezeu harul profeției, prin care să-și prevină și să-și încurajeze semenii. Redăm mai jos câteva dintre profețiile Sfântului:

    1. În timpul lui Antihrist, unii vor talcui Scripturile după capul lor, nenorociții! Apoi, ucenicii lui Antihrist vor lua și ei parte la slujbe, vor face semnul crucii și vor propovădui Evanghelia. Adevărații creștini însă se vor cunoaște după faptele lor cele bune.

    2. Satana a pus 666 de curse. Pecetea lui nu va fi nevăzută, ci se va vedea pe frunte si pe brate. Dacă pecetea se va pune cu forța, în ochii lui Dumnezeu va fi ca necinstirea unei fecioare. Cea mai grea încercare a creștinilor va fi să vadă că parinții lor primesc sa fie pecetluiți. Pecetea va fi fără efect dacă va fi pusă contra vointei omului. Dar inchipuiți-vă cursa întinsă de Antihrist pentru o mamă rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească altfel decât primind pecetea?

    Citeşte şi: Vesteşte în lume semnele sfârşitului lumii, tine minte cele ce ai auzit de la mine
    3. Adevăratul creștin nu va simți nici foame, nici sete. În vremea nenorocirii, creștinii nu vor pieri. Domnul va face minuni pentru ei. O frunză le va fi de ajuns pentru o lună. De vor face semnul crucii pe o bucată de pământ, aceasta se va preface in pâine.

    4. Credința adevărată își află sălaș în inimă, nu în minte. Antihristul va fi dat pe față de creștinii care își au credința in inimă, în vreme ce aceia care își au credința în cap îl vor urma.
    – Începutul durerilor 5. Să nu vă pierdeți niciodată nădejdea în Dumnezeu și veți fi feriți de foame, de sete și de nenorociri.
    Sfântul Gavriil Georgianul

  4. Eu nu-l mai înțeleg pe pr. Sava. Vine uneori cu niște mesaje care se bat cap în cap, și care te derutează. S-a întîmplat de mai multe ori la conferințele ținute în România.

  5. Frate Theodor L., ai dreptate, in Biserica Ortodoxa Romana nu mai avem pastori ortodocsii ci, toti lupi imbracati in piei de ortodocsi !!!… Sarlatanii si huliganii au ocupat Biserica lui Hristos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button